Witam!
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Komink i Kominy z Zielonej Góry? www.kominkiikominy.pl
jeżeli tak, to jak oceniacie współpracę z nimi?
Witam!
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Komink i Kominy z Zielonej Góry? www.kominkiikominy.pl
jeżeli tak, to jak oceniacie współpracę z nimi?
Jeżeli glowac nie ma nic przeciwko to podłącze się do tematu. Zajrzałem też na podaną stronkę i widzę "Montujemy kompleksowo kominki w całej Polsce!!! Oględziny i projekt kominka wraz z wizualizacją - gratis!!!"
Prawda to że w całej Polsce?? doliczają sobie coś na rzecz dojazdu?? Jak wyglądają ich projekty i wizuale??
Pozdrawiam Serdecznie
na stronie po lewej na górze ten pan to pan Daniel.
Kupiłam u niego wkład z montażem i kominem. Przyjechali, złąożyli, pojechali - dla mnie bomba. Świetny kontakt, konkret i dobra cena.
Obudowy nei robiłam.
Obecnie zakładają wkład u Nitubagi i Rasi.
Zajrzyjcie do dzienników.
Ja polecam.
Witam.
Ponieważ nie jestem w żadnej mierze stroną w sporze pomiędzy firmą Spartherm a firmami Pana Daniela Hrehoreckiego Centrum Komina i inne), postanowiłem zmienić niniejszy "post".
Wszystkich zainteresowanych kupnem wkładu firmy Spartherm od Pana Hrehoreckiego kieruję bezpośrednio do producenta poprzez jego stronę internetową:
http://www.spartherm.com.pl/
lub bezpośrednio:
ul. Wodociągowa 1
66-500 Strzelce Krajeńskie
Tel. +48 95 763 97 00 Pn-Pt 8-16
Fax. +48 95 763 97 05
e-mail: info@spartherm.com.pl
kierownik biura Miroslaw Szyrle
Tel. +48 95 763 97 02, +48 698 609 677
e-mail: m.szyrle@spartherm.com.pl
Myślę że "u źródła" wyjaśnią szanownym Forumowiczom moje wcześniejsze wypowiedzi, łącznie z tą że Pan Hrehorecki nie ma jednak prawa sprzedawać tych wkładów na terenie naszego kraju i wkłady te nie są w żadnej mierze objęte rękojmią producenta.
Pozdrawiam.
"...na Kontynencie do tej pory wierzą w tego włóczęgę... Pierwszy Mag - Zdun Włóczęga - Wędrowna Iskra, buduje w wybranych domostwach piece, które przynoszą szczęście i dobrobyt. W domu, w którym On roznieci ogień...w tych domach rodzą się magowie..."
Forest-Natura
dzięki za informację - jest ona bardzo istotna
mimo wszystko jednego nie rozumiem - skąd oni mają te kominki?
kupują w niemczech i ściągają je do Polski?
jeżlei są kupowane w niemczech to też powinny mieć certyfikat CE.
odpisz proszę.
Witam Państwa serdecznie
Przykro mi czytać takie informacje na tym forum. Przykro mi także, że konkurencja działając na tym samym rynku nie potrafi działać fair i posuwa się do przekazywania nieprawdziwych informacji na temat mojej firmy.
Po pierwsze, nikt nie może nikomu zabraniać importować kominków z jakiegokolwiek kraju. Jestem właścicielem dużej firmy kominkowej w Polsce i w Niemczech. Korzyści skali pozwalają mi budować kominki po atrakcyjniejszych cenach niż mniejsze firmy. Wieloletnie kontakty z wieloma producentami wkładów kominkowych w całej Europie skutkują pozyskiwaniem urządzeń po atrakcyjnych cenach.
Jeżeli chodzi o gwarancję, to wprowadza Pan forumowiczów w błąd. Wkłady kominkowe Spartherm posiadają znak CE, który jest WAŻNY na terenie całej Unii Europejskiej. Jest to oczywiste. Każdy z naszych klientów otrzymuje instrukcje w języku polskim oraz oryginalna kartę gwarancyjna firmy Spartherm. Wszystkie zgłoszenia klientów załatwiamy bardzo szybko i skutecznie. Inna sprawa że jest ich bardzo mało, z uwagi na bardzo wysoką jakość kominków Spartherm.
Twierdzenie Pana , że nie mam prawa sprzedawać tych wkładów w Polsce nie ma absolutnie żadnej podstawy prawnej!!!
Jednocześnie chciałbym oficjalnie oświadczyć, że nie otrzymałem żadnego pisma od firmy Spartherm w tej sprawie, ani także od Państwowej Inspekcji Handlowej!!!
Nie ukrywam, iż rozważam podjęcie środków prawnych w stosunku do Pana, który rozpowszechnił te nieprawdziwe informacje.
Daniel Hrehorecki
Konkurencja się gryzie. Niby może i dobrze dla nas klientów ale jakoś mi to brzydko śmierdzi.
A tak na marginesie bo mnie argument jednego ze specjalistów nie przekonał.
Samochody. Każdy koncern działający w PL ma swojego oficjalnego przedstawiciela. Teoretycznie samochód nowy można kupić jedynie w salonie. Są jednak prywatne firmy, które sprowadzają nowe fabrycznie samochody, sprzedają je z gwarancją producenta, a sprowadzane są z pominięciem oficjalnego importera marki w PL. Są oczywiście tańsze.
Sprawa dotyczy głównie aut lususowych.
Nie wiem jak kto jest prawnie rozwiązane ale argument, że przedsiębiorca nie może zakupić wkładu za granicą (np w tamtejszej hurtowni/składzie etc) dostać na niego gwarancję, zakładam, że wkład ma wszelkie możliwe certyfikaty UE, przylwlec ten wkład do PL i załozyć swojemu klientowi...jakoś to do mnie nie trafia. Czyli ja osobiście nie mogę kupić w hurtowni w Niemczech wkładu (zakładam, że prowadzę działalnośc "kominkową" w D i w PL) - dostać na to rachunku/gwarancji, i zamontować go w PL ?
Dla mnie osobiście najważniejsza jest opinia byłych klientów, działanie zgodne ze sztuką...walka na linii wykonawca/sprzedawca - importer wisi mi kalafiorem....jesli oczywiście instrukcja będzie w PL i gwarancja. A tutaj wersje są dwie. No i nikt nie podnosi, że firma kominki i kominy (lub odwrotnie) coś psuje, partaczy. Są nawet pozytywne opinie. Byłbym więc za tym aby panowie brudy prali poza forum.
Acha - nikogo nie bronię. Wkład mam innej firmy (Supra). Zabudowa wkładu robiona przez inne firmy. Tak tylko dywaguje sobię.
pozdrawiam,
M
Witam.
Nikogo nie gryzę![]()
Nie jestem żadną konkurencją dla tak olbrzymiej firmy jaką jest Centrum Komina.
Żal mi tylko niektórych Forumowiczów, bo nieświadomi niczego "pakują się w mały kanał"...
I staram się postępować wedle określenia "rzemieślnicza rzetelność", o której wiele firm w imię większego tylko zarobku zapomina.
Ponownie odsyłam do producenta...
PS. Upewniłem się (tak na wszelki wypadek ) Panie Danielu że wszystko to co zawarłem w moim poprzednim "poście" jest zgodne z prawdą...
I proszę nie telefonować do mnie i nie straszyć mnie więcej...bo i tak się nie boję...a świadczy to tylko źle o Panu...
Pozdrawiam.
"...na Kontynencie do tej pory wierzą w tego włóczęgę... Pierwszy Mag - Zdun Włóczęga - Wędrowna Iskra, buduje w wybranych domostwach piece, które przynoszą szczęście i dobrobyt. W domu, w którym On roznieci ogień...w tych domach rodzą się magowie..."
witam...
pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji....
zacznę może od tego, że przez pewien czas bardzo mocno mi w głowie siedział ten kominek Foresta... za który - moim zdaniem - należy się panu pełne uznanie
choc to tylko jedno z dzieł naszego forumowego kolegi....
Abstrahując od sporów między oboma panami.. chciałam powiedzieć, że miałam możliwość współpracować z panem Danielem... i zaliczam tę współpracę do przyjemności.
Może w kilku słowach opisze jak wyglądała nasza współpraca, bo pewnie to Głowac pomoze podjąć decyzję - jaka by ona nie była
Zatem zaraz po wysłaniu maila do p. Daniela, że jeden z jego kominków nam się spodobał - dostałam info, że pan Daniel będzie w Warszawie i jeśli chce możemy się spotkać. Owszem spotkanie było miłe i owocne. Dostaliśmy wszelkie możliwe informacje o wkładzie, o kominku, o kamieniu (piaskowiec - łącznie z próbką na własność), o montażu.... o wszystkim.
Doszliśmy do wstępnego porozumienia - i p. Daniel w ciągu 2 dni przesłał nam komputerową wizualizację naszego kominka... trzeba wiedzieć, ze ja to z tych marudliwych klientów jestem, ale i tu firma stanęła na wysokości zadania robiąc wszelkie wizualki jakie chciałam.
Dalej była UMOWA... i po niej zadatek...
potem było 2 tygodnie przerwy i telefon jednego z pracowników, że chcieli by się ze mną umówić na montaż. Każdy ruch firmy był poprzedzony telefonem lub mailem... a montaż... zaczął się i tak wcześniej....bo panowie się uwinęli szybciej niż zakładali....
słowo o montażu...
- panowie zawsze przed czasem byli na miejscu,
- mili, uśmiechnięci, weseli
- zawsze, ale to zawsze odpowiadali na wszelkie moje pytania... a wierzcie mi ciut ich miałam
- bardzo dokładna praca... każdy kamień przed przyklejeniem był macany, głaskamy, przymierzany na docelowe miejsce... wiem, bo siedziałam z panami dzień w dzień.... a ile razy sprawdzali poziomy to już nawet nie chce mówić...
- jedna rzecz, która mnie osobiście ujęła, jeden z panów miał przeciąć bloczek i zanim to zrobił przełożył moje stare butybo uznał, że są za blisko i się zakurzą...
![]()
n ie musiał, a zrobił to....
- panowie zawsze, codziennie po sobie sprzątali !!!!
a na koniec to nawet skrzynkę pocztową mi na ogrodzeniu powiesili
no i jedna z najważniejszych dla nas rzeczy p. Daniel przystał na naszą formę uregulowania należności.... znaczy przelewem PO ZAKOŃCZENIU PRAC... bo tak wymaga nasz bank...
a teraz kilka fot...
wkład
piaskowiec niczym święte jajo... leżaczkowało sobie na dywanie
pan przy pracy... mam nadzieję, że się nie obrazi
po trzech dniach....
gotowy kominek
na koniec powiem, że dostałam miły prezent od pana Pawła z działu produkcji... który nawet był u mnie w komentarzach... co równiez było bardzo miłe
więc jeśli ktoś się by mnie zapytał - czy bym poleciła pana Daniela i jego firmę? powiem owszem tak... bo nie mam nic do zarzucenia do dnia dzisiejszego....
a co do gwarancji - ja myślę, że gdyby nawet coś sie z wkładem zadziało pan Daniel nie zostawił by mnie z tym samą![]()
Cieszę się bardzo, że zobaczyłam ten post, bo my też właśnie jesteśmy zdecydowani zamówić kominek u p.Daniela, dzisiaj dostałam wizualizację i to jest prawie to co chcemy)) Oczywiście też mam zawsze tysiąc pytań do...
, ale p.Daniel cierpliwie doradza i mam nadzieję, że nasza współpraca też będzie owocna, miła i bezproblemowa.
Pozdrawiam
Witam.
Piszę ten post z Frankfurtu, gdzie właśnie odbywają się teraz jedne z największych targów kominkowych w Europie. Jakieś trzy godzinki temu rozmawiałem z właścicielem firmy Spartherm i szefem polskiego oddziału firmy.
W Urzędzie Nadzoru Budowlanego odpowiednim dla terenu działania rzeczonej firmy toczy się właśnie postępowanie wyjaśniające fakt importu przez nią materiałów budowlanych bez zezwoleń.
Skutkować to może obowiązkiem demontażu przez tę firmę wszelkich zamontowanych w ten sposób wkładów.
Jeszcze raz powtarzam:
Zakupione wkłady firmy Spartherm w firmie Centrum Komina są przez nią sprzedawane na terenie naszego kraju bezprawnie i nie są obejmowane rękojmią producenta. W najgorszym wypadku dla nieświadomych niczego inwestorów konsekwencją może być nawet ich demontaż.
Pozdrawiam i jeszcze raz po informację kieruję do żródła - firmy Spartherm w Strzelcach Krajeńskich.
Być może nie są objęte rękojmią producenta, mnie jednak by wystarczyłaby gwarancja z CK. Zarzutu "bezprawności" sprzedaży absolutnie nie rozumiem. A grożenie demontażem jest śmieszne - gościa, który pewnego dnia przyszedłby mi zdemontować poprawnie i rzetelnie zamontowany kominek, wyniósłbym na butach, mając przy tym pretensje nie do firmy montującej, bynajmniej.Napisał Forest-Natura
Przestrzegam przed "Firmą Rem.-Bud. GROM-MAR Marek Gromada" z Piekar Śląskich. - http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Marek-Gromada
Witam.
Mógłbyś "duże gucio" zrobić jeżeli Urząd Nadzoru Budowlanego nakazał by to...
I znowu byś się "bujał" kilka lat po sądach z nierzetelnym wykonawcą...
W celu wyjaśnienia zarzutu - chętnych odsyłam do firmy Spartherm. Ja już nie mam siły tłumaczyć...
Pozdrawiam.
Czytając twoje dotychczasowe posty zawsze uważałem, że nie robisz tego aby pomagać ludziom budować kominki lecz tylko jesteś zainteresowany osobistymi korzyściami z tego płynącymi. Twoje posty w tym wątku wpełni potwierdzają moje dotychczasowe spostrzeżenia w tym temacie. Swoją drogą to bardzo podłe zachowanie, wszyscy forumowicze już dowiedzieli się, że robisz kominki droższe niż wzmiankowana powyżej firma i w nieuczciwy sposób zwalczasz konkurencję. Na twoim miejscu po takim popisie zabrałbym zabawki z tego forum i zniknął, bo w sposób oczywisty obnażyłeś swoją pazerność i bezwzględność. Dzięki takim jak ty ludziom niszczeni są solidni i zapewne sporo tańsi fachowcy na rynku polskim, bo to TY starasz się za wszelką cenę utrzymać monopol na dany wyrób nie godząc się z pomysłowością i inwencją innych. Przeglądając twoje dotychczasowe posty stwierdzam, że NIGDY I NIKOMU NIE POMOGŁEŚ W BUDOWIE LUB PROBLEMACH Z KOMINKAMI, ZA TO ZAWSZE NAGANIAŁEŚ FORUMOWICZÓW DO SIEBIE. Uważam, że to nieetyczne i administracja forum powinna Ci zabronić dostępu i pisywania kolejnych przesiąkniętych autoreklamą postów.Napisał Forest-Natura
Kupiłam u Pana Daniel tylko wkład i komin, bo nie miałam koncepcji co do obudowy.
Myślę, że po przeczytaniu wszystkich postów - bardzo chętnie zlecę mu właśnie zrobienie obudowy - na pewno zrobi to równie fachowo jak u moich znajomych tu, z forum.
Mam ładny zwyczaj nie wypowiadania się brzydko o kimś, kto pracuje w mojej branży czy o konkurencyjnej firmie. Nawet baaardzo dużej. Test to kwestia etyki zawodowej.
Dlatego nadal twierdzę, że firma Pana Daniela to fachowcy (p.s. nie licze na rabat)
Witam.
Od sześciu lat jestem na Forum i staram się w miarę moich możliwości pomagać ludziom w dobrym wyborze jeżeli chodzi o kominki, piece i pieco-kominki. Jak do tej pory nie wdawałem się w takie dyskusje...
Jestem robaczkiem w porównaniu z wielkością firmy, której nierzetelność staram się tu obnażyć. I na pewno nie zaszkodzę jej w osiąganiu obrotów jakie robiła do tej pory.
Tym bardziej że nie kwestionuję ani fachowości wykonywania przez nią prac, ani innych rzeczy, które oni oferują, teren działania nie mojej firmy nie pokrywa się z terenem działania ww, ani nie podbieramy sobie klienteli...
Razi mnie nieuczciwość tej firmy przy sprzedaży produktów marki Spartherm, której Wy nie zauważacie...bo nie jesteście jej świadomi.
Szkoda...
Dlatego wszystkich chętnych po raz kolejny odsyłam do samego producenta...tam wszystko wyjaśnią...ja nie jestem stroną w tej sprawie.
Wystarczy jeden telefon do siedziby firmy Spartherm w Strzelcach Krajeńskich - nie wiem dlaczego nie zadacie sobie trudu żeby tam zatelefonować, tylko staracie się doszukać z mojej strony jakichś nieuczciwych zamiarów...
Pozdrawiam.
PS. Myślę WaldiM że jednak nie masz racji...
Ale wydaje mi się, że nie wyczuwasz takiego delikatnego niuansu. Ludzie chcą poleconego - dobrego fachowca. Kominki i kominy zebrały na forum jak na razie same dobre opinie. Inwestorowi wisi to kalafiorem z kim walczy właściciel kominów i kominków i z jakiego miejsca na świecie sprowadza swoje wkłady. Twierdzi, ze daje na nie gwarancję - jeżeli tak jest to wystarcza.Napisał Forest-Natura
Maglowanie tego tematu przez Ciebie staje się poprostu niesmaczne. Niesmaczne jest też straszenie, że panowie w czarnych płaszczach zapukają kiedyś do drzwi inwestora i wymontują mu wkład. Wyobrażasz to sobie? Wpuszczasz obcego człowieka do oddanego do użytku domu i pozwalasz mu aby Ci wkład wyciągnął z zabudowy ?????!!!!!
Najlepiej byłoby jakby zakończyć ten temat....nawet jeśli na targach kominkowych w dalekim Gabonie znowu spotkasz przedstawiciela producenta wkładów. Nie o to w tym watku chodziło.
pozdrawiam,
M
Witam.
Przepraszam wszelkich niezadowolonych z moich postów...
Dziwi mnie tylko to że większość zabierających tu głos, w innych wątkach Forum doradza reszcie inwestorów jak uniknąć kłopotów przy budowie domu. Podczas gdy akurat tu pakują siebie i innych w tego typu rzeczy...
Pozdrawiam i kończę z mojej strony ten wątek. Wasz wybór.
Jakich znowu do cholery rzeczy ??Napisał Forest-Natura
Przecież nie kwestionujesz oryginalności tych kominków ani fachowości ich montażu, bo forumowicze wystawiają firmie świetnie opinie, czyli z typowo polską manierą kwestionujesz, że ktoś lepiej rusza głową niż ty, sprzedaje ten sam towar za mniejszą cenę i potrafi obejść monopolistę na rynku. Zamiast biadolić i straszyć bezsensownie inwestorów sam rusz głową, pomyśl, znajdź tańszych dostawców rozwiń marketing, konkuruj ceną a nie zazdrość innym ich zaradności, jak nie potrafisz to zmień zawód i ludziom głowy nie zawracaj.
Witam.
No obiecuję sobie Twoje rady wziąć do serca...A teraz wybacz pytanie:
Czy Twój ostatni post wniósł coś do tematu?
Pozdrawiam.
Witam…
Ja też miałam przyjemność współpracować z panem Danielem i potwierdzam wszystko, co napisała nitubaga
Na stronę internetową firmy Centrum Komina www.kominkiikominy.pl trafiłam przypadkiem, gdy szukałam wkładu (teraz wiem, że dobrze wybrałam zlecając budowę swojego kominka właśnie tej firmie)
Wysłałam do pana Daniela zapytanie ofertowe i kilka zdjęć mojego wymarzonego kominka. Następnego dnia dostałam już profesjonalny projekt z komputerową wizualizacją (to było dokładnie to, o co mi chodziło) Pozostała tylko kwestia wybrania kamienia i tu miałam problem, ponieważ nie mogłam się zdecydować. Pan Daniel wysłał, więc próbki kilku kamieni. Podpisaliśmy umowę i ustaliliśmy termin montażu.
…wczoraj panowie skończyli instalację i obudowę mojego kominka jestem zachwycona, kominek jest dokładnie taki jak chciałam. Panowie montażyści- punktualni, mili, grzeczni, dokładni.
Gorąco polecam wszystkim, którzy zastanawiają się nad zakupem kominka. Firma naprawdę profesjonalna. Pracownicy chętnie i wyczerpująco odpowiadają na wszystkie pytania. Doskonałe doradztwo. Ceny bardzo konkurencyjne.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Witam.
No a ja mam nieodparte wrażenie że jesteś Panią Joasią (nazwiska nie wymienię) siedzącą przy komputerze w biurze tejże firmy. I zarejestrowałaś się dzisiaj na Forum żeby napisać ten post...
No dobre, dobre...![]()
Myślę że da to wszystkim zarzucającym mi tu wiele do myślenia...
Tym bardziej, że identyczna wiadomość jest w bliźniaczym wątku o rzeczonej firmie w "Ogłoszeniach"
Pozdrawiam.
tak czytam sobie i czytam i mam niedparte wrażenie że firma Spartherm zapomniała o takiej drobnej rzeczy:
Swoboda przepływu towarów
Podstawową zasadą rządzącą obrotem towarowym pomiędzy państwami członkowskimi UE jest zasada swobody przepływu towarów. Oznacza ona, że na obszarze państw członkowskich UE towary mogą być przemieszczane bez jakichkolwiek utrudnień. Nie ma bowiem żadnych kontroli w obrocie między państwami członkowskimi, a jednocześnie towar wprowadzony legalnie (zgodnie z obowiązującymi w tym kraju wymogami) do obrotu w jednym państwie UE może być sprzedawany na terytorium każdego innego. Import z państw spoza UE podlega całkowicie jednolitym warunkom na obszarze całej Unii Europejskiej.
I o ile mi wiadomo to prawo wspólnotowe jest ponad umowami pomiedzy podmiotami handlowymi. Więc straszenie demontażem kominka jest co nieco dyskusyjne w świetle tego co powyżej.
Przecieram oczy ze zdumienia, do tej porty Forest był dla mnie autorytetem ale to co wypisuje w tym wątku jest po prostu robieniem ludziom wody z mózgu, jeżeli Daniel Hrehorecki rzeczywiści prowadzi działalność na terenie Polski i Niemiec to wszelkie urzędy mogą mu skoczyć.
Natomiast siedziba firmy SPARTHERM jest w Melle w Niemczech, w Strzelcach znajduje się tylko siedziba generalnego importera, który jak wiadomo nie jest zainteresowany aby kominki te trafiały do Polski z innego źródła, dlatego robi dym, dziwi mnie natomiast postawa producenta, może zainteresowani powinni zadzwonić bezpośrednio do Niemiec, sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej jak ją opisuje Forest.
http://www.krs-online.com.pl/przedsi...rs-206131.html
No to opiniuję, żeby nie było, że się opierniczam na forumNapisał nowicjusz75
![]()
![]()
KOMINEK MAM FANTASTYCZNY!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Widok wizualki:[/quote]
i realki:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kominek sprawdza się świetnie! Mam gwarancję oraz miałam i mam nadal świetny kontakt z firmą montującą: Centrum Komina.
Nie kumam czaczy Forest, bo kominek mam z Niemiec, gres z Hiszpanii, kamienie z Malezji, ale kupowane pod Wiedniem, okna z Belgii itd. itp... i nijak się to ma do Firmy, która siedzibę ma w Strzelcach Krajeńskich i mieni się Generalnym Dystrybutorem firmy Spartherm, ale generalny nie oznacza wyłączny, adekwatnej umowy, z tego co wiem - nie mają, więc muszą się obejść smakiem pieniędzy, które przez nich nie przepływają... I tym sposobem dochodzimy do znanej wszystkim konkluzji: jak nie wiadomo o co chodzi i o co się człowiek wadzi, to chodzi o... patrz wyżej...![]()
Tylko jaki interes ma Pan, Panie Forest w byciu adwokatem Panów ze Strzelców Krajeńskich???
Witam.
Wszystkich zainteresowanych proszę o telefon do...producenta, do Strzelc Krajeńskich. Tak kochani, do producenta...bo Spartherm ma dwu etapowo złożoną produkcję. W Strzelcach zatrudnia ponad 300 osób i ma swoje olbrzymie zakłady produkcyjne. I dopiero z tąd "surówka" trafia do Niemiec.
Owszem przepływ towarów jest swobodny, ale każdy materiał budowlany jest u nas obłożony konkretnymi przepisami, które należy spełnić. A samo prawo unijne i polskie również, gwarantujące swobodę przepływu towarów, nakłada na każdy wyrób dosyć skomplikowaną procedurę (papierologię) w przypadku dopuszczania do obrotu na rynku polskim materiałów budowlanych. Pominięcie procedury certyfikacyjnej przy imporcie jest najprostszą drogą do obniżenia ceny jakiegoś wyrobu ale nie jest w zgodzie z literą prawa.
I o to w tej sprawie chodzi.
I jak tu mówić o uczciwej konkurencji? Jeżeli jeden podmiot narusza prawo właśnie po to by być tańszy, lepszy, bardziej konkurencyjny na rynku?
Prenumeruję poprzez internet biuletyn informacyjny o towarach będących w obrocie na rynku budowlanym (robi to też kilkaset innych firm budowlanych), a które są kwestionowane przez UNB (Urząd Nadzoru Budowlanego). UNB kontroluje samych importerów, składy budowlane, hurtownie, poszczególne budowy i nakłada naprawdę duże kary za brak "papierków", atestów, dopuszczeń, itp., łącznie z wycofywaniem ich z rynku i obowiązkiem ich demontażu. Raczej nie jest to miłe dla inwestora. A że nie wiecie o fakcie istnienia takich kontroli to nie znaczy że ich nie ma...Zachęcam więc do wejścia na ich stronę: http://www.gunb.gov.pl/.
Moje zaangażowanie wynika z faktu nieuczciwości rzeczonej firmy wobec innych firm, pracujących na podobnych materiałach. Bo jakoś mnie nie przyszło by do głowy by omijać jakieś przepisy budowlane i inne w imię większego zarobku...
I tyle.
A o niezbyt "czystych" praktykach rzeczonej firmy niech świadczą np. powyższy post napisany przez samą firmę Pana H., oraz telefon z pogróżkami od właściciela tej firmy bym nie mówił publicznie o procederze, jaki czyni (przynajmniej ja to tak odebrałem).
PS. Gratuluję pięknych kominków i dobrego ich wykonawstwa. Co nie zmienia faktu, że wsadzony w nie wkład został sprowadzony do Polski z ominięciem przepisów budowlanych obowiązujących każdego importera...
Pozdrawiam.
Witam,
1. dziwny post. mam kominek z CK - poznalaem P/.Daniela na targach w WAW, wrocilem po pol roku, jak przyszedl ten czas - porownalem kilka ofert - ta wydala mi sie najlepsza dla mnie - po fakcie - na 40 ekip jakie mialem w trakcie budowy domu - ta jest jesna z rzetelniejszych, ktore polecam - szybko, sprawnie, w przyzwoitej cenie, szybka odpowiedz, projekty - tyle - polecam. Polecilem tez 2 znajomym - sa zadowoleni z efektow.
2. przy okazji tego ze jestem konsumentem, jestem tez prawnikiem - dziwne sa te komentarze o demontazu, inspekcji budowlanej itp. Nie wiem, kto kogo tu czyms straszy - nie wnikam. Zakladam, ze mamy wolny handel - i taki eruchy sa na porzadku dziennym.
Zakladam, ze niestety w Polsce w taki spoosb sie robi jeszcze biznes - i czarny PR na forach WWW jest standardem.
Forest,
jednocześnie towar wprowadzony legalnie (zgodnie z obowiązującymi w tym kraju wymogami) do obrotu w jednym państwie UE może być sprzedawany na terytorium każdego innego.
I tak jest ze wszystkim! Jesli kominek jest legalnie wprowadzony do obrotu w Niemczach to równiez mozna go zamontować w Polsce. zniknał przymus robienia ponownej certyfikacji . Mało tego, jeśli Polski producent ma kaprys to może swój kominek, kociołek certyfikować w akredytowanym labalotarium w Hiszpanii i sprzedawać go na terenie całej Unii. Więc, moim zdaniem, Spartherm mija się z prawdą.
Zamówiłem kompleksową realizację kominka u pana Daniela 500 km od siedziby jego firmy. Wszystko poszło sprawnie i zawodowo. Projekt był przygotowany bardzo fajnie. Przez moje niedopatrzenie na miejscu okazało się że trzeba dokonywać korekty projektu i pomimo odległości reakcja była błyskawiczna. Po dwóch dniach spartherm buzował że aż miło. Dzisiaj w dobie internetu i telefonów komórkowych odległość nie ma znaczenia a cena była naprawde super. Gorąco polecam.
TOMEKK
Witam.
Nie widzę sensu z mojej strony by po raz kolejny pisać tu znowu to samo, więc proszę zainteresowanych tematem by jeżeli chcą, sami zadali sobie trudu (mała dygresja z mojej strony) i przedzwonili sobie albo do producenta albo do UNB.
Wyjaśnią na pewno wszystkie wątpliwości.
Co do pojawiających się postów nr 1, osób wczoraj, dzisiaj czy pojutrze zarejestrowanych na Forum, zachwalających ww firmę, ja osobiście odnoszę się z dużą "rezerwą"...
Linki z kontaktami:
http://www.gunb.gov.pl/
http://www.spartherm.com.pl/index.php?page_id=12
Kończę bytność w tym wątku, bo nie wniosę tu niczego nowego...
Pozdrawiam wszystkich, jak to mam w zwyczaju, łącznie z Panem DH![]()
nie wiem jak można wypisywać takie bzdury, to chyba zazdrość.
Jeśli mamy wybrany wkład kominowy i okazuje się że p. Daniel daje konkurencyjną cenę, to sie nie ma co dziwić że ludzie kupują w CK. Każdy zaoszczędzony pieniądz można wydać na co innego. Dodam tylko iż w moim wypadku różnica w cenie była naprawdę spora, a obdzwoniłam kilka firm zajmujących się sprzedażą i montażem kominków.
Po wysłaniu zapytania reakcja CK była natychmiastowa. Cena była podana za wkład z pełnym montażem gdzie inne firmy doliczały sobie za montaż i części potrzebne do montażu.
Nie było również żadnych problemów z montażem, nikt nie marudził że daleko (montaż był w lubelskim). Kominek przyjechał do mnie dzień wcześniej, został wysłany spedycją. Ze względu na montaż dnia następnego i grząski grunt na działce, kominek został rozładowany w innym miejscu niż budowa. Następnego dnia Panowie na montaż przyjechali o czasie i dodam jeszcze że musieli dwie godziny czekać aż ja skończę spotkanie służbowe. Mało tego, pojechali ze mną po kominek i przywieźli na budowę . Nadźwigali się trochę bo grunt był tak grząski że wózek do transportu się zapadał. Nikt nie marudził z tego powodu, pełne zrozumienie. Po montażu pięknie po sobie wysprzątali. Ekipa na medal.
Za kominek zapłaciłam przelewem. Teraz zastanawiam się czy nie zwrócić się do CK z prośbą o wykonanie zabudowy. Wcześniej tego nie robiłam ponieważ nie miałam jeszcze koncepcji na zabudowę.
Szczerze wszystkim polecam firmę p. Daniela jestem bardzo zadowolona z jego usług i będę wszystkim polecać CK. Bardzo mnie smuci fakt, iż jest na tym świecie tyle podłości. Trzeba się wziąć za robotę, ruszyć trochę głową, pomyśleć jak wyjść do klienta, co zrobić by być bardziej konkurencyjnym niż inni w branży a nie tracić czasu na wypisywanie takich bzdur na forum, poświęć ten czas na szukanie nowego klienta.
Pozdrawiam p. Daniela i jego wszystkich zadowolonych klientów, a na pewno jest ich nie mało.
Znalazłem firme centrum_komina w internecie i NIE ZAWIODŁEM SIĘ !! WIZUALIZACJA, UMOWA BEZ ZALICZEK, TERMINOWE WYKONANIE, projekt i dojazd faktycznie GRATIS - W okolicy Warszawy tego typu kominki dwa razy droższe, dodatkowo potrzeboawłem plyty do wylożenia podłogi - przyszły natychmiast kurierem. MAŁO DZIS TAKICH FIRM - ZAWSZE BEDE POLECAŁ - POZDRAWIAM CENTRUM KOMINA !!!! _ MIESZKANIEC OSIEDLA vENTANA - WalendówNapisał nowicjusz75
Witam!
Powiem krótko, ja tam byłam zachwycona współpracą z Panem Danielem i jego ekipą . Odwiedziłam kilka salonów z kominkami, oferta z Centrum Komina wydała mi się najlepsza i się nie pomyliłam!!!. Pewnie, że na początku miałam pewne obawy, mieszkam pod Warszawą , a firma mieści się w Zielonej Górze. Ale już po pierwszej rozmowie wiedziałam , ze goście znają się na rzeczy. Powiedziałam czego szukam , wysłałam rzut pomieszczenia, dostałam w zamian chyba jak dobrze pamiętam 2 , czy 3 projekty z wizualizacją do wyboru. Na pomiary przyjechał sam Pan Daniel. Zawsze był do dyspozycji , zawsze odpowiadał na moje e-maile, telefony, a było ich sporo,))Wszystko odbywało się sprawnie i w terminie, Montaż też bez zarzutu. Nigdy wcześniej , ani póżniej nie udało mi się współpracować z tak dobrze zarządzającą firmą. Współpraca z tymi ludżmi to czysta przyjemność. POLECAM!!!!!!!!
Odpowiadam na pytania użytkownika glowac
Jesteśmy w tej chwili na etapie wykończeniowym naszego domu.
Firmę Kominki i kominy znaleźliśmy przez Internet, skusiła nas oferta zarówno cenowa jak i wizualna. Zadzwoniliśmy, okazało się, że co jakiś czas są w Warszawie ponieważ mają tu sporo zleceń. Mimo, że mieliśmy pewne obawy, zostały one rozwiane natychmiast po spotkaniu z panem Danielem. Jest to po prostu człowiek, który świetnie zna się na tym, czym się zajmuje. W momencie spotkania, przedstawiliśmy co nas mniej więcej interesuje. Na drugi dzień-mimo, że to był weekend, otrzymaliśmy maila z pierwszą propozycją. Kontakt był doskonały, zarówno telefoniczny jak i mailowy. Po kilku dniach był już ustalony ostateczny wygląd naszego kominka- a po dwóch tygodniach przyjechali panowie, którzy zamontowali w ciągu dwóch dni.
Muszę przyznać, że podczas budowy, nie spotkaliśmy się z tak SOLIDNą I GODNą POLECENIA FIRMą. Nie mamy absolutnie żadnych zastrzeżeń. Otrzymaliśmy wszystkie dokumenty dot wkładu kominkowego, gwarancję, instrukcję obsługi, projekt-plan kominka.
Kominek jest wykonany pięknie i naprawdę nie ma się do czego przyczepić.
GORĄCO POLECAMY, JEST TO NAPRAWDĘ SOLIDNA FIRMA POD KAŻDYM WZGLĘDEM.
Odpowiadając na pytanie użytkownika nowicjusz75
to TAK, wszystkie informacje zawarte na stronie prawdziwe,
my budujemy się w Warszawie i nic nam nie doliczano ani za przyjazd, ani za pomiary. My zdecydowaliśmy się na podpisanie umowy na pierwszym spotkaniu, zaraz po rozmowie z panem Danielem, który jest naprawdę osobą kompetentną i wie co można a co nie zainstalować w danym pomieszczeniu.
Mieliśmy przygotowaną pewną sumę na ten kominek, więc p. Daniel mając to na uwadze proponował nam różne rozwiązania, nie było też problemu by połączyć elementy dwóch kominków z oferty firmy CK w jeden.
Witam. Firma Pana Daniela wykonała powierzony zakres prac (budowa kominka i komina 16 metrowego) w ciągu dwóch dni. Jednego dnia zbudowała kominek i fundament pod komin. po 7 dniah (wyschnięcie fundamentów) wpadła ekipa machnęła cały komini z grzywki. Polecam firmę ze względu na szybkie wykonanie prac i bardzo miłych i fachowych pracowników.
Firma wykonała u mnie skomplikowany projekt.
Umowa zostala zawarta przez internet, więc były pewne obawy.Okazały się jednak nieuzasadnione.
Wykonano kawał świetnej roboty za połowę ceny, które wymyśliły krakowskie firmy. Kominek jest piękny i grzeje "jak złoto". Kontakt z P. Danielem jest doskonały- miły, zawsze odpowiada na telefony, odpowiedzi są zawsze rzeczowe. POLECAM FIRMĘ !!
Ubolewam nd metodami stosowanymi przez firmy konkurencyjne- oczernianie. Więcej klasy konkurencjo.
słuchajcie.... no to by pomóc panu Danielowi pokażcie zdjęcia swoich kominków... bo słowa słowami, a kominek z pewnością obroni się sam
pozdrawiam
przez chwilę zastanawiałem nad zapytaniem tej firmy o kominek. Ale po piątej wychwalającej, opinii "jednpostowca" zrezygnowałem. Nie lubię jak ktos uważa mnie za idiotę![]()
tego się właśnie obawiałam....Napisał coulignon
![]()
Kurna olek! jednopostowcem nie jestem, Nitu Ty chyba też nie?Napisał nitubaga
![]()
![]()
nie chodzi o Was, - Forowicze z "dorobkiem" są jak najbardziej wiarygodni.
Rozumiem że firma jest solidna ale broni tej solidności w lekko kretyński sposób.
Bo jakos nie chce mi się wierzyć że ktoś zupełnym przypadkiem wszedł na forum i w pierwszym (i jedynym ) poście bezinteresownie wychwala firmę X.![]()
No muszę coś napisać, bo się zrobiła zadyma.
Od jakiegoś czasu obserwuję, co tu się dzieje i oczom nie wierzę. Forest, który jeszcze do niedawna był dla mnie kimś ważnym na tym forum pokazał całe swoje oblicze….i jakie znaczenie ma w tej chwili piękno, które tworzy jeśli okazał się takim człowiekiem…….
Ale do rzeczy.
Jestem jedną z wieeeeelu zadowolonych klientów firmy Daniela Hrehoreckiego. Tak się składa, że Daniela znam od wielu lat. Spotkaliśmy się kiedyś – jakieś 10 lat temu – na drodze zawodowej. To były początki jego kariery zawodowej. Pracował wtedy w dużej firmie produkującej kominy kwasoodporne, co tylko potwierdza jego doświadczenie i znajomość tematu. Już wtedy dał się poznać jako doskonały fachowiec i profesjonalista w dziedzinie marketingu.
Moja droga do wymarzonego kominka, była drogą przez mękę…. dopóki nie spotkałam Daniela. Sposób działania firmy wprawił mnie w osłupienie. Zostałam obsłużona na najwyższym możliwym poziomie. Kiedy zgłosiłam się do firmy CK miałam upatrzony kamień na kominek, zakupiony całkiem przeciętny wkład i pomysł na jego wygląd……..i nie bardzo wiedziałam co z tym począć…….. Kamień – onyx – na fasadę kominka był pod Warszawą (ja mieszkam w woj. lubuskim) i wymagał specjalistycznego transportu. Następny problem to pocięcie onyxu……..wbrew pozorom nie jest to taka prosta sprawa, trzeba mieć odpowiednie narzędzia, a kamieniarze nie chcieli tego zrobić, albo za jakąś kosmiczną cenę……….
No więc napisałam meila do kolegi Daniela……..i skończyły się moje problemy… Okazało się, że kamień mogę zakupić za jego pośrednictwem…..za jeszcze lepszą cenę ……do tego Daniel podejmuje się przywiezienia kamienia i pocięcia go. Jednym słowem nie interesowało mnie nic. Mało tego, dostałam więcej propozycji kamienia, mogłam wybierać i przebierać……… W ciągu kilku dni przyjechał do mnie przemiły przystojniak na pomiary miejsca gdzie kominek ma powstać, a za następnych kilka dni dostałam już gotowy projekt uwzględniający wszystkie uwagi. Cały czas ktoś z firmy był ze mną w kontakcie. Sposób obsługi klienta sięga tam najwyższego poziomu, na każdym etapie współpracy.
A już ekipa montująca……… to dopiero fajne chłopaki. Szacunek do materiału z jakiego ma powstać kominek wprawiał mnie w osłupienie. Już nie wspomnę, że każda moja prośba była spełniana, bez szemrania. No i oczywiście uśmiech na twarzach tych ludzi ……..
Dzisiaj moje oko cieszy piękny kominek, a wszystko to dzięki Danielowi i jego mega profesjonalnej ekipie.
A oto on…
![]()
witam w klubie. Te peany pochwalne bardziej zniechęcają niż zachęcają...Napisał coulignon
e tam gadanie. Zniechęcają.Napisał ramotki
Ludzie bronią kogoś w dobrej wierze i za to, że zostali profesjonalnie potraktowani.
U mnie też Centrum Komina wykonywało kominek właśnie skończyli wczoraj. Od samego początku nie było żadnych problemów, projekt w ciągu kilku dni, a że jestem upierdliwym klientem więc projektów było kilka wersji. Montaż umówiony na konkretny termin i o tym że nastąpił 1 dniowy poślizg z winy nie firmy tylko poprzedniego klienta, wiedziałem dostatecznie wcześniej.Mało tego, ludzie przyjechali i pracowali przez wiele godzin przez 2 dni , żeby skończyć w terminie jaki uzgodniliśmy w umowie. To się nazywa SOLIDNOść.
Podczas montażu okazało się minimalnie zauważyłem pewną odchyłkę która wynosiła 1 mm !!!! , na poziomicy 1,5 m nic nie było widać wszystko w zakresie oczka, nawet oczko centralnie było, tylko ja jestem super precyzyjny, kazałem poprawić, ZERO PROBLEMU!!!
Ludzie takie rzeczy to tylko w Erze!!! Inny wykonawca powiedziałby:"Panie odpierdol się pan bo na poziomicy nic nie widać, więc czego się czepiasz"
Dodatkowo pan Daniel przyjeżdżając do mnie na wstępną wizytę( po której możesz powiedzieć temu panu dziękujemy)zauważył, że połączenie kominka z kominem u mnie nie jest prawidłowe i należy je przerobić, bez różnicy czy zamówię u niego obudowę, czy nie.Jeszcze zanim się zdecydowałem, przysłał do mnie ludzi którzy byli w Warszawie na montażu ,żeby mi zrobili prawidłowe podłączenie kominka do komina.Pytam ile za to płacę? Odpowiedź: gratis od firmy. A przecież mogłem nie robić u niego obudowy.Płatność za usługę obudowy wraz z kamieniem, materiałami- po montażu. Znajdziecie kogoś kto wam zrobi wszystko pod was i nie zapłacicie żadnej zaliczki?
No właśnie więc czego się czepiajcie? NIe chcecie mieć nic wspólnego z porządnym wykonawcą to nie, wybierajcie jakiegoś innego "fachowca" , a tego zostawcie w spokoju.
Pozdrawiam serdecznie![]()
Konrad
KonratJot najświętszą prawdę rzeczePłatność za usługę na sam koniec. Jak zapytałam chłopców montujących pierwszego dnia, czy możemy się rozliczyć, to zrobili wieeeelkie oczy i powiedzieli, że rozliczymy się przy odbiorze całej roboty. Wtedy dostałam cały pakiet dokumentów wraz z instrukcją użytkowania i gwarancją.
Ja jestem raczej powściągliwa w wychwalaniu wykonawców, ale wierzcie mi, robię tylko dlatego, że przewinęło się przez moją budowę kilka różnych ekip.........tak profesjonalnej jeszcze nie było!!!!!!!!!!
Wszystkim życzę takiej obsługi.![]()
WitamNapisał Forest-Natura
A tak już nie wnikajac w specyfikę tej dyskusji pytanie do prawników czy ktokolwiek oprócz policji i urzedników skarbowych z nakazem może wejsc do domu i wymontować co chce bo....... a własciciel nie bedzie miał nic do gadania ??
Wydaje mi sie ze Nadzór Budowlany nie ma prawa wejsc do domu ktory został wczesniej oddany do użytku bez zastrzeżen bo gdyby było inaczej to mogli by przychodzic raz w miesiącu i kontrolować co chcą "umilając" życie włascicielom .Rozumiem gdy istnieje ryzyko ze w domu są narkotyki , brudne pieniądze ,broń ,czy materiały wybuchowe to policja wejdzie natychmiast z nakazem ,ale po kominek ???
Z tego co się dowiadywałem to pomijając rzeczone tu narkotyki, bomby i granaty...bez nakazu można wejśc do domu jedynie po wkłady kominkowe, loodówki i pralki zakupione z pominięciem oficjalnego dystrybutora na PL. Inne urządzenia (mikrofale, suszarki etc.) można sprowadzać na własną rekę. Każdy ma obowiązek wpuścić nadzór do oddanego domu, firmę od kominków i pracownika Euro-AGD-RTV.Napisał Darek Rz
Info potwierdzone u zaprzyjaźnionego radcy prawnego.
pozdrawiam,
M
Ja również mam kominek wykonany przez firmę Pana Daniela Hrehoreckiego. Jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim. Dom buduję pod Warszawą i też projekt uzgadanialiśmy drogą mailową, wykonano dla mnie 6 czy 7 wersji zanim dopracowaliśmy wszystkie szczegóły. Pan Daniel osobiście był na pomiarach, zostawił mi kilka próbek kamienia na obudowę. W rzeczywistości kominek jest taki, jak sobie wymarzyłam. Cena sporo niższa niż fachowców z Warszawy a w tej cenie wszystko: projekt, wkład, transport i montaż. Panowie przyjechali w umówionym terminie, skończyli szybciej niż planowali, czyściutko i sprawnie, zostawili fakturę, gwarancję, środki do czyszczenia i impregnacji. Kto chce się przekonać na własne oczy, to zapraszam do siebie. A namiary na Pana Daniela dała mi znajoma, której również robił kominek i również była bardzo zadowolona. Szkoda, że inni psują mu dobrą opinię. Ja osobiście szczerze polecam. W wolnej chwili wkleję parę zdjęć.
nitubaga, Nefer, teszla - jak to wychodzi cenowo, % taniej od cennika spartherm?
...w trakcie...
Foto(nie)dzielnik Wireckiego
Ja również z ciekawością, lecz także z obawą śledzę ten wątek.
Oby P.Daniel nie pojawił sie u nas , bo inaczej koniec z moja działalnoscią, a tak lubie budowac te kominki.
Aby starannie wykonac swoią pracę ( np;choćby dokładnie wygipsować,przetrzeć ,zagruntować i pomalować jak należy, zabudowy gipsowe jaki wykonujemy w dwie osoby ,potrzeba nam troszeczkę
wiecej czasu niz dwa dni) no ale może sa szybsi.
Gratuluję werwy młodzieńczej oraz pozdrawiam Własciciela CK oraz ekipę montujacą.
Pozdrawiam tez wszystkich forumowiczów.
Obym nie wbił sobie gola jak Forest,ale buduje kominki juz też dość długo i jakoś nie umiem sobie wyobrazić, jak w dwa dni można to zrobic dokładnie i do końca, i jak z waszych postów mogę sie domyślec prawie za darmo.
Lecz jesli można to szczerze gratuluję wykonawcy jak i inwestorom.
Z pozdrowieniami bagi
kominki dla każdej rodzinki
Kiedyś spotkałem sie z jednym z aktywnych tu forumowiczów, specjalistów od kominków i nie tylko - zdunem jak kto woli.
Chodziło o wkład Spartherm, upatrzony od dawna, a jak to zwykle bywa - drogi. Na pytanie o upust od ceny katalogowej usłyszałem: "Mam swój rabat, ale nie dzielę się nim z klientem". Nie zrobimy interesu, trudno (lub nie!!!), ale widać że są tacy którzy potrawią się podzielić - mimo wszystko z korzyścią również dla siebie....
...w trakcie...
Foto(nie)dzielnik Wireckiego
Witam,
Chciałbym odnieść się do tego co pisze Forest, który szuka "dziury w całym". Z jednej strony jest firma p. Daniela. Duża firma z wieloletnią tradycją i zadowolonymi klientami (ja również do nich należę). Z drugiej strony Forest, który pewnie chce uzyskać lepsze warunki zakupu u polskiego dystrybutora i szuka sposobu jak je osiągnąć. Sam prowadzi firmę o nieporównywalnie małej skali działalności i zamiast zająć się rozwojem własnego rynku i pokonywac kolejne bariery rozwoju próbuje podkopywać fundament solidnej firmy p. Daniela. Panie Forest nie wstyd panu?? Czyżby brakowało panu pomysłów na osiągnięcie sukcesów?? Na szczęście w warunkach otwartych granic i swobodnego przepływu towarów i przede wszystkim informacji mozna trafić na tak sprawnie funkcjonujące firmy jak p. Daniela. A na końcu to nie dystrybutorzy i współpracujące z nimi firmy podwykonawcze tylko my klienci będziemy decydować o wyborze dostawców. To my szukamy sprawdzonych, sprawnie dzialających, rzetelnych i zweryfikowanych przez rynek wykonawców. To my szukamy konkurencyjnych cenowo i jakościowo dostawców usług, a nie pozamykanych w wygodnych regulaminach "wyłącznych dystrybutorów" i usłużnych, wiszących na ich pasku tradycyjnie (kontekst pejoratywny) funkcjonujacych i niestety nie konkurencyjnych wykonawców. Ten wygodny kosztotwórczy model w sytuacji postępującego kryzysu nie będzie odnosił rynkowych sukcesów. Chwała tym którzy tworzą nowe, tańsze modele biznesowe dzieki którym to nas klientów mniej kosztuje.
Pozdrawiam wymagających inwestorów, a Forestowi życzę głębszej refleksji.
to juz się robi niesmaczne. Wkleisz drogi Zadowolony Kliencie jakies zdjęcie kominka? A moze mogę Cię odwiedzić żeby zobaczyć taki kominek? Ok, może Forest trochę poleciał w tym wątku ale to co wyrabia firma Kominy i Kominki podszywając się pod klientów (pisze o jednopostowcach) to przekracza granice dobrego smaku.
Masz nas Panie Danielu za idiotów?
Bo widać że tak. Własnie straciłeś jednego klienta. Oprócz tego straciłeś też wiarygodność. Tylko pewnie Ci to wisi - no nie?
Pozdrawiam serdecznie.
Powyżej są zdjęcia.
Osób nie z jednym postem.
Ciągle mało ?
No, cóż, ja mogę pokazać jedynie wkład, ale to pewnie nie wystarczy...
Nefer,
Pisłałem wyzej - nie poddaję w watpliwośc tego co piszesz Ty i kilku innych użytkowników z dorobkiem.
Czy dla Ciebie opinie Forowiczów z pierwszym i jedynym postem sa wiarygodne? Nie masz skojarzenia że pisze to firma której temat dotyczy? Bo ja tak.
Strona główna
Strona główna
Dzienniki budowy
Grupy budujące
Użytkownicy
Zakupy
Wyszukiwanie
RSS
Widżet
Mapa strony
O wydawnictwie
Redakcja Forum