dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 1 z 5
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 85

Temat: automat do pieczenia chleba - opinie

  1. #1

    Domyślnie automat do pieczenia chleba - opinie

    Zniechęcona jakością naszego pieczywa rozważam zakup takiego automatu. Może ktoś ma?
    Będę wdzięczna za wszystkie opinie

  2. #2
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE Avatar Teska
    Zarejestrowany
    Oct 2002
    Posty
    21.873
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    561

    Domyślnie

    Ksiegowa


    ja mam piekarnik elektroluxa z ta funkcją tzn pieczenia chleba- przyznam sie raz upiekłam był baaaaardzo dobry....

    Automat maja moi znajomi w Finlandii - chleb tez jest dobry...

  3. Przeprowadź na nowo aranżację wnętrza Płytki ceramiczne z nadrukiem. Czerń i biel we wnętrzu Mobilny poradnik dla majsterkowiczów pomoże w wykonywaniu prac domowych Projekt łazienki wspólnej. Jak urządzić łazienkę dla kilku osób?
  4. #3

    Domyślnie

    My mamy automat do pieczenia (breadmaker), jest bardzo czesto uzywany (3x tyg), chleb wychodzi bardzo fajny, zero roboty, wszytko trzeba tylko dokladnie odmierzyc, nastawic i voila, chlep za jakies 3 godziny jest gotowy! Nasza maszyna wyrabia (oraz w niej "rosnie) ciasto na pizze, ciasto drozdzowe, etc. Jezeli lubisz pichcic, to warto o tym pomyslec. Pzdr

  5. #4

    Domyślnie

    Posiadam machinę od ponad roku.

    Chleb jest..no mniam mniam..
    A najfajniejsze jest to, że rano budzi zapach świeżej kromki ( ustawianie czasowe)
    I za każdym razem mam inny, a to ze słonecznikiem , a to z makiem, ze śliwkami , graham, gryczany..
    Zależy co wsypiesz do środka, ale procedura jest iście w wersji "dla małpy "
    Koszt w przeliczeniu 1 porcji chleba to ok 1.20 ( w górę, bo mąki cudaczne są niestety drogie )
    W pierwszych tygodniach była wojna i machina chodziła 2 razy dziennie.
    Wiem co smaruję masłem, nie ma tam żadnych pośpieszaczy, ulepszaczy , utrwalaczy.
    Polecam serdecznie, bo to jest i oszczędność i niemiłosierna frajda.
    Widzę tylko same plusy .

    Jak byś kupiła, służę doświadczeniem w przepisach chlebowatych.

    pozdrufka

  6. #5
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZA DORADCZYNI OD SPRAW WSZELAKICH Avatar Majka
    Zarejestrowany
    Nov 2001
    Skąd
    Żbik
    Posty
    17.440
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    58

    Domyślnie

    To mnie zaciekawiłaś, aż obejrzałam takie ustrojstwo na allegro.
    Opiszcie jakie macie /nazwa, moc, ile chleba naraz mozna upiec/, please

    no i, czy taki kucharski ignorant jak ja, dam sobie radę

  7. #6
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
    kroyena

    Zarejestrowany
    Jun 2004
    Posty
    8.114
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    84

    Domyślnie

    Zacytował bym kabaret POTEM, ale mogłoby być zbyt pikantnie.
    ziabcia ty pono bezglutenowa łostatnio jesteś, cosik brak spójności w zeznaniach.

    PS. A UE duży nacisk na spójność kładzie
    I tak do piachu, i tak do piachu, tylko pytanie w jakim stylu?
    legendus
    legendus komentarium

  8. #7

    Domyślnie

    Maju: mam Clatronica ( pysznie się sprawuje), dałam za niego ok 600 naszych środków płatniczych ( już nie pamiętam dokładnie )
    Najprostszy przepis na chleb :

    podaję w kolejności obowiązkowej
    * woda / mleko 300 ml
    * troszkę tłuszczu ( masło, margaryna, oliwa)
    *tak pół łyżeczki soli łyżeczka cukru
    * 3 i pół miarki mąki typ 500 ( jeśi żytnia to mieszamy w proporcji 2, 5 pszenna plus 1 żytnia) ..bo chleb się robi cięęężki
    ( miarka to plastikowy kubek jednorazowy )
    * ciut mniej niż połowa paczuszki drożdzy ( na wierzch mąki)
    i wciskamy start .
    Kiedy zacznie pikać i wyć, znakiem moża dosypać np. ziaren słonecznika, czy pokrojone suszone śliwki itp.
    Czas pieczenia 3 godziny.
    Nic więcej.
    Samo powiadamia kiedy chleb gotowy ( piska jak diabli )
    Programator czasu pracy ( nap. chcesz mieć chleb na 7 rano jak wstajesz..i masz o 7 rano.. )

    Dla 4 osobowej rodziny taki chleb wyyystarcza w zupełności.

  9. #8

    Domyślnie

    Kroyena, ja wzrok jeno sycę

  10. #9
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
    kroyena

    Zarejestrowany
    Jun 2004
    Posty
    8.114
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    84

    Domyślnie

    Powiedział Jurand post factum.
    I tak do piachu, i tak do piachu, tylko pytanie w jakim stylu?
    legendus
    legendus komentarium

  11. #10
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
    kroyena

    Zarejestrowany
    Jun 2004
    Posty
    8.114
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    84

    Domyślnie

    Swoją drogą kusicie trzeba będzie spróbować jak się człowiek na kasztelanię wyprowadzi.
    Wiejskie powietrze, wiejski chlebek, kurka trza mi będzie o wędzarni pomyśleć. Chyba kupię jaką szafkę z demobilu z pływalni.
    I tak do piachu, i tak do piachu, tylko pytanie w jakim stylu?
    legendus
    legendus komentarium

  12. #11

    Domyślnie

    Ziabko , znaczy sie jak chcesz chlebek na 7, to wkładasz składniki wieczorem, a o 4 toto zaczyna miemleć i piec?

  13. #12

    Domyślnie

    Katju dokładnie tak.
    Samo się włączy, samo wyłączy.
    Rankiem wstajesz i nie ciągniesz zapałki, kto ma po bułki skakać

  14. #13

    Domyślnie

    super, ale zaraz zaraz ktoś musi wstać, zeby wsypać te dodatki

  15. #14

    Domyślnie

    To będzie z dodatkami , ino w mniejszej ilości wcześniej sypanymi.
    Albo zwykły bez dodatków.
    Też pyyycha

  16. #15

    Domyślnie

    WOW brzmi pysznie szczególnie tak rano
    Głodna się robię
    Czy ktoś może rzucić tu jakąś jeszcze cenę (oprócz tych 600 zeta ) za takiego "piekarza" ?
    Jadłam ten chlebek u kolegi w Amsterdamie, ale nie myślałam, że u nas też można taką mąkę i "piekarza" dostać!! Nigdy czegoś takiego nie widziałam, a już sie zastanawiałam nad ściągnięciem "chlebkoroba" do Polski, a tu proszę potrafili zadbać o klienta
    Bułka

    Ps coż za pyszyny nick

  17. #16
    Guest

    Domyślnie

    czy taki piekarz piecze tylko chlebek czy jeszcze jakieś cuda?

  18. #17

    Domyślnie

    Dzięki serdeczne za odpowiedzi
    Ale mi narobiliście smaku - chyba się skuszę.

    Ja takie cudo widziałam w selgrosie za ok. 200 zeta - firmy nie pamiętam.

    Powiedzcie jeszcze jakiej firmy takie automaty posiadacie i na co należy zwrócić uwagę przy kupnie.

    Jak kupię to oczywiście zwrócę się z prośbą o przepisy bo jestem wielką ignorantką jeżeli chodzi o gotowanie

  19. #18

    Domyślnie

    Zwróć uwagę na pojemnik i mieszadło. Tylko tyle. Wszystko jest takie samo.
    Niektóre firmy opisują,że machina posiada xxl programów, a potem okazuje się, iż do menu jest wliczone 'start' , 'wstrzymanie ' itd.
    Pojemniki na chleb mają różną wielkość. Od 'kawalerskich '
    do wielogębnej rodziny.
    Zawszeć można zrobić pół porcji w dużym.




    ps. szarlotki to w tym się nie upiecze

    Posdrófka.

  20. #19
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZA DORADCZYNI OD SPRAW WSZELAKICH Avatar Majka
    Zarejestrowany
    Nov 2001
    Skąd
    Żbik
    Posty
    17.440
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    58

    Domyślnie

    tu znalazłam pare przykładowych "machin" http://www.allegro.pl/search.php?string=chleba

    /są tam też ofert nie związane z pieczeniem, więc..... /.

    Może sobie zazyczę na Mikołaja, skończą sie problemy w niedzielne i poniedzialkowe ranki.

  21. #20

    Domyślnie

    A ja piekę tradycyjnie i też jestem zadowolona - roboty tyle co nic!

Strona 1 z 5

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony