a Tobie zagalopowało![]()
pozdrawiam
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Świerkowisko - Blog dziennik
Świerkowisko dziennik budowy...
Mój fachowiec od wszystkiego - polecam!!!Dom przebudowany ze starego - 170m po podłogach. Poddasze, piwnica z jednym grzejnikiem w pralni, wysoka ścianka kolankowa 120cm. Dół 45m podłogówki i grzejniki, góra grzejniki.Ocieplenie 16cm styro, poddasze 25cm wełny, stropy 10cm styro. Piec Vitodens 200 19KW, zasobnik 120litrów, indukcja, rekuperator.
3 dorosłych i dziecko. Są ciepłolubni - temp wewnątrz domu 23 stopnie.
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Tylko zastanawiam się czemu ma to służyć? Skoro takiej sztuki nie rozumie nikt, prócz twórcy i krytyka lub dyrektora wystawy, który decyduje o umieszczeniu danego dzieła w galerii.
Ludzie przychodzą, bo wypada się pokazać, wypada przez znajomymi snobować się na kulturalnego. Ale czy rozumieją? Ludzie z takim samym uprzejmym niezrozumieniem będą oglądać nowoczesną instalację, wieszak z ubraniami i wiadro z mopem pozostawione przypadkowo przez sprzątaczkę.
W końcu nie wypada się zapytać: "co to %&*# jest?!", bo wyjdzie się w oczach "towarzystwa" na nieuka i parweniusza.
Galerie sztuki nowoczesnej świecą pustkami, zwłaszcza w Polsce. Publiczność co najwyżej przyciągnie jakiś skandal, jak ten z Nieznalską lub chwytliwy tytuł, jak ta wystawa o erotyce, ewentualnie sławne nazwisko (typu Warhol). Najczęściej są odwiedzane tylko przez innych artystów lub uczniów szkół artystycznych.
Owszem, mamy zerowe kształcenie plastyczne w szkołach, toteż trudno wychowywać ludzi uwrażliwionych na sztukę. Po aukcjach na allegro widać, że nie potrafią różnić nawet czegoś tak prostego, jak secesja, art-deco i eklektyzm.
Ale jestem przekonana, ze nawet ci z podstawami wykształcenia plastycznego nie rozumieją większości eksponatów z muzeum sztuki nowoczesnej.
muzea i galerie wspierają artystów, ale z powodu tak daleko idącego wyobcowania sztuki współczesnej, cały czas mam wrażenie, że nas po prostu nabierają. Że robią byle co i przyklejają do tego mętny opis, który niby ma być głęboki. W końcu i tak nikt ich nie zweryfikuje.
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Zarabianie jest sztuką i praca jest sztuką, a dobry biznes jest najlepsza sztuką.
Andy Warhol
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
przemyśleć, czy te nowoczesne definicje sztuki są nimi w rzeczywistości.
Czy największą sztuka obecnie nie jest nabranie jak największej ilości ludzi.
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Proponuję zapoznać się z terminem transawangarda i dla przeciwwagi poznać również opinię Kosutha- woda na (Twój) młyn.
Twoje pytanie przestanie mieć jednak sens.
Tak ładnie zacytowałaś Warhola , że podam Ci też inny cytat o sztuce z tego okresu: "Sztuka? Wszystko już było".
Słowa Andy'ego oderwane od jego postawy i manifestu , są dzisiaj tylko chwytliwym sloganem konserwatystów i laików.
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Raczej mi chodzi o wsparcie Piu - muzea i galerie (gdzie, jak sam stwierdziłeś mniej jest znawców, a więcej urzędników) kupują za duże publiczne pieniądze dzieła, których nikt nie chce oglądać i nikt ich nie rozumie. Jak uniknąć koterii i nepotyzmu, skoro brak możliwości weryfikacji lub weryfikacja spotkałaby się z zarzutem "nieznajomości tematu"?
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
odjazdowy kibelek
KICZ W PIGUŁCE:
Czegoś tak kiczowatego, jak ten amerykański hotel to chyba jeszcze nie spotkałam
Zapraszam na stronę hotelu i odwiedziny we wszystkich pokojach
http://www.madonnainn.com/features.php
Ostatnio edytowane przez piu ; 17-02-2012 o 21:58
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Dobrnęłam do Daisy Mae , nie bez bólu z resztą...dalej nie przełknę, bo zwrócę![]()
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
serwis, jak pieknie nazwałaś babciny,ale te małe pistolecik mnie w nadgarstkach rozwaliły, że niby to zastawa do rosyjskiej ruletki jest ??
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Relaks w dobrym towarzystwie ?
Na przykład takim: klik
Chcecie to posłuchajcie:
(Ramka pod ilustracją --> Posłuchaj --> 3.40 - Majster i Czeladnik (we własnych osobach)![]()
Ostatnio edytowane przez MarynaM ; 21-02-2012 o 20:46
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Ja Wam zapodam coś, na co patrzę od ponad 20 lat:
Dworzec autobusowy w Kielcach.Ale jak ostatnio ktoś go kupił i chciał zburzyć, to mi sie żal zrobiło.
![]()
No i co Wy na to?![]()
Ten kto biernie akceptuje zło, jest za nie tak samo odpowiedzialny jak ten, co je popełnia. M.L. King
powieść w odcinkach
mój remont
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych
Odpowiedź z Cytatem
Poleć znajomemu
Dodaj do kontaktów
Dodaj do ulubionych