+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 4
Pokaż wyniki od 61 do 120 z 203

Temat: firma komink i ikominy

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE Avatar Nefer
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    2727

Domyślnie

Cytat Napisał coulignon
    Nefer,
    Pisłałem wyzej - nie poddaję w watpliwośc tego co piszesz Ty i kilku innych użytkowników z dorobkiem.
    Czy dla Ciebie opinie Forowiczów z pierwszym i jedynym postem sa wiarygodne? Nie masz skojarzenia że pisze to firma której temat dotyczy? Bo ja tak.
    Tego nie wiem.
    Takie zjawosko wystepuje w KAŻDYM nerwowym temacie.
    Zobacz na "niesolidni w-wa". Ludzie z 1 postem opluwają wykonawcę.
    Tu go chwalą - wyrównuje sie ...

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar Bold
    44

Domyślnie

a ja spotkałem się na innym forum z tym że jeden z adwersarzy pisał właśnie takie pochwalne jednopostowce żeby skompromitować swojego przeciwnika, te posty właśnie bardzo barwnym językiem wychwalały jego konkurenta, na szczęście administracja tamtego forum jest bardzo sprawna i szybko wykryła fałszerstwo, tutaj niestety brak jest administratora.

3. Przepis na beton Pustaki keramzytobetonowe na ściany jednowarstwowe Ściany warstwowe: z jakich materiałów murować ściany warstwowe Przebudowa domu. Na co zwrócić uwagę w trakcie przebudowy
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE Avatar Nefer
    2727

Domyślnie

Tyż prowda ...

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
    Daniel Hrehorecki

Domyślnie

Drogi Panie Coulignon

Pragnę Panu wyjaśnić i zapewnić Pana, że każdy z postów jest rzeczywiście napisany przez moich klientów. Każdy z nich zawiera rzeczywiste opinie Klientów na temat wykonanego przez moją firmę kominka.

Przyznam, że poprosiłem około 20 klientów z ostatnich dwóch tygodni, by napisali swoje opinie na temat swoich kominków. Kilka moich próśb wysłałem nawet do Klientów, którzy byli akurat w trakcie realizacji kominka lub nawet tuż przed realizacją. Chciałem tym samym pokazać na forum, iż w 99% przypadków Klienci są zadowoleni z naszych kominków. Zależało mi na tym, ponieważ znalazłem w tym wątku wiele przykrych słów ze strony Pana FOREST-NATURA. Być może zrobiłem to nieudolnie, ale uczciwie. Nie mam doświadczenia w pisaniu na forum, nie znam obyczajów na tym forum, za co serdecznie przepraszam, jeżeli ktoś się poczuł urażony.

Mogę jednak wszystkich Państwa zapewnić, iż budujemy kominki z najwyższą starannością i na pewno jesteśmy lepsi w swoim fachu niż w pisaniu na forum.

Pozdrawiam.

Daniel Hrehorecki[/quote]
    www.kominkiikominy.pl - kompleksowe montaże w całej Polsce Bezpłatne doradztwo na budowach oraz projekty kominków. www.kominkiikominy.pl cała Polska

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

Forest daje czadu, Daniel nie pozostaje dłużny... ot... Polska !!
    ps.
    i tak wyślę zapytanie o ofertę...

Domyślnie

Witam
    Spróbuję wstawic foto wykonanego przez CK kominka
    http://picfor.me/img/2009/03/18/ff0c...6_original.jpg
    Cała operacja z CK trwała 3 tyg. ktoś nie wylał posadzki, a mnie sie trafił termin. 3-4 wizualizacje i akceptacja, bez zaliczek, papierów,
    ekipa(pozdrawiam) zjawiła sie w oznaczonym terminie i zagościła 2 dni pozostawiając to co widac. Wszystko zgodnie z ustaleniami, szybko i z usmiechem.Przesunięcie kominka i przerobienie podejścia komina jak tez podwiewu z zewnątrz nie było problemem. Jedna z nielicznych ekip, firm jakie sie przewinęły podczas budowy godna polecenia.
    ps. Panie Danielu z koniem nie mozna sie kopac, panska firma obroni sie sama
    Pozdrawiam

ELITA FORUM (min. 1000) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!! Avatar Forest-Natura

Domyślnie

Witam.
    Wracam...na chwilę...bo jedną rzecz chciałbym uściślić.
    "Konia z rzędem" temu, kto pokaże choćby jedno moje zdanie negatywne na temat wykonawstwa kominków zrobionych przez firmę CK. O ile się nie mylę nigdy czegoś takiego nie powiedziałem tu na Forum.
    Moje wypowiedzi (które jak najbardziej podtrzymuję) tyczą się jednej sprawy - braku jakiejkolwiek rękojmi i gwarancji producenta, na terenie naszego kraju na montowane w tych kominkach wkłady firmy Spartherm.
    Chciałbym zadać moim adwersarzom następujące pytania:
    1. Czy komukolwiek Pan DH oznajmił, przed zakupem wkładu czy montażem kominka że urządzenie, warte kilka (naście) tysięcy złotych, które sprzedaje nie jest objęte gwarancją ani serwisem przez samego producenta na terenie naszego kraju?
    I pytanie drugie powodowane tym, że wiele osób doszukuje się tutaj objawów "czarnego PR" (modne określenie) czy nieuczciwej konkurencji:
    2. Czy ktokolwiek z Was, drodzy Forumowicze, wypowiadający się w tym temacie, jako bezpośrednio zainteresowany, zadał sobie niewiele trudu i wykonał choćby telefon do producenta - firmy Spartherm? By poznać stanowisko jakie zajmują wobec firmy CK? Telefony kontaktowe podałem na początku wątku...
    To pytanie kieruję zarówno do tych, którzy mają już zamontowane kominki, jak i do tych, którzy dopiero o tym myślą.
    Podpowiem - jak dotąd uczynił to jeden Forumowicz (w dziale Ogłoszenia jest zamieszczona jego wypowiedź)...i nieco się zdziwił...tym co usłyszał.
    Życzę wszystkim , aby zamiast wypowiadać się negatywnie pod moim adresem, wpierw pomyśleć nad powyższymi pytaniami.
    Pozdrawiam.
    Pracownia Zduńska Forest-Natura Autorskie kominki, piece i kuchnie kaflowe, wiejskie, chlebowe, grille, wędzarnie, usługi zduńskie www.forestnatura.pl Śląsk i okolice tel. 605 267 676
    "...na Kontynencie do tej pory wierzą w tego włóczęgę... Pierwszy Mag - Zdun Włóczęga - Wędrowna Iskra, buduje w wybranych domostwach piece, które przynoszą szczęście i dobrobyt. W domu, w którym On roznieci ogień...w tych domach rodzą się magowie..."

Daniel Hrehorecki

Domyślnie

Witam

Wszystkie usterki we wkładach kominkowych Spartherm są usuwane u moich Klientów na bieżąco. Nie rozumiem więc w czym jest problem?
    www.kominkiikominy.pl - kompleksowe montaże w całej Polsce Bezpłatne doradztwo na budowach oraz projekty kominków. www.kominkiikominy.pl cała Polska

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

Forest - podpowiem: jak to takie ważne co mają do powiedzenia, to zamiast odsyłać "zadzwoń, zadzwoń" mógłbyś napisać co tam mówią.... Nie ma jak dobra rada....

Pytanie za 100 pkt. Kto to napisał ?
    Nie widzę sensu z mojej strony by po raz kolejny pisać tu znowu to samo

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    margo014

Domyślnie

Witam, to moje początki na forum Muratora. Dotąd przeglądałam jedynie rady innych. Postanowiłam napisać kiedy p. Daniel poprosił mnie o opinię na współpracy z jego firmą.
    Potwierdzam opinie wielu sób, zwłaszcza tych określanych przez niektórych jako "jednopostowców". Ja również do nich należę, ale to nie znaczy,że jak piszę pierwszego posta to jestem niewiarygodna i podstawiona ( to poprostu niekulturalne oceniać innych po ilości napisanych postów).
    Na początku marca firma CK zamontowała mi kominek.Firmę znalazłam przeglądając jakieś forum odnośnie kominków, postanowiłam zadzwonić i zapytać o szczegóły ( na początku chciałam dowiedzieć się jedynie o wkład Lechma Exclusive z boczną szybą, bo w moim regionie cena była dość wysoka-ponad 9 tys. i żaden z sklepów nie posiadał na stanie takiego wkładu, no chyba że złożę zamówienie w ciemno, to za jekieś 6 tyg. mogą mi przywieźć). Cena wkładu od CK okazała się dużo niższa, a ciekawe aranżacje obudów spowodowały,że postanowiłam zamówić kompleksową usługę z montażem. Pomimo,ze mieszkam ponad 500km od Zielonej Góry, gdzie firma ma siedzibę, nie było żadnych problemów z wykonaniem usługi. Bardzo ciepło wspominam współpracę z p. Danielem odnośnie omawiania szczegółów inwestycji oraz p. Maję - projektantkę, z którą wielokrotnie konsultowałam ostateczny wygląd kominka (dostałam szczegółowe plany oraz zdjęcia materiałów). Zawsze mogłam liczyć na pomoc i fachową poradę. Ekipa przyjechała na umówiony termin- pracowali bardzo sumiennie przez prawie 3 dni (od godz. 8.00- do nawet 23.00), zostawili po sobie porządek i kominek taki jak zaplanowałam. Na prawdę polecam firmę - konkurencyjna cenowo, terminowa, solidna. Jeżeli ktoś uważa, że to jedynie bezpodstawne pochlebstwa, to wcale nie musi korzystać z ich usług, jest w końcu tyle innych firm... Ja jestem zadowolona i polecam znajomym - mam kominek taki jaki chciałam za zdecydowanie niższą cenę. Pozdrawiam

ELITA FORUM (min. 1000) NAJLEPSZY DORADCA OD ENERGOOSZCZĘDZANIA Avatar coulignon
    26

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel Hrehorecki
    Przyznam, że poprosiłem około 20 klientów z ostatnich dwóch tygodni, by napisali swoje opinie na temat swoich kominków.
    I to był błąd. Opinie 3 Forowiczów z "dorobkim" o Pana pracy wystarczyłyby do skierowania tej dyskusji na inne tory. Opinie "jednopostowców" zawsze są mało wiarygodne bo wyglądają jakby spędził Pan pracowników i kazał im coś dobrego napisać o firmie. Zresztą rzecz jest dość prosta do sprawdzenia przez administratora forum.

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

Błąd.. faktycznie, ale przecież nikt nie bierze tych opinii pod uwagę...

ELITA FORUM (min. 1000)
    mario1976

19

Domyślnie

Cytat Napisał Wirecki
    Błąd.. faktycznie, ale przecież nikt nie bierze tych opinii pod uwagę...
    Ale będąc obiektywnym nikt kto robi na codzień kominki/zabudowy poddaszy/stawia domy etc etc.... i nie przesiaduje na codzień na forach i nie jest "dzieckiem internetu" - nie wie, że tak się postrzega osoby bez dorobku na forum.
    Zasadniczo to dziwi mnie bardzo skąd fachowcy i eksperci forumowi mają tyle wiedzy fachowej jak codziennie godzinami tu przesiadują - znaczy się kiedy oni pracują ????

Jakby mój ponad 50 letni ojciec był fachowcem, a ktoś obsamrowywałby mu tyłek na forum - to także poprosiłby pewnie swoich klientów aby weszli i napisali coś o jego pracy. W życiu by nie wpadł, że fajnie aby klienci mieli coś powyżej 100 wpisów bo w przeciwnym razie będą źle postrzegani.....
    pozdrawiam,
    M

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

zgadza się

Domyślnie

Ja u pana Daniela kominek wraz z zabudową za jakiś czas i tak zakupię
    Wychodząc z pokoju zgaś światło
    http://runmania.com/f/180a0cb31c7793...cab38f9146.gif

Domyślnie

A u mnie właśnie od wczoraj jest montowany kominek.
    Wymęczyliśmy p.Daniela pytaniami o gwarancję i jestem pzrekonana, że wszystko będzie w porządku.
    Mąż jest zachwycony ekipą, ich solidnością. Mówi, że to najlepsza ekipa jaka u nas do tej pory była i na dodatek jeszcze fajne chłopaki.
    Wszystko mieli już przygotowane, nawet obudowę kominka (suporeks itd.) i tylko "składają".Pełen profesjonalizm. Dzisiaj kończą.
    Jak tylko będę miała zdjęcia, czyli wieczorem postaram się wrzucić.

Dla mnie rewelacja. Chciałabym mieć na budowie tylko takie ekipy

Pozdrawiam

iza-bela

Domyślnie

Powiem szczerze , że trochę mnie wkurza, fakt , ze ktoś kwestionuje opinie ludzi piszących na tym forum pierwszy raz. Znależli się , niedowiarki.
    Ile razy trzeba tu wejść, aby należeć do wiarygodnych. Ktoś miesza z błotem firmę z którą miałam przyjemność współpracować i co mam stać z boku i się przyglądać. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, piszę z pozycji zadowolonego klienta . Guzik mnie To obchodzi , czy Firma sprowadziła mi wkład bezpośrednio z Niemiec, czy przez pośrednika. Mam na wszystko faktury i to się liczy. Towar przyjechał fabrycznie zapakowany. Ludzie są zadowoleni, czego chcieć więcej.
    Pozdrawiam wszystkich tych którzy tu zaglądają po raz pierwszy, :)

Domyślnie

Cytat Napisał Wirecki
    nitubaga, Nefer, teszla - jak to wychodzi cenowo, % taniej od cennika spartherm?
    Na to pytanie ci nie odpowiem, bo Pan Daniel wycenił mi całość : wkład, obudowa, rozprowadzenie ciepła - do 3 pomieszczeń sąsiadujących z kominem, transport i montaż. Całość kosztowała 15 tys. Może to nie jest mało ale fachowiec z Warszawy polecony przez znajomych wycenił to samo na 22 tys. No i załapałam się już na wyższy kurs euro niż był w wakacje ubiegłego roku, kiedy robiłam pierwsze rozeznanie. Chętnie wkleiłabym parę zdjęć ale nie wiem jak to zrobić. Może ktoś mi udzieli instrukcji, proszę.

2727

Domyślnie

Tak jak obiecałam wrzucam zdjęcie kominka.
    Krótko mówiąc, już "po bólu", chociaż niestety róg kamienia jasnego troszkę się odłamał ((
    P.Daniel mówił o mikrouszkodzeniach i pech chciał , że musiało to oczywiście mi się trafić.....powiedział, ze w przyszłym tygodniu coś zaradzimy na to...

Nadal twierdzę, że interesy z p.Danielem to czysta przyjemność.

Pozdrawiam

Domyślnie

Dziwne, że Pan Daniel nie świadczy usług w swoim rejonie. Słyszałem na szkoleniu w firmie Bef, że tam już go znają. Odziały zagraniczne już dawno zamknięte i spore straty przyniosły. Zagraniczni klienci doprosić się napraw nie mogli, więc zrobili porządek. Gość ma sporo werwy, skoro dalej działa.
    Może nauczyło go życie, że wreszcie trzeba robić porządnie.
    Ja tam nie wysyłam pracowników dalej niż 50 km, jest sporo na miejscu roboty.
    Ciekawy jestem tylko co będzie za 5 lat z ewentualnymi naprawami lub konserwacją i wymianą elementów zużywających się we wkładzie, jak firm kogucik już nie będzie. Mowa o firmach, które powstają jak grzyby po deszczu.
    P.s
    Na zdjęciu kominka z piaskowca nie widać wewnętrznej izolacji z zachowaniem odpowiedniej przestrzeni dylatacyjnej
    pomiędzy radiatorami wkładu a izolacją (5-8 cm). O ile w ogóle tam jakaś jest bo mam wrażenie, że gazobeton to izolacja w tej realizacji
    Zostawianie w narożniku zbyt dużej przestrzeni, prowadzi do zawirowań gorącego powietrza i w rezultacie jest za mały przepływ powietrza konwekcyjnego. We wkładach żeliwnych grozi to pęknięciem żeliwa, we wkładach stalowych przyczynia się do pękania szamotów. Ma też duże znaczenie w dystrybucji gorącego powietrza. Brak też kratek dekompresyjnych, oraz po drugiej stronie ściany wlotów powietrza do chłodzenia wkładu.

Domyślnie

A w kwestii wiarygodności "jednopostowców" - rozumiem ich oburzenie, ale niech oni przyjmą do wiadomości, że pojawiają sie jako osoby nowe w pewnej społeczności (co z tego, że wirtualnej) i rządzą tutaj bardzo podobne prawa, jak w zyciu codziennym. A w życiu codziennym nikt nie zdobywa sobie autorytetu jedną czy dwoma wypowiedziami - i nie ma znaczenia, czy są one prawdziwe, czy nie.
    Tutaj jest tak samo, bo to jest forum dla ludzi i ludzie z niego korzystają, a więc - chcąc nie chcąc - przenoszą tutaj swoje zachowania ze swiata rzeczywistego, włącznie z zasadami wartościowania osób i ich opinii.
    I nie ma co się obrażać - to tak działa i tego się nie zmieni. Ludzie są ludźmi.
    Oczywiście są pewne prawdy oczywiste, i tych prawd nikt rozsądny nie będzie negował - nawet, jeśli pojawią się w postach "jednopostowców".
    Ale opinie są rzeczą bardzo subiektywną i osoba je głoszaca musi mieć jakiś autorytet, żeby była wysłuchana, a jej słowa wzięte pod uwagę.
    GL-189 Olszewnica Stara
    Hobby: zwariowane pomysły, zawracanie głowy i takie tam różne...
    Zlot Forum 2009.06.27 Urzut: http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm

Domyślnie

Nic więcej nie wniosę w ten wątek. Napisałem co usłyszałem, na podstawie zdjęć określiłem, co według mnie jest nie tak. Sądzę, że mam trochę doświadczenia po ukończonych kursach, szkoleniach i latach praktyki nie tylko za biurkiem.
    Sprawa tyczy się wszystkich kupujących i sprzedających. Zabudowę kominka można zrobić na wiele sposobów, z różnych materiałów. A cena wyższa za usługi, idzie z parą z renomą i wiedzą. Renoma nie pozwoli stosować najtańszych materiałów, a za wiedzę się płaci. Wedle Polskiego przysłowia "chytry dwa razy traci" Ja wolę jednak te powiedzenie: "Kto chytry ten dwa razy płaci" Często słyszę w biurze od mądrych klientów, że nie stać ich, aby dwa razy płacić, więc wybierają dobry i droższy produkt, a usługi zamawiają u firm z polecenia.
    Śmiać mi się chce jak oczytani, sami kominki robią tzw. złote rączki od wszystkiego, lub co gorsza interes na tym wyczuli.
    Powinno to być karalne! Tyle, że w Polsce jeszcze sporo można. Kto robił na zachodzie to już dawno popłynął. Tam takie numery nie przejdą, żeby kamieniarz kominek robił.
    Mądry niedoświadczony człowiek za instalacje gazowe sam się nie bierze, boi się! Odpowiedzialność duża?
    Przy budowie kominka, informuję że też odpowiedzialność wcale nie mniejsza.
    Ktoś się pytał szanownych forumowiczów o szczelność komina, długość, wysokość, przekrój, podciśnienie lub kazał ekspertyzę kominiarską zrobić?
    Nie, bo dziś pyta, jutro projekt dostaje, a za tydzień kominek montuje.
    Dla czego do lekarza chodzą?, przeca na wszystkim się znają i dokształcić się na necie mogą. Już wiem sprawa tyczy się swojego życia.
    Ale w gazetach też przecież opisywali palące się domy od wadliwie zamontowanego kominka lub podtrucia ludzi.
    No cóż Polak wszystko potrafi, zachęcam do oglądania TVN Turbo. Tam takie przypadki pokazują, tyle że w bardziej profesjonalny sposób.
    Pozdrawiam, tak na przyszłość za wiele się udzielać nie będę, wole fora związane ze sportem. Można się wspólnymi doświadczeniami wymieniać, opisywać przygody ze sportem. I co najważniejsze nikomu krzywdy nie wyrządzić.
    Te przepychanki o klienta mnie nie rajcują, piszę co mam istotnego do przekazania, a nie będę się wymądrzać. W temacie kominków wole ze szkoleń czerpać wiedzę, którą sprzedam świadcząc usługę.

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

K&G - 3 posty, w dwóch narzekasz na firmę z Zielonej Góry, w trzecim na tą z Olsztyna? Rozumiem, żadna konkurencja nie służy sprzedawcy...., w dodatku jak 50km to zbyt dużo... Życzę szczęscia i klientów...

Osobiście znam kominkarza z ponad dwudziestoletnim stażem, którego kominek w wyniku wadliwego wykonania spowodował pożar - dom nie spalił się cały, choć to małe pocieszenie. Facet doświadczenie miał, fakt za wiedzę trzeba mu było zapłacić, robota sporo kosztowała. Ale jak ktoś popada w rutynę, to już nie jest dobre....

Sprawa wyciszona, wykonawca pokrył koszty remontu i gratis wykonał kominek jeszcze raz. Tak, żeby się sprawa nie rozniosła...

Domyślnie

Wreszcie udało mi się wkleić zdjęcia
    Oto mój kominek:

Daniel Hrehorecki

Domyślnie

Pragnę Państwa poinformować, iż moja firma działająca w Niemczech pod szyldem KAMINZENTRUM NIKO OHG ma się bardzo dobrze. Montujemy co miesiąc około kilkunastu kominków na terenie całych Niemiec. Siedziba tej firmy została jedynie przeniesiona do Berlina. Zapraszam na stronę www.kamineundschornsteine.de

Chciałbym także poinformować, iż wszystkie nasze kominki są budowane z najwyższą starannością, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadają kompletną izolację.

Obszar działania mojej firmy sięga obszaru całej Polski i Niemiec. Rozwój firmy wymusił niejako poszerzenie obszaru działania firmy. Rynek zielonogórski jest bowiem zbyt mały (oczywiście lokalnie wykonujemy także po kilkanaście kominków miesięcznie). Chciałbym także podkreślić, iż budujemy kominki już od ponad 10 lat, więc posiadamy bardzo duże doświadczenie, które pozwala nam na szeroką skalę działania w Polsce i Niemczech. Własny zakład obróbki kamienia, biuro projektowe, świetny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny zapewnia pełną satysfakcję naszych klientów.

Uważam zatem uszczypliwe uwagi konkurentów za nieuczciwe.

Jednocześnie chciałbym uspokoić wszystkich naszych klientów (użytkowników wkładów Spartherm), iż szczegółowa kontrola Inspekcji Nadzoru Budowlanego nie wykazała żadnych nieprawidłowości, a tym samym potwierdziła, iż wkłady kominkowe Spartherm mogą być przez moją firmę sprzedawane i montowane na terenie Polski. W związku z powyższym wszystkie posty forumowicza FOREST NATURA są niezgodne z prawdą.

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... CZARNY PAS W WALCE O PRAWA INWESTORA Avatar nitubaga

Domyślnie

Cytat Napisał K&G
    Ja wolę jednak te powiedzenie: "Kto chytry ten dwa razy płaci" Często słyszę w biurze od mądrych klientów, że nie stać ich, aby dwa razy płacić, więc wybierają dobry i droższy produkt, a usługi zamawiają u firm z polecenia.

i tak właśnie było u mnie... pan Daniel polecił spartherma jako ten "dobry" wkład, a i pana Daniela mi polecono

....czerpać wiedzę, którą sprzedam świadcząc usługę.

ot i chyba w tym rzecz.... kolejny chętny na pieniążki Warszawki... tyle, że zamiast się postarać o renomę... woli jechać po innych prawda, że tak łatwiej ? a i jakoś tak lepiej się robi ....

ja nie bardzo wiem w czym rzecz Głowac się zapytała KLIENTÓW czy warto współpracować z "kominy i kominki" i ci klienci mówią, że owszem tak....ciekawe że tylko 2 innych wykonawców kominków ma negatywne opinie.... hmmmmm....

Domyślnie

Cytat Napisał nitubaga
    Cytat Napisał K&G
    kolejny chętny na pieniążki Warszawki... tyle, że zamiast się postarać o renomę... woli jechać po innych prawda, że tak łatwiej ? a i jakoś tak lepiej się robi ...[/color]
    Człowieku renomę to ja już dawno mam, nie potrzebuje tułać się po kraju, a zagranicą to wole spędzać wolny czas. Nie po to tu piszę, aby klientów łapać.
    cyt:"Chętny na pieniądze warszawki" Szkłem.....w tej Stolicy nie dokończę bo powściągliwy jestem.
    Przykład z należytą starannością i z najlepszych materiałów zrobionego kominka poniżej

Dlaczego rura z powietrzem z zewnątrz nie jest już podłączona?
    Dlaczego nie ma izolacji już nie wspomnę o odpowiednim kształcie komory wewnątrz kominka.

Kominek już prawie skończony, a dalej biała ściana przebija, czyli izolacji zabrakło, komory dekompresyjnej też.
    Tak wygląda robota? kto to dopilnował Pan z Z.G po przecież jego firma to robiła. NAJLEPSZA WIZYTÓWKA JAKĄ WIDZIAŁEM. Na szczęście to nie dom drewniany, ale pod tynkiem kabel wystaje. Oj będzie dawał o sobie znaki.

Cena dla Was kochani jest najważniejsza. Wytłumaczcie mi proszę jak kominek poniżej może kosztować 13000zł Skoro wkład tyle tylko kosztuje.
    http://www.kominkiikominy.pl/index.p...s&typ=1&id=112
    http://www.kominkiikominy.pl/index.p...&typ=1&id=1478

Nawet jeżeli kupuje po super niewiarygodnych cenach.

Wkład kosztuje zakładam np 9500zł + izolacja z płyt krzemionkowo-wapniowych 1500 + rura, redukcja do komina, mastyka, kratki 500zł. Kamień w cenie slaba 500x2m2. Płyty k-g, profile itp, oświetlenie półek, szyby do wnęk zaprawy 500zł To daje już kwotę 13000zł
    Gdzie robocizna pracownika obrabiającego kamień, montażystów, podatek, składki ZUS i na końcu zysk? W montażu który kosztuje u tego Pana 1800zł
    Przecież tyle kosztują stawka dwóch pracowników, dojazd nocleg, dieta itd.

Gdzie?, odpowiedz sobie Pan sam z Warszawki.
    Pomogę, tam gdzie nie ma materiałów jakie powinny się znaleźć a inne zostały zastąpione jeszcze tańszymi.

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... CZARNY PAS W WALCE O PRAWA INWESTORA Avatar nitubaga

Domyślnie

..... no tak.... na miejscu nie był... ale wie wszystko najlepiej

Po pierwsze nie jestem "panem z Warszawki", ale niczego sobie Babą budującą

Po drugie zapewniam, że izolacja jest... wełny poszło 2 kartony na obłożenie ścian wewnątrz, podobnie jak dylatacja między kominkiem a obudową rura? jakoś nie wierze by panowie nie podpięli rury? no chyba, że tak im się dobrze u mnie pracowało, że chcieli by wrócić na poprawki

Kabel o którym mowa to wyjście pod głośniki kina... przesunięte odpowiednio... i to póki co tyle tylko, by panom umożliwić pracę... co się z nim dalej stanie - myśli pani architekt

koszt kominka 13000 - czy ja coś mówiłam o tej kwocie... ???? a nieeee, bo tam wliczone są półeczki, profile i k-g... a ja nie mam półeczek jak z resztą widać...

Panowie WYkonawcy... przypomne pierwszy post autorki wątku

Cytat Napisał glowac
    Witam!
    czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Komink i Kominy z Zielonej Góry? www.kominkiikominy.pl
    jeżeli tak, to jak oceniacie współpracę z nimi?
    mam wrażenie , że to nie o Was, ani nie do Was było kierowane... więc chyba czas skończyć z Waszym wcinaniem się do wątku który Was nie dotyczy...

nooo chyba, że i Wam pan Daniel robił kominki i chcecie coś napisać ... to jest wątek z serii czy dobrze się kupuje i użytkuje wanne Ravak... i żaden producent np KOłO się nie wpycha i nie mówi jaki to Ravak jest beeee

Ja myślę, że jak ktoś będzie chciał się dowiedziec 'technicznych' detali kominkowych to sobie znajdzie Wasz wątek... na wymianie doświadczeń, na którym przecież i ja dostawałam odpowiedzi - za co również byłam wdzięczna tym którzy raczyli odpisać...

dla niezorientowanych prosze

http://forum.muratordom.pl/viewtopic...257211#3257211

bo tu panowie mówimy o tym czy warto robic kominkek z tą firmą... ja twierdzę, że owszem warto jeśli zmienie zdanie - tez to napiszę ... ale póki co ...przykro mi

ps... a ostatni post p. Daniela powinien rozwiać resztę wątpliwości

Domyślnie

Dobra Pani mądra. Nie będę więcej udowadniał co i jak. Kolejność prac u wszystkich zawsze jest identyczna. Pewnie do innej szkoły chodziliśmy
    Poddasza też się pierw w płytach wykańcza a później izoluje
    upychając wełnę.
    Co do wełny, każda szanująca się firma, już dawno na tej izolacji kominków nie robi, chyba że Klient chytry i na usługę z 24 miesięczną się godzi.
    Przykładowa cena, tyczyła się kominka innego niż u Pani był wykonywany.
    Obudowy owszem ładne Pan Daniel robi, ale czy są wszystkie wykonywane jak ten ze zdjęcia to nie wiem.
    Wklejcie zdjęcia wnętrza kominka to się przekonamy, szanowni adwokaci.

Domyślnie

Cytat Napisał K&G
    Dobra Pani mądra. Nie będę więcej udowadniał co i jak. Kolejność prac u wszystkich zawsze jest identyczna. Pewnie do innej szkoły chodziliśmy
    Poddasza też się pierw w płytach wykańcza a później izoluje
    upychając wełnę.
    no tu mnie Pan dotknął do żywego....

moi developerzy są właśnie w połowie rozwalania mojego dachu - bo docieplenie poddasza zrobili źle... k-g zresztą tyż i wylewki i komin

... i oni inaczej o mnie mówią niż Dobra Pani mądra to akurat było miłe - dziękuję

... jeśli byłam nieuprzejma - przepraszam... ale nie znoszę fanatyzmu... moi developerzy z uporem maniaka mnie przekonywali, że jest super dobrze, a w tym wątku wszyscy twierdzą, że jest wszystko żle.. począwszy od wkładu

Jeśli faktycznie jest źle... to się o tym dowiem... i wtedy pan Daniel również i mam nadzieje, że wtedy również będzie tak miło i profesjonalnie jak dotąd

pozdrawiam

Domyślnie

Wkład ma Pani bardzo dobry, nic nie powinno się z nim dziać złego, w przeciwieństwie do wkładów żeliwnych. Ważne że jest to Spartherm, a nie wkład z firmy, która dziś jest a jutro jej nie ma. Nikt nie odmówi Pani sprzedaży ewentualnych szamotów i wermikulitu w oddziałach w Polsce.
    Obudowa też piękna, byle kto takiej w garażu nie zrobi.
    Osobiście wolę przyznać się do błędu mojego, lub pracowników. Przecież robi to tylko człowiek nieomylny. W ten sposób zawsze wychodzę z przysłowiową twarzą.
    Ludzie nie są głupi, jeżeli się na czymś nie znają, szybko się orientują że jest coś nie tak. Po to jest te forum, aby wymieniać się doświadczeniami.
    Ja piszę o tym,co widzę i słyszę.
    A że o nieuczciwej "konkurencji" wypowiedziałem się, to mój obowiązek. Konkurencja ważna sprawa, mobilizuje żeby być lepszym i stale się rozwijać.
    Jest ona potrzebna, ale tylko uczciwa.
    Konkurencja Pana Daniela dla mnie tylko pod względem cen. Przykro mi, ale po prostu psuje ceny w całej Polsce. Później trzeba się tłumaczyć z pozycji oszusta, że my mamy lepsze materiały, wkład z pewnego źródła.
    Jest nie uczciwe sprzedawać towar, który nie ma gwarancji producenta.
    Nikomu źle nie życzę, ale co będzie jak Pana Daniela firmy zabraknie.
    Ja też dziś żyję, a jutro nie wiem co będzie.
    Płacąc za wkłady 15 tys czy 20 tys. zł powinniśmy być pewni, że liczyć możemy na pomoc nawet producenta.
    A jeżeli producent czy importer nie oferuje pomocy, jest obojętny w sprawach reklamacji. To porostu dziękuję za współpracę. Klient ma być na każdym miejscu usatysfakcjonowany i doceniany.

Domyślnie

Witam.
    Tu nie chodzi o ceny, złą, czy dobrą robotę, ilość i jakość materiałów w obudowie...
    Cały czas chodzi mi osobiście o jedną rzecz:
    Nikt nie odmówi Pani sprzedaży ewentualnych szamotów i wermikulitu w oddziałach w Polsce.
    No właśnie niestety odmówi.
    Tak jak odmówi naprawy gwarancyjnej i pogwarancyjnej, wymiany śrubki, czy innej pierdółki, szyby, uszczelek, i w skrajnym przypadku wymiany wkładu jeżeli by okazał się wadliwy jako produkt handlowy.
    O to cały czas toczę boje w tym wątku...
    Tyko mało kto akurat tego chce słuchać. Większość zadowolonych klientów jak mantrę powtarza że wszystko jest OK.
    No tak do końca nie jest właśnie.
    Pozdrawiam, życząc trafnych decyzji przy wyborze domowego ogniska.
    Pracownia Zduńska Forest-Natura Autorskie kominki, piece i kuchnie kaflowe, wiejskie, chlebowe, grille, wędzarnie, usługi zduńskie www.forestnatura.pl Śląsk i okolice tel. 605 267 676
    "...na Kontynencie do tej pory wierzą w tego włóczęgę... Pierwszy Mag - Zdun Włóczęga - Wędrowna Iskra, buduje w wybranych domostwach piece, które przynoszą szczęście i dobrobyt. W domu, w którym On roznieci ogień...w tych domach rodzą się magowie..."

ELITA FORUM (min. 1000)
    Wirecki

15

Domyślnie

Cytat Napisał K&G
    ...A że o nieuczciwej "konkurencji" wypowiedziałem się, to mój obowiązek. Konkurencja ważna sprawa, mobilizuje żeby być lepszym i stale się rozwijać.
    Jest ona potrzebna, ale tylko uczciwa.
    Konkurencja Pana Daniela dla mnie tylko pod względem cen. Przykro mi, ale po prostu psuje ceny w całej Polsce. Później trzeba się tłumaczyć z pozycji oszusta, że my mamy lepsze materiały, wkład z pewnego źródła.
    Jakbym słyszał gościa z salonu Ery, któremu Play Fresh psuje ceny...

Wkład kosztuje zakładam np 9500zł + izolacja z płyt krzemionkowo-wapniowych 1500 + rura, redukcja do komina, mastyka, kratki 500zł. Kamień w cenie slaba 500x2m2. Płyty k-g, profile itp, oświetlenie półek, szyby do wnęk zaprawy 500zł To daje już kwotę 13000zł
    Gdzie robocizna pracownika obrabiającego kamień, montażystów, podatek, składki ZUS i na końcu zysk? W montażu który kosztuje u tego Pana 1800zł
    Przecież tyle kosztują stawka dwóch pracowników, dojazd nocleg, dieta itd.
    pręt żebrowany kosztuje 1600 tona, a rok temu kosztował 2700. Ciekawe jak to możliwe...

Cała ta "akcja" przypomina mi sytuację z rynku motoryzacyjnego. Dopóki do 2008 roku nie było oficjalnego importera Mazdy - salony konkurowały między sobą i np. w Lublinie było zawsze najtaniej. Teraz gdy mamy Mazda Poland od obiegłego roku, trudniej jest uzyskać dobrą cenę...

Czy ktoś z forumowiczów składał jakąkolwiek reklamację - coś pękło, trzeba bylo poprawić... cokolwiek.. w firmie p. Daniela???? Jak została rozpatrzona?

cymanhoy

Domyślnie CK - Centrum Komina ...

Witam,
    Zanim umieściłem ten krótki opis przeczytałem wszystkie wpisy nt firmy pana Daniela. I co ważniejsze dowiedziałem się o tej firmie od znajomej (inspektor budowlany), u której był montowany wiosną kominek. Jaka była opinia? Otóź rewelacyjna!!. Zanim jednak podpisałem umowę z Panem Danielem, skontaktowałem się z ok. 15 firmamy w Polsce, które głośno reklamują się, że są najlepsze, profesjonalnie doradzają, najlepiej wykonują itp. W konsekwencji okazało się, że firmy te są żałosne. Odpowiedzi na zapytanie ofertowe przesyłały z takimi obliczeniami, że sam nie mogłem uwierzyć to co widzę. Nikt o zdrowych zmysłach, pojęciu o budownictwie, użytych materiałach np nie uwierzy że sama zabudowa może kosztować 10.000 PLN!!! A gdzie do tego wkład? kamień? Nie wspomne już, że żadna firma nie przygotowała projektu, tylko pi razy oko dokonywali wyceny, a reszte chcieli na miejscu już zobaczyć. Drodzy czytelnicy forum Muratora!. W ciągu 3 lat buduje juz 3 dom, wiec zdązyłem już wyeliminować nierzetelnych wykonawców, lub takich co chcą "mega dużo zarobić przy niskiej jakości" ale tylko i wyłącznie dlatego tak się cenią, że to Warszawa.

Z całym szacunkiem i przekonaniem chciałbym polecic firmę Centrum Komina Pana Daniela. Od samego początku osobiście starał się idealnie dopasować pod potrzeby klienta. Juz po kilku dniach od wysłania zapytania otrzymałem projekty kominków, potem były już tylko formalności i uzgodnienia terminów montażu. Ekipa montująca była naprawde profesjonalna i mega dużym doświadczeniem w montażu kominkow. Wszystkie materiały użyte były stosowane zgodnie z zasadami sztuki.

Dla tych którzy, troszke sie przestraszyli wpisów na forum dot. że wkłady są z Niemiec a nie od przedstawiciela polskiego, albo że nie widać izolacji, wiec jakość wykonania jest niska - chciałbym całkowicie zaprzeczyć takim stwierdzeniom, które najprawdopodobniej pochodzą od konkurencji, które nie dają sobie rady i chcą zepsuć opinie firmie CK. Najlepszą reklamą dla firmy są zadowoleni klienci i to oni będą pozniej ją wspierać, polecać innym.
    Poza tym firma Spartherm jest znaną marką na rynku europejskim, a przeciez dyrektywy UE mówią wprost o swobodnym przepływie w ramach UE. Cały wątek na forum, że to powinno przechodzic przez Polskiego przedstawiciela jest związany z tym, "że oni też muszą zarobić" . Nie liczy się już to, że marże sobie przy tym takie naliczają, że cena wkładów robi się kosmiczna.
    Jako jeden z nielicznych firm w tej branży Pan Daniel prowadzi oficjalnie działalność na rynkach zagranicznych, co powoduje że korzysta z profitów jakie niesie za sobą prowadzenie działalności na wielu rynkach. Działa tutaj prosta zasada ekonomii.

Współpraca z firmą Centrum Komina należała do przyjemności. Miałe już naprawde b. dużo firm budowlanych, ale CK jest w czołówce, które warto polecać każdemu - dlaczego? Bo:
    - solidnie
    - profesjonalnie
    - zgodnie z życzeniami klienta
    - szybko
    - tanio
    - materiały wysokiej jakości
    Czego można więcej oczekiwać? Takich firm naprawde jest niewiele na rynku!!!

Dla niezdecydowanych lub poszukujących firmy do zrealizowania wymarzonego kominka - bez cienia wątpliwości naprawde mogę polecić wykonanie tego kominka. W razie jakichkolowiek pytań lub wątpliwości - prosze o kontakt.

Domyślnie

Czy ktoś z forumowiczów składał jakąkolwiek reklamację - coś pękło, trzeba bylo poprawić... cokolwiek.. w firmie p. Daniela???? Jak została rozpatrzona?[/quote]

Niestety u mnie pękła płyta marmurowa , w ciągu paru dni (chyba 5) ekipa p. Daniela przyjechała i pięknie zamaskowała pęknięcie. Nie wypowiadam się co do wkładu, bo mam nadzieję, że akurat on się nie popsuje....

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar konmak

Domyślnie

no cóż
    chyba tylko ja mam zatem niedobre doświadczenia z ta firmą. Zadzwoniłem i umówiłem się na wizytę i cisza, Tylko wiatr w kominie
    swoją drogą pięknie czytać jak wszyscy bronią honoru firmy. To w naszym kraju rzadko widziane. takie laurki, takie gorące posty. głosy oburzenia.

Tylko nikt nie pisze o meritum.
    Czy firma realizuje gwarancje WKŁADU zgodnie z wymogami. Jeżeli tak jest i będzie w ciągu najbliższych kilku lat. to wszystko OK. jeżeli nie to za chwilę pojawią się posty o innej treści. Klient nie wybacza

a ponieważ jestem tylko, albo aż klientem to kieruję się zdrowym rozsądkiem i stosunkiem ceny do jakości

zdrówka
    Konrad
    Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel

Domyślnie

Witam.

W dniu wczorajszym, firma "Kominy i kominki" zakończyła stawianie kominka w moim domu.
    Wrażenia jakie wyniosłem od początku do końca współpracy są w 100% pozytywne!
    Kontakt na bieżąco bez żadnych problemów, wszystko zrobione w terminie, czyściutko - jednym słowem SUPER!
    Kiedy zauważyłem (przed montażem), że kamienna obudowa kominka nie jest wyszlifowana jak należy, jeszcze w tym samym dniu została ściągnięta ekipa która robiła mój portal aby usunąć wszystkie niedoróbki.
    Polecam wszystkim.

Pozdrawiam - jankos.

Mamatitu

Domyślnie Od dziś mamy kominek

Dwa dni temu przyjechała ekipa z firmy Kominkiikominy. Byliśmy z mężem nieco zaniepokojeni gdyż znaliśmy firmę tylko z targów a nie z polecenia. Powyższe forum dało dużo do myślenia i zasiało nutkę niepokoju. Dziś ekipa już wyjechała i zostawiła po sobie bardzo dobre wrażenie. Mam nadzieję, że nie zmieni się ono w przyszłości i nie wyjdzie jakiś feler.
    Mogłabym pisać wiele pozytywnego bo nadzorując budowę osobiście, mogę wiele powiedzieć o ekipach budowlanych. Ci pokazali klasę.
    Współpraca poczynając od spotkania, rozmów, przesłania próbek kamienia, montażu i czystości na koniec prac montażowych była na satysfakcjonującym poziomie. Może tylko wizualizację nie były najpiękniejsze ale też na początku nic nie kosztowały a projektancji starali się sprostać oczekiwaniom.
    Polecam i życzę wszystkiego dobrego panu Danielowi i jego ekipie.

Domyślnie

Mam zaplanowaną realizację z tą firmą, więc już wkrótce zapodam rzetelną relację.
    maja

ELITA FORUM (min. 1000)
    Kristofuros

164

Domyślnie

Cytat Napisał ambroma
    Mam zaplanowaną realizację z tą firmą, więc już wkrótce zapodam rzetelną relację.
    No to czekamy

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar yaneq

Domyślnie

Witam K&G

K&G

Konkurencja Pana Daniela dla mnie tylko pod względem cen. Przykro mi, ale po prostu psuje ceny w całej Polsce.
    Przykre , ze zabieraja tutaj glos tzw producenci uslug nie majacy zadnej renomy ,wizytowki firmy ani tez nie prezentujacy swojej pracy i swoich cen.
    Obrzucanie blotem zza krzakow rzetelnych wykonawcow nie nalezy niestety do dobrego tonu. To jest typowe dla ludzi zawistnych i nieudacznikow.

To klient dyktuje ceny na rynku a nie stowarzyszenie kominkarzy. Dla klienta jest wazna jakosc i cena i termin. Jakosc uslug firmy pana Daniela jak sam przyznaje K&G jest dobra i cena tez .
    Jednak ta cena jest wedlug niego " zepsuta" bo nie dopasowana do cen innych kominkarzy w calej Polsce .
    Jako klient ( a nie jako nieudaczna konkurencja ) zycze sobie wiecej takiego "psucia" , przy dobrej jakosci uslug .

Witam Forest Natura

Forest-Natura

Moje wypowiedzi (które jak najbardziej podtrzymuję) tyczą się jednej sprawy - braku jakiejkolwiek rękojmi i gwarancji producenta, na terenie naszego kraju na montowane w tych kominkach wkłady firmy Spartherm.
    Czy Forest Natura byl laskawy przeczytac oswiadczenie wlasciciela firmy "Kominki i kominy" ?? jesli nie to zacytuje :

Daniel Hrehorecki
    Własny zakład obróbki kamienia, biuro projektowe, świetny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny zapewnia pełną satysfakcję naszych klientów.

Poniewaz mamy tutaj konkretne oskarzenie (w kontekscie :tych kominkach pana Daniela) ze strony "Forest Natura" nalezalo by sie spytac : na jakiej podstawie takie twierdzenie ?
    Czy to ze jakas inna firma ma przedstawicielstwo jednego z wkladow wystarcza zeby juz nikt inny nie mogl go sprzedawac i udzielac odpowiedniej gwarancji za calosc uslugi a nie tylko za sam wklad ?
    Jesli firma ma odpowiedni serwis pogwarancyjny to nalezy w to wierzyc a nie bezpodstawnie bez przerwy watpic.
    Nalezy najpierw przeczytac warunki gwaracyjne a nie juz wczesniej je krytykowac bez ich znajomosci.
    Przypominam ze firma Spartherm nie ponosi odpowiedzialnosci gwarancyjnej za niefachowe zamontowanie wkladu.
    Dla klienta istotna jest gwarancja calosci uslugi,

Jako klient mam osobiscie watpliwosci tylko co do "Forest Natura" bo na jego wizytowce firmy www........ istnieje tylko od lat napis "Przerwa techniczna " prosze ponownie wejsc za 60 min .
    Dalszy link prowadzi do nikad tzn do innych firm. Jako klient bylbym zainteresowany pelna prezentacja dokonan "Forest Natura" wraz z cenami i danymi technicznymi.
    Tego jednak " Forest Natura " nie odwazyl sie zaprezentowac , a szkoda bo moze bylo by co krytykowac

Drogi "K&G" oraz "Forest Natura" zaprezentujcie wreszcie w internecie swoje wyroby i swoje ceny a my Wam odpowiemy czy jestescie konkurencja dla pana Daniela.
    Wezcie z niego przyklad i zacznijcie od przyzwoitej prezentacji swojej firmy zamiast tak jak "Forest Narura" kpic sobie w zywe oczy z klientow i kazac im czekac latami na niewiadomo co.
    IDEALY SA JAK GWIAZDY - NIGDY NIE MOZNA ICH DOSIEGNAC.
    JEDNAK ZAWSZE MOZNA SIE WEDLUG NICH ORIENTOWAC W ZYCIU.

Domyślnie

Witam.
    Dla klienta istotna jest gwarancja calosci uslugi
    Mylisz się...gwarancja na usługę to 2 lata...na wkład - lat 5.
    No ale nie będę Cię wyprowadzał z błędu. Przecież wiesz lepiej.

Dla Twojej satysfakcji...
    http://<br /> <a href="http://foto....html</a><br />
    ...chociaż nie uważam bym MUSIAŁ, CZY MIAŁ OBOWIĄZEK zamieszczania swych prac w internecie.
    Jest to moja sprawa w jaki sposób się reklamuję.
    Jakoś dziesiątki osób co roku potrafi dotrzeć do mnie właśnie dla tego, że zobaczyło moją pracę w internecie, na zdjęciu czy na żywo.
    Gdybyś nie był leniem to byś sam znalazł moje prace na Forum...bo co "lepsze kawałki" zamieszczam tu od kilku już lat z dokładnym opisem...ku uciesze samych Forumowiczów.
    Tym samym przepraszam Cię że latami czekasz na moją stronę internetową...
    Strach pomyśleć, co działo się jeszcze kilka czy kilkanaście lat temu, gdy internetu nie było...chyba ludzie wtedy nie budowali niczego...zakupów też pewnie nie robili...jak ten świat wtedy w ogóle funkcjonował...???
    Pozdrawiam.
    PS. Dziękuję - zrobiłeś mi właśnie świetną reklamę...

Domyślnie

Witam
    Forest-Natura

Witam.
    Cytat:
    Dla klienta istotna jest gwarancja calosci uslugi

Mylisz się...gwarancja na usługę to 2 lata...na wkład - lat 5.
    To Ty sie znowu gwaltownie mylisz : przeczytaj sobie jeszcze raz cytowane przez siebie moje zdanie . Gdzie jest tutaj mowa o okresach gwarancjii ?????? NO GDZIE ??????
    Poza tym zauwaz prosze , ze wklady Spartherm nie sa wcale najlepszymi wkladami na rynku i firma "Kominki i Kominy" oferuje do wyboru caly szereg jeszcze lepszych rozwiazan innych wkladow i kompleksowych rozwiazan.
    Ty przyczepiles sie tylko do jednego z wielu dostawcow elementow skladowych w produkcji tej firmy.
    Mam nadzieje ze chciales sie tym samym przyczynic do jeszcze lepszego rozwoju tej znanej i szanowanej firmy ?

Co do mojej "satysfakcji"
    Rzeczywiscie nie zawiodlem sie w ocenie firmy "Forest Natura" .
    Przedstawione linki do "smieci" w formie nieuporzadkowanych zdjec jakichs tam kominkow i inne nie sa autoryzowane jako wykonawstwo firmy Forest Natura.
    Kazdy moze przedstawic w ten sposob setki innych nie swoich rozwiazan i tez nie brac za nie odpowiedzialnosci , zawsze twierdzac ze to tylko wzory do nasladowania albo wlasne realizacje.
    A gdzie tutaj opisy techniczne , wymiary , zastosowane wklady i ich parametry ?
    Informacje o serwisie dla klienta,inormacje o serwisie gwarancyjnym ? A gdzie ceny ?
    NIC TAKIEGO FOREST NATURA NIE PODAJE.

TAK ! w firmie "Krzak" ceny omawia sie zawsze w kacie po cichu w cztery oczy bo byc moze konkurencja byla by lepsza. Wiec lepiej w firmie "Krzak" nie podawac i nie opisywac uslug oraz cen.
    Im mniej klient wie tym lepiej dla takiej "firmy" .

Internet byl, jest i bedzie platforma komunikacji i wymiany informacji. Ignorowanie jego istnienia poprzez brak prezentacji swojej firmy na jego stronach skutkuje ignorowaniem tej firmy przez uzytkownikow internetu.
    Tylko "Buraki" nie potrafia tego zrozumiec.
    Strona www. ........ firmy jest zawsze jej wizytowka.W Twoim przypadku ta wizytowka pokazuje firme z jak najgorszej strony.

Nie mowie tutaj juz o obelzywych slowach rzucanych przez Ciebie na potencjalnych klientow lub kolegow z forum.
    Nie oczekuje przeprosin .Nie dorosles jeszcze do tego. Nie pojales jeszcze tego ze Twoja egzystencje zawdzieczasz klientom.

To wszystko dopelnia tylko calkowitej dyskwalifikacji firmy Forest Natura.

W tej sytuacji opinie Forest Natura w tym watku forum nie maja zadnego znaczenia i wagi.

Pozdrawiam i zycze milego dnia

P.S.
    Nie bylo moim zamyslem wysuwanie wnioskow co do dzialalnosci Twojej firmy ale poprzez swoja arogancje sam mnie do tego zmusiles.

Domyślnie

Witam.
    Z jakiego powodu mnie obrażasz i używasz obelżywych słów?
    I o czym Ty w ogóle piszesz?
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Witam ,

FOREST NATURA czy nie potrafisz czytac tego co napisales wczesniej ?
    czy nie rozumiesz ze ludzie maja dosc Twoich nachalnych postow ?
    czy nie potrafisz zrozumiec co ludzie na Twoj temat pisza ?

Forest-Natura
    NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!

PostWysłany: Czw, 12 Marzec 2009 02:01 Temat postu: Odpowiedz z cytatem
    Witam.
    Przepraszam wszelkich niezadowolonych z moich postów...
    .......
    Pozdrawiam i kończę z mojej strony ten wątek. Wasz wybór.
    A moze jednak nalezy Tobie przypomniec wczesniejsze wypowiedzi na Twoj temat :

WaldiM

PostWysłany: Wto, 10 Marzec 2009 20:14

Czytając twoje dotychczasowe posty zawsze uważałem, że nie robisz tego aby pomagać ludziom budować kominki lecz tylko jesteś zainteresowany osobistymi korzyściami z tego płynącymi. Twoje posty w tym wątku wpełni potwierdzają moje dotychczasowe spostrzeżenia w tym temacie. Swoją drogą to bardzo podłe zachowanie, wszyscy forumowicze już dowiedzieli się, że robisz kominki droższe niż wzmiankowana powyżej firma i w nieuczciwy sposób zwalczasz konkurencję. Na twoim miejscu po takim popisie zabrałbym zabawki z tego forum i zniknął, bo w sposób oczywisty obnażyłeś swoją pazerność i bezwzględność. Dzięki takim jak ty ludziom niszczeni są solidni i zapewne sporo tańsi fachowcy na rynku polskim, bo to TY starasz się za wszelką cenę utrzymać monopol na dany wyrób nie godząc się z pomysłowością i inwencją innych. Przeglądając twoje dotychczasowe posty stwierdzam, że

NIGDY I NIKOMU NIE POMOGŁEŚ W BUDOWIE LUB PROBLEMACH Z KOMINKAMI, ZA TO ZAWSZE NAGANIAŁEŚ FORUMOWICZÓW DO SIEBIE.

Uważam, że to nieetyczne i administracja forum powinna Ci zabronić dostępu i pisywania kolejnych przesiąkniętych autoreklamą postów.

mario1976
    ELITA FORUM (min. 1000)

PostWysłany: Sro, 11 Marzec 2009 09:16

Ale wydaje mi się, że nie wyczuwasz takiego delikatnego niuansu. Ludzie chcą poleconego - dobrego fachowca. Kominki i kominy zebrały na forum jak na razie same dobre opinie. Inwestorowi wisi to kalafiorem z kim walczy właściciel kominów i kominków i z jakiego miejsca na świecie sprowadza swoje wkłady. Twierdzi, ze daje na nie gwarancję - jeżeli tak jest to wystarcza.

Maglowanie tego tematu przez Ciebie staje się poprostu niesmaczne. Niesmaczne jest też straszenie, że panowie w czarnych płaszczach zapukają kiedyś do drzwi inwestora i wymontują mu wkład. Wyobrażasz to sobie? Wpuszczasz obcego człowieka do oddanego do użytku domu i pozwalasz mu aby Ci wkład wyciągnął z zabudowy ?????!!!!!

Najlepiej byłoby jakby zakończyć ten temat....nawet jeśli na targach kominkowych w dalekim Gabonie znowu spotkasz przedstawiciela producenta wkładów. Nie o to w tym watku chodziło.

FOREST NATURA !

W calosci popieram wielu moich przedmowcow :

Maglowanie tego tematu przez Ciebie staje się poprostu niesmaczne.

Dotrzymaj swojego slowa i zwijaj manatki z forum , nie wniosles tutaj nic nowego a tylko zasiales niesmak i konflikt.
    Przestan wreszcie obrazac ludzi.
    Tego forum nie potrzebuje.
    Idz do swojego Gabonu , moze tam Ciebie potrzebuja.
    I nie zapomnij o swoich zainteresowaniach : whisky , wino i owoce morza.
    Nie wiedzialem ze wszystkim zdunom tak dobrze sie powodzi

Pozdrowienia na droge

Domyślnie

Witam.
    Śmieszny trochę jesteś...
    Pozdrawiam.

Lider FORUM (min. 2800) Avatar FlashBack

Domyślnie

Cytat Napisał nitubaga
    witam...

pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji....
    ...
    słowo o montażu...

- panowie zawsze przed czasem byli na miejscu,
    - mili, uśmiechnięci, weseli
    - zawsze, ale to zawsze odpowiadali na wszelkie moje pytania... a wierzcie mi ciut ich miałam
    - bardzo dokładna praca... każdy kamień przed przyklejeniem był macany, głaskamy, przymierzany na docelowe miejsce... wiem, bo siedziałam z panami dzień w dzień.... a ile razy sprawdzali poziomy to już nawet nie chce mówić...
    - jedna rzecz, która mnie osobiście ujęła, jeden z panów miał przeciąć bloczek i zanim to zrobił przełożył moje stare buty bo uznał, że są za blisko i się zakurzą... n ie musiał, a zrobił to....
    - panowie zawsze, codziennie po sobie sprzątali !!!!

a teraz kilka fot...

wkład

pan przy pracy... mam nadzieję, że się nie obrazi

...
    a co do gwarancji - ja myślę, że gdyby nawet coś sie z wkładem zadziało pan Daniel nie zostawił by mnie z tym samą
    hmm czy sciany i strop byly izolowane termicznie, bo brak tu tych fotek.

Domyślnie

.... owszem były

na zabudowę tegoż kominka poszło 2 duże opakowania, kartony wełny (czy co to tam było) rockwoola przyklejanej taśmą aluminiową do ścian z każdej strony zabudowy...

Chciałam tez poprosić by ciut pohamować "jazdę" po Foreście...

"rozmawiałam" z tym forumowiczem zanim zdecydowałam się na firmę Centrum Komina.... bo jak wszyscy szukałam inspiracji i - nie oszukujmy się - niskich cen.

Zadawałam Mu wiele pytań.... i na wszystkie mi odpowiedział... co można było to napisał na wątku, czego nie to na priva. Więc nieprawdziwy jest zarzut, że Forest nikomu nie pomaga

To forum m. in. po to właśnie jest by być platformą na której wykonawcy i klienci mogą się spotkać... ich relacje - to już wtórna sprawa.... i choć większość z ludzi piszących na tym wątku to klienci CK (co jest oczywiste bo tego wątek dotyczy) i przy wielkiej sympatii dla p. Daniela... nie mogę tak po prostu czytać jak wszyscy inni aż tak obrażają choćby Foresta.

Ja myślę, że Forest uczulił nas na pewne kwestie - i dobrze.... nikt nie może napisać, ze czegoś nie wiedział teraz zapewne padają pytania o wkłady, o gwarancje, CK udziela odpowiedzi i współpraca jest bądź nie... ale to już jest prywatna sprawa... każdego z klientów.

Dziękuję i pozdrawiam.

Domyślnie

Witam.
    Nie no, spoko, Nituś...
    Yaneq dał po prostu niezły popis...
    Raczej nie biorę sobie "do bani" takich "charakternych" wypowiedzi...po prostu dalej robię to co robię na Forum już od ponad sześciu lat...
    Jak do tej pory nigdy nie "udało" mi się skłamać publicznie na Forum. Tym co wiedzą to, nie muszę się tłumaczyć...
    Pozdrawiam i życzę miłych wieczorów przy domowym ognisku

Lider FORUM (min. 2800) Avatar marjucha
    258

Domyślnie

Cytat Napisał yaneq
    Witam ,

FOREST NATURA czy nie potrafisz czytac tego co napisales wczesniej ?
    czy nie rozumiesz ze ludzie maja dosc Twoich nachalnych postow ?
    czy nie potrafisz zrozumiec co ludzie na Twoj temat pisza ?
    Bardzo się mylisz
    Akurat w sprawach kominków to głównie czekam na wypowiedzi Foresta i An-buda
    Jakoś tak jest, że dzięki jego postom nabrałem zaufania do wiedzy i doświadczenia, którym dzieli się na forum.

Pozdrawiam
    Marjuchowe dylematy...
    Komentarze
    Ja też lubię Froschkę

Domyślnie

Czytałem teraz ten wątek ciurkiem i do dwóch ostatnich postów byłemw szoku. Gdzie te tłumy wcześniej piejące nad geniuszem Foresta? Gdzie te rzesze klientów? A już to co zaproponował niejaki janeq to szczyt żenady. Mieniący się trybunem forowiczów, decydujący o "pakowaniu zabawek"? Mały człowieczek...

Gwoli sprawiedliwości - sam jestem lekko skonsternowany uporem Foresta, bo nie trafiają do mnie w stu procentach argumenty o niesprzedawaniu śrubek i wymontowywaniu wkładu. Nie wnikam w to jednak, bo wkład kupiłem przez niego i jak mniemam zasługuję na zakup ew. uszczelki

Protestuję jednak przeciwko przypisywaniu Forestowi całego odium zła - niskich pobudek, partykularyzmu, braku kultury itp. Osobiście korzystałem z jego usług i jestem zadowolony. Poza tym uważam go za kulturalnego człowieka na naprawdę wysokim, co rzadkie w branży budowlanej, poziomie.

Domyślnie

Witam,

uczestnikow forum zapraszam do zapoznania sie z dzialalnoscia ogolnopolskiego stowarzyszenia "KOMINKI POLSKIE" http://www.kominkipolskie.com.pl/index.php?page_id=7 a w szczegolnosci do poinformowania sie
    o tym kto jest na jej liscie czlonkow oraz jakie firmy zdunskie zasluguja na uwage.
    Jest to aktualnie ponad 90 firm budujacyh kominki w Polsce.
    Stowarzyszenie przedstawia ponadto caly szereg informacji istotnych dla korzystajacych z uslug klientow zamawiajacych kominki.
    Firma "Kominki i Kominy" oczywiscie nalezy do tego stowarzyszenia.

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam.
    Co prawda moje wypowiedzi w tym wątku traktowały całkiem o czym innym, mianowicie o kwestiach gwarancyjnych urządzenia technicznego sprzedawanego na terenie naszego kraju, ale:
    Polecałem, polecam i będę polecał firmy zrzeszone w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Kominki Polskie.
    Zachęcam wszystkich do odwiedzenia strony Stowarzyszenia. zarówno teraz, jak i w przyszłości, bo na pewno będzie na bieżąco aktualizowana i będzie zawierać co raz to więcej ciekawych rzeczy i wiadomości dla potencjalnego "Kowalskiego" pragnącego mieć kominek czy piec w domu.

Oprócz linku do OSKP, którego właściwe brzmienie to:
    http://www.kominkipolskie.com.pl/,
    polecam jeszcze trzy inne ciekawe portale branżowe:
    http://www.kominki.org/
    http://www.ihz.pl/sk/
    http://www.kominek.org.pl/
    Pozdrawiam.
    PS. Dla Ciebie Yaneq - aktualna lista członków stowarzyszenia zawiera 105 nazwisk i firm.
    I miło, że zmieniłeś ton wypowiedzi oraz przestałeś nazywać innych "burakami".

Domyślnie

Nie dam sie znowu wciagnac w nastepna bezprzedmiotowa sprzeczke.
    Nie to jest tematem tego watku w forum.

Przypominam :
    temat to doswiadczenia i wspolpraca z firmą Kominki i Kominy z Zielonej Góry.

Ponadto wlasciciel firmy ze wzgledu na ataki jednego z forumowiczow podkreslil ze , tutaj cytat :

Daniel Hrehorecki

PostWysłany: Sro, 4 Marzec 2009 09:55 Temat postu: DEMENTI
    Każdy z naszych klientów otrzymuje instrukcje w języku polskim oraz oryginalna kartę gwarancyjna firmy Spartherm.

Daniel Hrehorecki
    PostWysłany: Wto, 7 Kwiecień 2009 10:22

Chciałbym także poinformować, iż wszystkie nasze kominki są budowane z najwyższą starannością, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadają kompletną izolację.

Chciałbym także podkreślić, iż budujemy kominki już od ponad 10 lat,
    Własny zakład obróbki kamienia, biuro projektowe, świetny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny zapewnia pełną satysfakcję naszych klientów.

Takie zapewnienie firmy Kominki i kominy w moim przekonaniu calkowicie satysfakcjonuje klientow.

Ze wzgledu na dalsze watpliwosci jednego z forumowiczow podalem ze ta firma nalezy do Ogolnopolskiego Stowazyszenia Kominki Polskie.
    Przy stowarzyszeniu tym dziala Sad Kolezenski ktory wyjasnia sporne kwestie w przypadku ich zgloszenia. Ma to na celu zachowanie dobrego imienia budowniczych kominkow i zapobieganie bezpodstawnym atakom konkurencji.
    Jak do tej pory nie ukazal sie zaden negatywny osad dla firmy Kominki i Kominy.
    W dalszym ciagu wiec podkreslam , ze bezpodstawne oskarzanie konkurencji jest w moim przekonaniu co najmniej niesmaczne .

Domyślnie

Witam.
    Zachęcam Cię do ponownego przeczytania mojego poprzedniego "postu".
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Witam.

Podkreslam ponownie :
    od rozstrzygania sporow pomiedzy firmami budujacymi kominki jest Sad Kolezenski Ogolnopolskiego Stowarzyszenia Kominki Polskie.
    Klienci i uzytkownicy sa zainteresowani tylko i wylacznie ewentualnym wynikiem sporu.

Przenoszenie sporu na lamy forum kloci sie z zasadami wspolzycia spolecznego !!!

To nie ten adres i nie ta forma !

Pozdrawiam

STAŁY BYWALEC (min. 300) Avatar ramotki
    165

Domyślnie

U mnie właśnie powstał kominek made by Centrum Komina. Panowie przyjechali w poniedziałek późnym popołudniem, skończyli we wtorek po południu.
    Wkład miałem swój, Tarnavvę. Został obudowany w 100% wg projektu.
    Więcej fotek w dzienniku

Domyślnie

Cytat Napisał ambroma
    Zgodnie z obietnicą, oto kominek zbudowany przez ekipę Centrum Komina

Nie jest jeszcze wykończony, zrobimy to w drugim etapie. Jednak chcę potwierdzić wcześniejsze posty co do fachowości, terminowości i sprawności działania firmy. Ekipa przyjeżdża przygotowana na każdą ewentualność. Całość montażu przebiega bardzo szybko i sprawnie, materiały używane do montażu są dobrej jakości. Według mnie wszystko jest zgodnie ze sztuką.
    Funkcjonalność wkładu i potwierdzenie właściwego wyboru wyjdzie w praniu. (tzn w paleniu )
    maja

jesien2004

Domyślnie

Witam,

jestem w trakcie współpracy z CK...

Telefony p. DH zawsze odbiera telefony... Często sam dzwoni.... Na moja prośbę by przyjechali w ciągu kilku dni by rozprowadzić ciepło po poddaszu (zapomniałam a już ścianki kolankowe zamykali ) przyjechali zrobili i pojechali . Teraz walczymy z kominkiem... Pierwszy kominek jaki sobie wybrałam był koszmarny - wręcz się popłakałam... Zaraz zmieniliśmy koncepcję, ciągle szlifujemy ostateczny kształt... Ehhh dużo cierpliwości ma do mnie projektant z CK...

Firmę polecił mi dobry znajomy.... Owszem reklamował wkład.... Właśnie sparthermu... bez problemu ... Zobaczymy jak wypadnie ostatecznie Prześlę wtedy fote

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 4

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia