+ Odpowiedz na ten temat
Strona 13 z 72
Pokaż wyniki od 721 do 780 z 4304

Temat: wnętrze monah

STAŁY BYWALEC (min. 300) Avatar natienka
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    48

Domyślnie

Hmmm.... a moje wszystkie galerie i strony sa publiczne...

....chyba musze je jakos zapasłordować!

ps. monah a do tego plastikowego stolika mozna cos wlozyc czy jest caly zamkniety?

Lider FORUM (min. 2800) KRÓLOWA DESIGNU Avatar monah

Domyślnie

Cytat Napisał natienka
    monah a do tego plastikowego stolika mozna cos wlozyc czy jest caly zamkniety?
    można - ta część na dole jest otwarta, można w niej trzymać gazety czy cośtamcośtam

w polskich sklepach (zoomzoom, deco24 ten stolik kosztuje ok. 700-750 zł.
    należy tylko pamiętać, że jest raczej niziutki.

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar giness

Domyślnie

Puk, puk dzień dobry Jestem po przeprowadzce i w przerwach między jedną jazdą na szmacie, a drugą jazdą na miotle i trzecią jazdą na odkurzaczu upajam się nowym domkiem Przyszłam na chwilkę popatrzeć co u Ciebie, a tu jak zwykle dużo i pięknie się dzieje

Domyślnie

ladies (and gentlemen )
    ponieważ przez jakiś czas mnie nie będzie, nie mogę Was zostawić na pastwę losu, żebyście się na śmierć zanudziły i przy okazji umarły z tęsknoty za mną.
    więc (nie zaczynamy zdania od "więc...") oto kilka ciekawostek z mojego folderu "fajne dizajny". taki misz-masz, kilka propozycji do oglądania i komentowania. niektóre są wysoce dizajnerskie, inne mniej. za większość z nich dałabym się pokroić, aby je mieć w domu, inne są absolutnie nie do użytku codziennego, takie haute couture wśród mebli (patrz "krwawy stół" ), ale uważam, że są ciekawe i warte obejrzenia.
    miłego oglądania i komentowania!

lampa Birdie Lamp by Ingo Maurer

Butterfly Clock by Susanne Philippson

lustra Caadre by Starck (zwróćcie uwagę na detale w prawym górnym rogu

filiżanka Cafepele - Industreal

Creep Table by Susan Bradley

fotel Crochet Chair by Marcel Wanders & moooi

i z tej samej serii: Crochet Table

fotel Adrenalina

wazon Paper Bag Vase

absolutny hicior: Sofa by Lila Jang

złowieszcze lustro Deathwish Mirror by The Design Can

stolik Egypt by Karim Rashid

dywan Ethereal Rug

donica-siedzisko HollyAll by Starck (ach, ten szalony Starck!)

aluminiowy hocker Kong Barstool by Starck (oczywiście...)

fotele Louise Campbell :
    Prince:

VeryRound

Bless You

"spalone krzesło" Smoke Chair - Maarten Baas dla Moooi

coś absolutnie cudownego: ceramika Milk Moments by Laura Strasser & Milia Seyppel.

krzesło... obraz Mona Lisa Chair by Kwang Hoo Lee

krzesło "Miss Lacy" by Starck (znowu ten Starck!)

stolik Illusion by Essay

no i hicior nad hiciory:
    stół Paint Or Die But Love Me by John Nouanesing

...papapa

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
    altager

Domyślnie

Jeżeli to wyczekiwany urlopik, to życzę Ci samych przyjemności w tym czasie - takich jak najbardziej lubisz . Nie wiem tylko czy tych ciekawostek dizajnerskich wystarczy na wszystkie tęsknoty Twoich fanek i fanów . Ale, ale ... może też troszeczkę za nami zatęsknisz?
    Napisała jedna z "ladies"

48

Domyślnie

Och! Uwieeeeeeeeeeelbiam te fotele wloczkowe (crochet) .... absolutnie przepiekne. czy ktos widzial takie za normalna cene??

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar majkabajka07
    25

Domyślnie

z wakacji wróciłam - wypoczeta - więc dalej szukam tych moich "inspiracji"
    a jak tamtwój ogród?
    na razie odpuszczasz ten temat czy coś przegapiłam?
    ja się ostro za ogród zabrałam, ale wyniki mojej pracy marne... trawke posiałam - przyszli spece od dachu i zdeptali
    ale coż taki los "w gorącej wodzie kapanych" (mąż mówił poczekaj z tą trawą )
    a co do wnętrz - to wiecie co jest najgorsze - musieć wpasować w to wszystko meble z poprzedniego domu?
    my już dwa razy mieszkanie zmienialiśmy - i niektóre meble się wleką za nami
    a ja bym tak chciała wszystko od nowa... zobaczymy może się uda
    I proszę by wszystkie me dobre czyny dzieciom mym wynagrodzone zostały...

KWIATOWE przeboje DG10

KWIATOWE... *KOMENTARZE*

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE Avatar mayland
    398

Domyślnie

Rashid, Starck.... no pojechałaś Kochana dokładnie z nami
    Życia zabraknie, zeby na to zarobić
    Wiesz Prosiaczku,miłość jest wtedy kiedy lubimy kogoś za bardzo...

Domyślnie

Och, aż mnie głowa rozbolała od tych cudności
    Ja chcę stolik czarny Susan Bradley i pragnę krzesła "Miss Lacy" od Starck'a
    A Ty wypoczywaj kobitko i baw się dobrze

Domyślnie

witam cieplutko na tym przepieknym wątku Podglądam od dawna, a przyszłam od razu z prośbą

Monah moja droga, czy dam radę zedrzeć z tego farbę, by przemalować ramy lustra na inny kolor lakierobejcą? Nie mam żadnych fachowych narzędzi, szlifierek itp. Pozostał by mi tylko papier ścierny. Czy też lepiej się za to nie brać, by nie popsuć...

ELITA FORUM (min. 1000) Avatar inez5

Domyślnie

.....a ja mam lampkę Ingo Maurera i powiem wam,że skrzydełka z prawdziwych piór wciągają kurz koszmarnie i szarzeją Nie wiem jak je wyczyścic, a szkoda, bo lampka jest CUDNA i daje niesamowity efekt
    WICHROWY KOMENTARZNIK
    Happiness is a journey ... not a destination!

Domyślnie

to ja też się ujawniam, teraz mieszkam w opolu ale w Poznaniu się ur. i spędziłam 26 laT( to tak z prywatnych info )
    ZACHOROWAŁAM PRZEZ CIEBIE NA CZAROŚĆ, ODKRYŁAM ŻE WCALE NIE JEST ZIMNA, ŻE JEST SUPER
    też lubię ikeę, tylko,że teraz do Wrocławia muszę do niej jeżdzić
    mój domek jest drewniany i ja właśnie w konkretnej sprawie. jedziemy w poniedziałek do ikea i będę kupować zestaw molger do łazienki na dole( tzn, wieszaki, na papier toalet., może lustro, może ławeczkę-chyba nie bo kasa ) i proszę cię wklei zdjęcie łazienki jakoś z innej perspektywy, żebym zobaczyła jak to lustro się prezentuje...moja łazienka będzie w stylu wiejskim(...jast taki styl ) i czy jesteś zadowolna..dla mnie seria molger jest tania i ładna...

Ps. no jakoś jak cię odwiedzam to mi bliżej do rodzinnych stron color]ok .
    Ps2.już sobie zobaczyłam łazienkę na 2 stronie albo na pierwszej więc ci nie zawracam głowy czasie wakacyjnym

48

Domyślnie

Cytat Napisał monah
    stolik Illusion by Essay

...a ten stolik jest za 790zl w Red Onion - nie tak zle, co nie?

ps. A ciekawe czy pamietacie Zobaczcie co znalazlam dzis na wyprzedazy w House of Fraser - za 28 funtow. To chyba troche taniej niz w PL? (sorry za jakosc zdjec, to z komorki)

No i kontynuujac temat ' marzen' - fotel Barcelona na przecenie!!! Czemu i tak nie moge sobie na niego pozwolic?? CZEMU?????
    ...ale sprawdzilam - jest suuuper wygodny zadzgam sie, a kupie sobie taki jak wroce do PL a co

ps. W Londynie obecnie na maksa wyprzedaze wyposazeniowe (i nie tylko, o czym zaswiadczy moj biedny portfel). Polecam

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... SPECBETON LADY Avatar malgos2
    142

Domyślnie

Cytat Napisał piu
    witam cieplutko na tym przepieknym wątku Podglądam od dawna, a przyszłam od razu z prośbą

Monah moja droga, czy dam radę zedrzeć z tego farbę, by przemalować ramy lustra na inny kolor lakierobejcą? Nie mam żadnych fachowych narzędzi, szlifierek itp. Pozostał by mi tylko papier ścierny. Czy też lepiej się za to nie brać, by nie popsuć...

Jest Ci potrzebne takie cos... https://ssl.allegro.pl/item662898415...ver_400ml.html

Domyślnie

Natienko, doradz jakies strony z dobrymi sale'ámi. Monah na pewno sie nie obazi, jak jakis dobry link tu wkleisz.

Domyślnie

koniecznie musze sie tutaj zasubskrybowac

jestem dopiero na 4 stronie lektury.. wiec tylko sie zapisze i pozniej cos wiecej napisze....

48

Domyślnie

Cytat Napisał lilajar
    Natienko, doradz jakies strony z dobrymi sale'ámi. Monah na pewno sie nie obazi, jak jakis dobry link tu wkleisz.
    A prosze bardzo. Moje dwa ulubione sklepy z wyposazeniem wnetrz akurat maja wyprzedaze:

Habitat - z tego sklepu mam juz co najmniej 10 rzeczy na liscie zakupow na przyszly weekend :

http://www.habitat.co.uk/fcp/categor...tsPerPage=1460

Kolejny super sklep - Zara Home (wyprzedaze - klikjnicie na dole strony)

http://www.zarahome.com/shop/gb/en/zara-home/home

Ten ponizej nie ma juz jakiegos wlasnego stylu (to taki dom handlowy) ale mozna kilka fajnych rzeczy znalezc:

http://www.houseoffraser.co.uk/Home/S05,default,sc.html

dobranocki

Domyślnie

Witam
    Doczytałam..
    Życzę udanego urlopu.. chociaż już trochę trwa

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar amazonka22
    55

Domyślnie

bardzo fajne pomysły i rozwiązania tu podpatrzyłam. pozdrawiam :

ELITA FORUM (min. 1000) Avatar josephine
    301

Domyślnie

Cytat Napisał amazonka22

Muszę to sobie powiesić przy wejściu

Domyślnie

Chyba obrazki z tami madrymi radami i babami musze sobie na klatce schodowej powiesic. Moze w styl mojego domu sie wpasuja, ale najwazniejsze, ze wiadomosc dpowiednia przekaza.

48

Domyślnie

A propos obrazkow z babami

ten plakat ma 60x90 i ja chce go do kuchni

Najbardziej mi sie podoba tekst w lewym gornym rogu

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar anja-bo

Domyślnie

Natienka, już pisałam gdzies o tym - ten plakat można kupić w polskim sklepie internetowym galeriaplakatu. Kosztuje niewiele. Nie reklamuję sklepu, ale wiem, że tylko tam go można dostać, bo sama szukałam

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar amazonka22
    55

Domyślnie

Cytat Napisał monah
    a mnie to urzekło do kuchni , albo cos w tym stylu. Tylko że ja nie mam na to miejsca

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar st_ella
    13

Domyślnie wreszcie

Cytat Napisał josephine
    Cytat Napisał amazonka22

Muszę to sobie powiesić przy wejściu
    a drugie: Kurz nie rzuca się aż tak bardzo w oczy jeśli jest wszędzie

moja mam wreszcie da mi spokój

Domyślnie

ojacie, ale fajnie. człowiek może sobie wyjechać, znikniętym pozostawać jakiś czas, a wątek i tak się toczy. nie potrzebujecie mnie wcale do konstruktywnych dyskusji
    witam po powrocie i jak się ogarnę, to obiecuję odpowiedzi na pytania i relację z Belgii oraz zakupowych zdobyczy (głównie do pokoju Zuzi)

...no dobra, to może od razu moja przywieziona z Antwerpii wnętrzarska zdobycz: solniczka i pieprzniczka marki Koziol. i tak miałam je sobie kupić w Polsce, a że trafiłam na suuuuperfajny sklep z Koziolami, to sobie myślę: no co? co mam sobie niby na pamiątkę kupić w Antwerpii? diament??? pocztówkę z widoczkiem? frytki z majonezem? cena taka sama, a tak to przynajmniej mam miłą pamiątkę, i funkcjonalną małż pokiwał głową tylko: ty to ale stuknięta jesteś jednak...

oto one: SPICIES by KOZIOL:

... czyli Niołek i Bełek. fajoskie, nie?

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar Damon
    147

Domyślnie Re: wreszcie

[/quote="amazonka22"]bardzo fajne pomysły i rozwiązania tu podpatrzyłam. pozdrawiam :

[/quote]
    Muszę to sobie powiesić przy wejściu [/quote]

Boski,koniecznie muszę go zdobyć (dajcie pliss linka), żeby bez wyrzutów sumienia kontemplować życie w nowym domu i nie tylko - to będzie moje motto (muszę pokazać mamie )

Domyślnie

fajnie,że juz jesteś
    solniczka i pieprzniczka cudne.tutaj link jakby ktoś w Polszy chciał kupic
    http://www.galerialimonka.pl/0,86/ko...-solniczka-s-p
    Wiesz ja nadal tej torby koziola nie kupiłam...jakoś nie mam okazji jej pomacać i nie moge się zdecydować.
    tutaj link znalazłam
    http://www.galeriaplakatu.com/world-...ls-p-5226.html
    szkoda,że nie po polsku,bo mojej mamie to nic nie powie

Domyślnie

a ja dzisiaj znalazłam przyjemne wieszaczki i zakupiłam sztuk 4

http://katmark.pl/index.php?cPath=48_51#menu
    może sie przyda i Wam.
    o kurcze ja rano kupowałam po 30 zł za wieszaczek wrrrrrr

Domyślnie

Fajnie, że wróciłaś. Jak było?
    Ja też już zjechałam na stałe do Polski i mieszkam na budowie Ciągle myję podłogę, a i tak co chwila jakis pan przejdzie w buciorach
    solniczka i pieprzniczka super. ja też sobie biało-czarny komplet młynków z habitatu na pamiątkę przywiozłam. Pokażę jak już stanie w mojej glamurowej czarno-białej kuchni z żółtymi kafelkami(fuj).

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar zachcianka
    22

Domyślnie

Cytat Napisał natienka
    Och! Uwieeeeeeeeeeelbiam te fotele wloczkowe (crochet) .... absolutnie przepiekne. czy ktos widzial takie za normalna cene??
    Oj Natalii a czy ktoś widział za nienormalną? Na stronie Wandersa napisane jest że powstało 20 sztuk

Ciekawe jakby coś takiego stworzyć... zatrudnić koronczarki z Koniakowa i zatopić w jakiejś żywicy.... trzeba by wiedzieć w jakiej...
    Moja ciocia robiła aniołki krochmal wystarczył by trzymały formę. Zastanawaim się jednak czy takie fotele utrzymałyby człowieka....

Tobie radzę zajrzeć na retro republic tam mają kilka fajnych rzeczy w baardzo przystępnych cenach ( Mogłabyś nam przywieźć parę drobiazgów z wysp )

48

Domyślnie

Cytat Napisał zachcianka
    Cytat Napisał natienka
    Oj Natalii a czy ktoś widział za nienormalną? Na stronie Wandersa napisane jest że powstało 20 sztuk

Ciekawe jakby coś takiego stworzyć... zatrudnić koronczarki z Koniakowa i zatopić w jakiejś żywicy.... trzeba by wiedzieć w jakiej...
    Moja ciocia robiła aniołki krochmal wystarczył by trzymały formę. Zastanawaim się jednak czy takie fotele utrzymałyby człowieka....

Tobie radzę zajrzeć na retro republic tam mają kilka fajnych rzeczy w baardzo przystępnych cenach ( Mogłabyś nam przywieźć parę drobiazgów z wysp )
    20 sztuk? Aha. To chyba troszeczke ponad moja kieszen.

A propos wyspowych zakupow nabylam wlasnie pare dni temu dwa przepiekne plakaty ktorymi planuje przyozdobic sypialnie tudziez przedpokoj (musze zobaczyc na zywo). Choc nie wiem po co jak do mieszkania wrocimy gdzies za 1-2 lata

Monah przesuperowe te przyprawniki~~!!!!!!!!!!!

Domyślnie

znalazłam również szowinistyczną wersję

Domyślnie

Monah, zaniedbujesz nas ostatnio. Czy po prostu olewasz? Newazne, i tak sie przyczepie, by zadac pytanie. Co bedzie jak ukradne ci pomysl i rowniez kupie sobie biale lozko Hemnes. Jakos nie mamy na nic drozszego kasy, a to lozko tak mi jakos widzi sie u siebie. Jak z jakoscia tego lozka? Zadowolona?

Domyślnie

kurde no, Lila, nie mam natchnienia jakoś. ta historia z moimi zdjęciami na forum gazety trochę mnie zmusiła do myślenia... o granicach prywatności,i - z drugiej strony - przyzwoitości, i nieco chyba zniechęciła i kazała bardziej trzeźwym okiem spojrzec na ten wątek... może stąd ten brak weny.
    poza tym zarobiona jestem... ślęczę po nocach nad dużym zleceniem.
    no i niewiele się u mnie dzieje. powakacyjny dołek finansowy, no i ogólne powakacyjne zniechęcenie mnie dopadło, patrzę sobie na to nadal puste wnętrze na dole i myślę: mam już dosyc ładowania w to wszystkich pieniędzy, wolę sobie kupic buty chyba . czekam, aż mi wena wróci...

ale sie ogarnę, bo muszę Wam pokazac nowe misiowe nabytki i opowiedziec trochę o starociowym eldorado w Brukseli, no i jeszcze takie fajne ściany znalazłam w innym wątku, muszę tu wrzucic... więc spoko-loko, muratorowe uzależnienie trwa, tylko trochę złagodniało ostatnio.

edit: o jesuuu, ale mam ciężkie przemyślenia! odpowiadając na Twoje pytanie: ja jestem z tego hemnesa zadowolona. jest przeurocze, i na razie sprawuje się bez zarzutu - cho to dopiero parę miesięcy. na pewno jak moja córka przestanie się czepiac zagłówka i wieszac na nim, to jego szanse na długą przydatnośc użytkową są duże
    widziałam w Brux sklep Laury Ashley, ale nie weszłam, żeby się nie torturowac to nie jest kraj dla ludzi zarabiających w PLN

Domyślnie

Monah, po prostu suuuuuuuuper jest pokoik Twojej panny Zuzanny Och, ach, ech i w ogóle. Ponieważ ja jestem na etapie doboru koloru farby do pokoju mojej Perełki, a meble powinniśmy dostać już za tydzień, mam do Ciebie ogromną prośbę (ze względu, iż jesteś mistrzynią w tym co zrobiłaś). W mojej głowie uroiłam sobie pomysł pomalowania pokoju na dwa odcienie beżu, z przewagą jasnego (np. pastelowa orchidea- Duluxa i cafe latte - Dulux), a tematem przewodnim miałyby być aniołki (bardzo podobają mi się tego rodzaju figurki i dekoracje z gipsu). Proszę napisz mi jak ty byś to widziała. Krótko mówiąc proszę pomóż mi w jego zaprojektowaniu. Inspirując się Twoim dziełem chętnie widziałabym w nim również bordery i szablony. Pomóż!!!

Domyślnie

aggama - wielkie dzięki za miłe słowa, wizja anielskiego pokoju poszła do Ciebie na priva

Domyślnie

Dzien Dobry
    Przyszłam się przywitać i pozachwycać Wnętrza przecudne Co do inspiracji to może stronki coś pomogą
    http://www.alefajne.pl/
    http://www.schaefer-boutique.pl/inde...13030344d33636
    a tu znalazłam coś o czym już pisałaś
    http://multisort.pl/product/6838.Poj...;Big;Maoi.html
    http://www.prezenty.abc24.pl/
    Mam tego więcej ale mam straszny burdel w moim kompiutrze ale jak coś znajdę to jeszcze wkleje.
    Ja jestem na etapie wprowadzania się i meblowania i firanek i chyba z tego wszystkiego to rolety sobie kupie bo fiksa dostaje powoli
    Pozdrawiam
    Brukselka

Domyślnie

ponieważ dziś wieczorem idę na długo oczekiwane babskie spotkanie przesyłam wszystkim odwiedzanym przeze mnie kobietą kolorowe smakołyki życząc miłego wieczoru....

tobie sczególnie na długie wieczory, bo wiadomo,że nocne życie prowadzisz , smacznego.

Domyślnie

monah wątek Twój przeczytałam z zapartym tchem, podziwiając nie tylko niesamowity zmysł dekoratorski, ale też polot pisarski - czyta się Twoje opisy równie dobrze, jak książki Grocholi może pomyśl nad własną twórczością literacką ?? będę pierwszą, która zakupi ten bestseller

Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam Twoje wnętrza- jesteś niesamowita kobieto droga

i pytanie, a co chodzi mi o tej obrazy i magnesy z kobitkami i śmiesznymi napisami- jak to wpisiać w allegro, żeby toto mi wyskoczyło ??

a pokoik Zuziny- boskiiiiiiii... a powiedz mi, jakbyś miała synka, jakie wersje kolorystyczne byś wybrała?? choć misie chyba uniwersalne mogą być

buźka

25

Domyślnie

powiedz mi Kochana czy te beże i brązy w pokoju córeczki się sprawdzają? tzn czy jest tak jak myślalaś?
    bo ja cały czas przerabiam co by tu mojej gwiazdeczce wymyśleć i chodzą mi po głowie czekoladowo - beżowe pomysły ( z dodatkami pudrowego różu) i cały czas się zadręczam, czy oby to nie będzie mój wymarzony pokój? (a nie dwulatki)
    wiesz o czym myślę (mała jest obecnie na etapie barbie i kucyków pony)

pozdrawiam

KWIATOWE przeboje DG10

KWIATOWE... *KOMENTARZE*

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... Avatar GLAMOURMUM
    191

Domyślnie

hej.... ale mnie tutaj dawno nie było....

Jak mogłam...jak mogłam

dziewczyny , byłyscie juz w tej nowej galeri na Serbskiej

chyba MIASTO WNĘTRZ....

Domyślnie

JESU, JESUUUUU.
    ślęczę nad wielgachnym zleceniem i naprawdę jeszcze przez kilka dni jestem tak zarobiona, że nie mam, no NIE MAM czasu nawet Wam na te wszystkie pytania odpowiedzieć, przywitać się z nowymi gośćmi, wrzuci parę zdjęć, opowiedzieć trochę wrażeń... no NIE MAM!
    i jeszcze dziś mi się zjarał zasilacz od kompa, a w laptopie zdjęć nie mam. OBY to był zasilacz, znaczy się.
    obiecuję, że jak skończę, to w weekend przysiądę FAŁDÓW (hehe) i po kolei nadrobię zaległości...
    tymczasem... z mojego bogatego zbioru 50s housewife retro humor spoofs (słowa kluczowe dla Ciebie, Ewcik ) - taki oto komunikat:

(oczywiście to żart, nie obrażac się )

Domyślnie

Witam
    Znalazłam jescze takie stronki i wklejam ku pamięci bo zaraz znowu mi zginie ( jak zwykle )
    http://zakupy.ibex.pl/wieszak-krople...n=RelatedPosts
    osobiście mi się ten wieszak podoba jeszcze jak by był czerwony ( troche drastycznie by to wyglądało ) i do tego mały dodatek
    http://www.allegro.pl/item681670987_...ta_design.html lub taki
    http://www.allegro.pl/item696952508_...n_planeta.html
    wtedy to już na pewno by do mnie nikt nie przyszedł
    no i jeszcze mała WYPRZ
    http://www.dekoria.pl/wyprzedaz
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam
    Znalazłam jescze takie stronki i wklejam ku pamięci bo zaraz znowu mi zginie ( jak zwykle )
    http://zakupy.ibex.pl/wieszak-krople...n=RelatedPosts
    osobiście mi się ten wieszak podoba jeszcze jak by był czerwony ( troche drastycznie by to wyglądało ) i do tego mały dodatek
    http://www.allegro.pl/item681670987_...ta_design.html lub taki
    http://www.allegro.pl/item696952508_...n_planeta.html
    wtedy to już na pewno by do mnie nikt nie przyszedł
    no i jeszcze mała WYPRZ
    http://www.dekoria.pl/wyprzedaz
    Pozdrawiam

Domyślnie

wieszak w kształcie agrafki- dla mnie rewelacja

Domyślnie

Cytat Napisał monah
    JESU, JESUUUUU.

tymczasem... z mojego bogatego zbioru 50s housewife retro humor spoofs (słowa kluczowe dla Ciebie, Ewcik ) - taki oto komunikat:
    Allegro chyba nie rozumie po angielskiemu, bo nic mi sie znajduje google też.. może jakieś linki, gdzie można zamówić te obrazki??

Domyślnie

Są odnośnie wieszaków to co powiecie na coś takiego
    http://www.crazyshop.pl/prod_6555_Wi..._-_czarny.html
    nie wiem co chciał przez ten wieszak projektant wyrazić ale już jak dla mnie za bardzo odjechany i skojarzenia mogą być dziwne
    wogóle ta stronka jest super fajne mają rzeczy.
    i jeszcze misowe inspiracje
    http://www.crazyshop.pl/prod_6542_Ma...eddy_Bear.html
    http://www.armonia.pl/product-pol-51...Jasny-mis.html

Domyślnie

Witam
    Czy mogę poprosić o namiary na lampę- klosz w sypialni (szukam czegoś takiego do pokoju córci).

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar iwett27
    50

Domyślnie

Cytat Napisał Brukselka06
    Są odnośnie wieszaków to co powiecie na coś takiego
    http://www.crazyshop.pl/prod_6555_Wi..._-_czarny.html
    nie wiem co chciał przez ten wieszak projektant wyrazić ale już jak dla mnie za bardzo odjechany i skojarzenia mogą być dziwne
    wogóle ta stronka jest super fajne mają rzeczy.
    i jeszcze misowe inspiracje
    http://www.crazyshop.pl/prod_6542_Ma...eddy_Bear.html
    http://www.armonia.pl/product-pol-51...Jasny-mis.html
    Wieszak obłedny a skojarzenie mam tylko jedno "ja mąż i syn"

Domyślnie

witam po długim się-niewidzeniu!
    niestety, obawiam się, że popadłam w recydywę - będę zniknięta częściej lato ma swoje prawa - znacznie częściej niż na muratorze będę bywać na Helu lub pławic się w baseniku na działce niczym foka no, i jeszcze czasem muszę pracowac... wypadałoby przynajmniej.

first things first - odpowiedzi na pytania i powitanie nowych miłych gości (gościówek, znaczy):

Cytat Napisał majkabajka07
    a jak tamtwój ogród?
    na razie odpuszczasz ten temat czy coś przegapiłam?
    nie, majkabajka, niczego nie przegapiłaś, bo mój ogród nie istnieje ale kiedyś zabiorę się za tarasik...

Cytat Napisał giness
    Ja chcę stolik czarny Susan Bradley i pragnę krzesła "Miss Lacy" od Starck'a
    och, giness, mamy te same pragnienia

Cytat Napisał piu
    o, witam piu, czołową miłośniczkę i orędowniczkę szarości
    widzę, że nieocenione dziewczyny (ciocie-dobra-rada) już Ci podpowiedziały jakiś specyfik - napisz, czy dało radę!

Cytat Napisał kordzina
    to ja też się ujawniam, teraz mieszkam w opolu ale w Poznaniu się ur. i spędziłam 26 laT( to tak z prywatnych info )
    ZACHOROWAŁAM PRZEZ CIEBIE NA SZAROŚĆ, ODKRYŁAM ŻE WCALE NIE JEST ZIMNA, ŻE JEST SUPER

(...)czy jesteś zadowolna..dla mnie seria molger jest tania i ładna...

Ps. no jakoś jak cię odwiedzam to mi bliżej do rodzinnych stron
    witaj, kordzina, krajanko moja z poznańskich fyrtli cieszę się, że u mnie trochę Poznania znajdujesz... kocham Poznań. zaczytuję się w książkach o Poznaniu i kiedyś by może zrobię ten kurs przewodnika - nawet nie jako ścieżkę zawodową, tak dla siebie, dla własnej wiedzy, fascynacji, żeby dziecku opowiadac... Zuza nawet ostatnio dostała ode mnie cudną książeczkę - przewodnik dla dzieci po mieście "Jadę tramwajem i Poznań poznaję" - niedługo będziemy bimbą jeździć, szneki z glancem wcinac, syrkami bimbac i opowieści o Poznaniu snuć
    ps. a co do serii Molger z Ikei - tak, ja jestem z tej serii zadowolona. wprawdzie u mnie to tymczasowe mebelki, dopóki blatu i szuflad w górnej łazience nie zrobię, ale na pewno molgera zostawię - ladny jest, szczególnie ten schowek-taboret.
    pozdrawiam Poznaniankę!

Cytat Napisał natienka

...a ten stolik jest za 790zl w Red Onion - nie tak zle, co nie?
    no, nie tak źle. ale widziałam go na żywo - jest cudny, eteryczny, zjawiskowy, ale malutki. i kruchy taki, nie nadaje się wg mnie na stolik kawowy. raczej jako ozdoba, stolik pod kwiat może... tylko stolik pod kwiat za 800 zł to już lekka przeginka, nie??

Cytat Napisał natienka
    No i kontynuujac temat ' marzen' - fotel Barcelona na przecenie!!! Czemu i tak nie moge sobie na niego pozwolic?? CZEMU?????
    zawsze możesz kupic podróbę

ostatnio buszując po allegro w poszukiwaniu okazji na krzesło-ducha Starcka natknęłam się na sklep firmy, która produkuje designerskie podróby - m.in. Ghosta i Barcelonę... co mnie zszokowało to to, że to są dokładne kopie i nawet bezczelnie nazwy stosują te same! specjalnie adresu nie podaje, bo nie mam zamiaru ich reklamować - kto chce to znajdzie. dla mnie przegięcie, total bezczel, takie rażące naruszenie praw autorskich...
    ale, jakby co, Natienka - to tylko ja, Ty, oraz reszta Muratora będziemy wiedzieć, że Twoja Barcelona to nie oryginał

Cytat Napisał lilajar
    no pewno, że nie! wklejajcie do woli.

Cytat Napisał Jola_K
    koniecznie musze sie tutaj zasubskrybowac
    jestem dopiero na 4 stronie lektury.. wiec tylko sie zapisze i pozniej cos wiecej napisze....
    cześć, Jolu, witaj wśród subskrybentów obiecuję, że prenumerata będzie w miarę regularnie aktualizowana

Cytat Napisał natienka
    Habitat - z tego sklepu mam juz co najmniej 10 rzeczy na liscie zakupow na przyszly weekend
    no i masz - i teraz ja też mam co najmniej 10 rzeczy na liście z Habitatu. tylko jest jeden problem, niemały - nie ma Habitatu w kraju nad Wisłą... buuuuuuu!
    zakochałam się w tej podusi z Habitatu:

cudo, nie? i właściwie do zrobienia...

Cytat Napisał amazonka22
    bardzo fajne pomysły i rozwiązania tu podpatrzyłam. pozdrawiam
    też pozdrawiam i naprawdę cieszy mnie, że wątek jest źródłem pomysłów dla Ciebie

Cytat Napisał natienka
    A propos obrazkow z babami
    ten plakat ma 60x90 i ja chce go do kuchni

Najbardziej mi sie podoba tekst w lewym gornym rogu
    dobry jest, no
    i rzeczywiście, jak podpowiada Ci anja-bo, można go kupić w PL.
    i na allposters również:
    http://www.allposters.com/-sp/The-Wo..._i3365076_.htm

Cytat Napisał martu
    a ja dzisiaj znalazłam przyjemne wieszaczki i zakupiłam sztuk 4
    może sie przyda i Wam.
    dzięki za link, bardzo ładne rzeczy w tym sklepie... do mojej sypialni na ten przykład...

Cytat Napisał askadz
    Fajnie, że wróciłaś. Jak było?
    Ja też już zjechałam na stałe do Polski i mieszkam na budowie
    (...)Pokażę jak już stanie w mojej glamurowej czarno-białej kuchni z żółtymi kafelkami(fuj).
    oj, było, było relacja z Brux i okolic w następnym odcinku
    a jak tam szok kulturowy po powrocie do kraju? czujesz się jak w domu czy jak na emigracji?
    zakladaj swój wątek i pokazuj glamourową kuchnię!!!

Cytat Napisał zachcianka
    Ciekawe jakby coś takiego stworzyć... zatrudnić koronczarki z Koniakowa i zatopić w jakiejś żywicy....
    oho! czuję, że Wanders ma się czego bac, idzie ofensywa z Polski i jego koronkowe cuda klękną przy cudach sworzonych przez team Zachcianka&koronczarki
    a propos koronczarek - w Brugii widziałam, jak ręcznie robi się koronki, przekładając nitki na takim urządzeniu małym... co za niesamowita zręczność, szybkość, precyzja! gapiłam się jak sroka w gnat i kupiłam typową pamiątkę turystyczną, byle coś kupić

Cytat Napisał Brukselka06
    Dzien Dobry
    Przyszłam się przywitać i pozachwycać Wnętrza przecudne Co do inspiracji to może stronki coś pomogą
    cześć Brukselko, witam serdecznie i dzięki za linki!

Cytat Napisał Ewcik
    monah wątek Twój przeczytałam z zapartym tchem, podziwiając nie tylko niesamowity zmysł dekoratorski, ale też polot pisarski - czyta się Twoje opisy równie dobrze, jak książki Grocholi może pomyśl nad własną twórczością literacką ?? będę pierwszą, która zakupi ten bestseller D

i pytanie, a co chodzi mi o tej obrazy i magnesy z kobitkami i śmiesznymi napisami- jak to wpisiać w allegro, żeby toto mi wyskoczyło ??

a pokoik Zuziny- boskiiiiiiii... a powiedz mi, jakbyś miała synka, jakie wersje kolorystyczne byś wybrała?? choć misie chyba uniwersalne mogą być
    Ewcik dzięęęęęęki i witaj.
    co do mojej twórczości literackiej - chyba pozostanę przy Muratorze
    chociaż, z drugiej strony, gdybym była facetem-pisarzem, i wiodła takie życie ja Hank Moody w Californication - czemu nie (jak się domyślacie, szaleję na punkcie tego serialu - Sex&the City i Californication to moje debeściaki...)

a co do Grocholi, to coś tam kiedyś czytałam, ale najbardziej utkwiło mi w głowie opowiadanie o kotku - z jakiegoś tomu nowel... ryczałam jak bóbr

magnesy pochodzą ze strony:
    http://www.allposters.com/-st/Retro-...rs_c20017_.htm
    podalam Ci kilka słów kluczowych, po którymi można szukac obrazów na google. wpisz np. retor + housewife, i coś tam na google znadziesz

gdybym miała synka... hmmm. misie pasują do małego dzieciaczka, ale taki dwulatek to juz na misie za duży - pewnie zmieniłabym mu na auta ale na razie mam mała miłośniczkę misiów i nadal działam w Zuziny pokoiku. właśnie dziś na działce w 30-stopniowym upale maźgałam farbą i lakierem krzesełko, kufer i pudelka - nie ma to jak matka z zacięciem

powiedz mi Kochana czy te beże i brązy w pokoju córeczki się sprawdzają? tzn czy jest tak jak myślalaś?
    bo ja cały czas przerabiam co by tu mojej gwiazdeczce wymyśleć i chodzą mi po głowie czekoladowo - beżowe pomysły ( z dodatkami pudrowego różu) i cały czas się zadręczam, czy oby to nie będzie mój wymarzony pokój? (a nie dwulatki)
    tak, sprawdzają się! absolutnie to nie męczy, to jest taki spokojny zestaw kolorów, pokój wydaje się jaśniejszy, czysty, taki właśnie... miły. ale trochę mam to szczęście, że Zuzia ma w pokoju taka wnękę, gdzie trzymamy wszystkie zabawki - przez to w pokoiku jest porządeczek
    moim zdaniem takie jasne beże są piękne do dziecka pokoju... pudrowy róż też - bo już ostry, taki barbiowy róż, to gwarantuję, że może byc męczące...
    ale - co kto lubi. to pokój ich, nie nasz... jak mi Zuzina przyjdzie i powie : mammooooo, a ja chcę dziki rażący fluo-róż - to czas zakasać rękawy i do roboty...

Cytat Napisał GLAMOURMUM
    hej.... ale mnie tutaj dawno nie było....
    Jak mogłam...jak mogłam

dziewczyny , byłyscie juz w tej nowej galeri na Serbskiej
    chyba MIASTO WNĘTRZ....
    a mnie jak tu dawno nie było! jak mogła... JAK MOGŁAM!!!

nie byłam jeszcze w tym wnętrzarskim raju... i chyba podświadomie tam nie chcę iśc, bo moja karta kredytowa już się nadaje tylko do muzeum...

Cytat Napisał ulus
    Witam
    Czy mogę poprosić o namiary na lampę- klosz w sypialni (szukam czegoś takiego do pokoju córci).
    witam serdecznie - a info o lampie poszlo na priv

Cytat Napisał aggama
    Monah, po prostu suuuuuuuuper jest pokoik Twojej panny Zuzanny Och, ach, ech i w ogóle.
    (...)tematem przewodnim miałyby być aniołki (bardzo podobają mi się tego rodzaju figurki i dekoracje z gipsu). Proszę napisz mi jak ty byś to widziała.
    a ja przez ten Twój aniołkowy pokoik na pracy nie mogłam się skupic!!!
    aniolki! piękne gipsowe aniołeczki wszędzie...

i zaległości odrobione! I'm back on track

cdn - aktualności z mosiowego pokoju, trochę nowych fajnych ściennych inspiracji, wizja salonu, no i opowieści z Belgii... jeszcze trochę mam w tym temacie do (o)powiedzenia!

Domyślnie

Dzień dobry Fajnie, że już jesteś...brakowało tu Twojego pióra
    No to opowiadaj...

Domyślnie

No nareszcie jesteś. Niech ci żadne mysli o uciekaniu stąd do głowy nie przychodzą. myslę, że wiele osób tu zagląda regularnie w poszukiwaniu inspiracji. Ja na ten przykład

tego że znalazłaś sklep Laury Ashley w Bru, a ja przez 5 lat nie wpadłam nawet żeby go tam poszukać, to ci nie wybaczę. Ostatnio po tym jak pół dnia z mojej weekendowej wyprawy do Lądka straciłam na poszukiwaniu tego sklepu, jak się w końcu straszliwie rozczarowałam, jak go już znalazłam, wpadłam na niego przypadkiem w Antwerpii(( Ale jeśli pamiętasz adres, to podaj mi please, bo jedyne co mi się tam podobało to kryształkowe uchwyty,do mojej szafki w glamurowej lazience, a mój szanowny M jeszcze do konca sierpnia w Bru, to moze go wykorzystam, tylko musze wiedziec, gdzie go wyslac.
    A deco przewodnik sie choc troche na cos przydał?

Co do tego jak się czuje w PL, to spoko. narazie tyle spraw, że trochę sie czuję jak na karuzeli, ale mam nadzieje, ze to przejściowe. Denerwuje mnie narazie straszne chamstwo kierowców na drodze oraz niesympatyczna obsługa w sklepach, ale pewnie przywyknę. Poza tym czuje sie jak w domu

25

Domyślnie

fajnie że wróciłaś

Nie wiem czy Zuzka ma już w swoim pokoiku skarbonkę? Bo wiesz co - przyjaciółka moja kupiła dla swojej córeczki skarbonkę (bo mała ma fioła na puncie misiów) i ta skarbonka jest po prostu cudowna

http://www.allegro.pl/search.php?str...9741&country=1

dużo ładniejsza niż na foto .
    A, że ja też chciałam być "ciocia-dobra-rada" to link wkleiłam i jestem )

pozdrawiam

p.s. w związku z zachwytem córeczki koleżanka domówi resztę z tej serii misiów, także jak co mogę napisać o urodzie reszty kolekcji

KWIATOWE przeboje DG10

KWIATOWE... *KOMENTARZE*

Domyślnie

A więc wróciłas kobiałko z wojaży

Jak się będziesz szwendac po półwyspie, to mozemy gdzies na siebie wpasc ,w tym tloku dzikim, bo ja jastarnianka jestem i moje smoki u dziadków to wiekszosc wakacji spedzają , a co za tym idzie i ja tam przesiaduje ,jak tylko mogę sie wyrwac z 3miasta i budowy

Wybycz sie porządnie, bo po powrocie czekają cie intensywne chwile na forum muratora
    WICHROWY KOMENTARZNIK

Domyślnie

no witajcie, moje kobiałki

Cytat Napisał giness
    No to opowiadaj...
    na relację trzeba poczekac, bo wszystkie foty z wyprawy mam w komputerze, a komputer... się spalił. zasilacz, znaczy. tak, nadal kupuję nowy ale będą, będą...

Nie wiem czy Zuzka ma już w swoim pokoiku skarbonkę? Bo wiesz co - przyjaciółka moja kupiła dla swojej córeczki skarbonkę (bo mała ma fioła na puncie misiów) i ta skarbonka jest po prostu cudowna
    ma nawet dwie dlatego muszę się oprzec kolejnemu misiowi...
    jedna z nich to klasyczna świnka. ale z napisem: DAJ CO ŁASKA. działa

Cytat Napisał askadz
    tego że znalazłaś sklep Laury Ashley w Bru, a ja przez 5 lat nie wpadłam nawet żeby go tam poszukać, to ci nie wybaczę.

(...)A deco przewodnik sie choc troche na cos przydał?

(...)Denerwuje mnie narazie straszne chamstwo kierowców na drodze oraz niesympatyczna obsługa w sklepach, ale pewnie przywyknę.
    hehe
    ze strony lauraashley.com - brukselski adres to 45 Rue de Namur.
    deco przewodnik by się przydał - ale już pierwszego dnia trafiłam na Sablon, zupełnie bez planowania
    tylko jest pewien szkopuł - Brux to NIE JEST shopping destination dla ludzi zarabiających w PLNach. nawet na starocie nas nie stac... ale co pooglądałam, to moje
    zresztą program był zbyt napięty na szopingowanie. ale deco przewodnik sobie zatrzymam, na kolejną wizytę.

co do chamstwa kierowców - to fakt, tam jeżdżą znacznie przyjaźniej dla przechodniów, choc styl jazdy generalnie szalony. i ta przyjaznośc nawet nam się udziela
    przyzwyczaisz się, nie masz wyjścia...
    co do chamstwa obsługi - straszono mnie, że na Grand Place zostanę potraktowana wyjątkowo chamsko, bo te kilka najsłynniejszych restauracji i ogródków z tego słynie - im bardziej znane miejsce, tym bardziej chamska obsługa. nic takiego się nie zdarzyło, może Zuza zmiękczyła ich serca?

Cytat Napisał inez5
    Jak się będziesz szwendac po półwyspie, to mozemy gdzies na siebie wpasc ,w tym tloku dzikim
    miałam się szwendac już od jutra, tylko nagłe załamanie pogody mnie powstrzymało chwilowo - nie uśmiecha mi się siedzieć w przyczepie i patrzeć na deszcz ale co ma wisiec...

tymczasem dziś w nocy siedzę i próbuję kupic bilety na koncert Depeche Mode on-line. oczywiście, jak to w tym kraju i z tym organizatorem bywa, jest to mission very impossible. jutro rano muszę jechac polowac do pieprzonego empiku. ech!!!

Domyślnie

...ale zanim pójdę w kimono, nowa inspiracja ścienna. oczywiście zasłyszana na forum, a gdzież-by indziej?

panele ścienne Decorativos:

są to mdf-owe panele pokryte lakierem w wielu barwach i o wielu kształtach, niektóre dające efekt trójwymiarowości ściany - ciekawe rozwiązanie. efekt strukturalny bez bawienia się w tynki. pytanie tylko, czy taki lakierowany mdf nie wygląda zbyt... plastikowo?

kilka przykładów:

a to mój numero uno - "Salon w Barcelonie". świetne, świetne. jak już pisałam, czułabym się jak u Gaudiego...

więcej na stronie decorativos.pl - warto zajrzeć.
    (to reklama? sorry. trudno. ja w celach inspiracyjnych. inspiracja-konspiracja )

ach, gdybym miała więcej ścian do kombinowania - ale nie mam. w salonie będzie jasna cegła - i tej wersji się będę trzymać

Domyślnie

Cytat Napisał monah
    miałam się szwendac już od jutra, tylko nagłe załamanie pogody mnie powstrzymało chwilowo - nie uśmiecha mi się siedzieć w przyczepie i patrzeć na deszcz ale co ma wisiec...
    Monah, w kwestii pogody na półwyspie to prognozę tv lub netową mozesz sobie odpuścic. Na półwyspie jest jak na transatlantyku (w najwęższym miejscu od wody do wody , między Jastarnia a Kużnicą jest tylko 120m a w Jastarni w najszerszym miejscu jest 700m od morza do zatoki ).
    Jesli pada, to wiatr przewieje i chmura po krótkim czasie przesunie sie nad trójmiasto, gdzie wzgórza morenowe skutecznie zatrzymają deszcz (i wtedy prognoza pokazuje "silne opady na północy kraju"), a nad półwyspem wiatr w try miga wysuszy i znów słońce. Często leje w Gdańsku i Gdyni, a nad półwyspem piękne słońce Najlepiej sprawdzac prognozę pogody dla rybaków- znajdziesz w necie Mój tato, marynarz, uważa ją za najbliższą prawdy, ale często niedokładną jesli chodzi o temperaturę powietrza, jednak zachmurzenia i siłę wiatru masz tam bardzo dobrze podaną.
    Kemping- czyli jak sądzę Chałupy sie kłaniają?
    WICHROWY KOMENTARZNIK

Domyślnie

droga Monah oraz milosniczki tego watku moze wam sie bedzie chcialo pokombinowac leżąc na plaży i wspomóc mnie w wymyślaniu designerskiej zazdrostki na okno w kuchni. Sorki , że sie tak wcinam, ale zainspirowałam się koronkowymi meblami wklejonymi wyżej. Mam tylko jedno okno schowane we wnęce, więc każdy promień światła na wagę złota, ale jest umieszczone na wysokości ok 50 cm od ziemi i wysokie prawie do sufitu. Wychodzi na ulicę, wiec ludzie idący chodnikiem zaglądają mi do kuchni jak zmywam Muszę je więc zasłonić przynajmniej do wysokości ramion. Myślałam o jakiejś białej ażurowej naklejce. Najchętniej udającej koronkę albo jakąś ładną ludową wycinankę. coś jak ten Crochet Chair pokazany wyżej przez Monah. Może macie jakies inne fajne pomysły. Albo stronkę, z której można ściągnąć fajne wzory koronek i zanieść do drukarni, żeby mi naklejkę zrobili.
    Narazie znalazłam coś takiego, nie mogę skopiowac zdjęcia, więc wklejam link
    http://www.kerkira.pl/default.asp?ka...o=437423#fotka
    ale to jeszcze nie to o co mi chodzi.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 13 z 72

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia