PDA

Zobacz pełną wersję : podłącze prądu



sigielki
21-10-2012, 14:12
Moi kuzyni mają dom na wsi, w którym nikt od dawna nie mieszka. Kiedyś nie chcąc płacic za licznik odłączyli prąd.

I teraz jest problem: w domu jest cały instalacja, słup jest na działce.

Prosze mi napisac jakie sa procedury w takim przypadku, czy tez trzeba projekt?
Czy ceny podłączenia zależą od dostawcy?

(wyjaśniam :) ) szukałem na forum, ale chyba nie mogłem sformułowac dobrze pytania, bo nic nie znalazłem)

pzdr

slawekk1980`
21-10-2012, 16:16
A nie prościej zadzwonić do dostawcy energii i wtedy wszystkiego się dowiesz.

Piotr_Bodnar
21-10-2012, 16:48
Skoro odłączono proąd w dokumentach dostawcy energii jest zapewne wszystko. Pewnikiem bedzie trzeba podpisac ponownie umowe o dostarczenie energii.

sigielki
21-10-2012, 21:08
A nie prościej zadzwonić do dostawcy energii i wtedy wszystkiego się dowiesz.

i tu mnie masz, jutro zadzwonię
dobranoc

gall86
22-10-2012, 10:06
jeżeli licznik został zdjęty, to należy wystąpić z wnioskiem o wydanie warunków na przyłączenie do sieci, uiścić opłatę (około 150zł/kW), podpisać umowę przyłączeniową, a następnie podpisać umowę kompleksową na sprzedaż i dystrybucję energii elektrycznej.

fenix2
22-10-2012, 10:11
jeżeli licznik został zdjęty, to należy wystąpić z wnioskiem o wydanie warunków na przyłączenie do sieci, uiścić opłatę (około 150zł/kW), podpisać umowę przyłączeniową, a następnie podpisać umowę kompleksową na sprzedaż i dystrybucję energii elektrycznej.

Skoro kiedyś licznik był to znaczy że warunki były już raz wydane to po co znów bulić 150zł/kW? Przyłącze przecież jest.