+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 23 z 23

Temat: Uwaga na firmę DRIMS

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    ZWanda

Domyślnie Uwaga na firmę DRIMS

Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług firmy DRIMS - drzwi i okna. Firma nie dopuszcza, że ich towary mogą mieć usterki i nie przyjmują reklamacji. Nawet pisma nie chcą przyjąć w swojej siedzibie, co jest skandalem. Czy ktoś miał podobne przypadki i może coś poradzić?? Czy rzeczywiście zostaje tylko droga sądowa??? :x

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
    bartelus

Wpisy w Dziennikach Budowy
    2

Domyślnie DRIMS oszusci

Firma Drims, troche dziala paranoicznie. Podpisalem umow z nimi na wykonanie 6 szt drzwi. W umowie zawarte bylo ze wplacam 40% zaliczki tutulem pierwszej raty. Zdeklarowali sie w umowie ze "wyprodukuja drzwi" w ciagu 5 tygodni. No i myslalem ze bede mial dzwi w tym czasie. Po 5 tygodniach zadzwonila pani i powiedziala ze drzwi sa gotowe i trzeba wplacic reszte wartosci drzwi w ciagu 7 dni i umowic sie po wplacie na montaż(tak bylo zapisane w umowie).
    Wplacilem cala kwote wartosci drzwi, ale montaż bedzie wykonany za miesiac (bo maja tyle zlecen itp). Tak wiec z 5 tyg. zrobilo sie 10 tyg., czekam na montaż drzwi za ktore juz zaplacilem, nawet nie wiem czy sa wyprodukowane i czy sa dobrze wykonane. Dla porownania w zamowilem tez drzwi w innej firmie wplacilem zaliczke 1000 PLN i bede im placil po zamontowaniu drzwi. Tak wiec przestrzegam przed firma DRIMS z Ząbek.
    Bartelus

3. Przepis na beton Pustaki keramzytobetonowe na ściany jednowarstwowe Ściany warstwowe: z jakich materiałów murować ściany warstwowe Przebudowa domu. Na co zwrócić uwagę w trakcie przebudowy

Domyślnie

JUZ SAMA NAZWA BRZMI PODEJRZANIE

niutka03

Domyślnie DRZWI DRIMS SĄ SUPER !!!

Dziwią mnie bardzo kometarze moich przedmówców.
    Ludzie , ja właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką drzwi Drims i mam zupełnie inne odczucia. Drzwi są poprostu cudowne !!! Mają to cos czego od dawna szukałam na rynku a nigdzie nie znalazłam. Obsługa była bardzo profesjonalna i szczerze powiem, jeżeli każda firma , która zajmuje się budowlanką tak doradzałaby klientom, to wierzcie mi , wiele osób z nas miałoby dużo mniej problemów przy wykończeniach naszych domów ))
    ps. A dla Kolegi z przed roku informacJa - umowę maja dalej taką samą - różnica polega tylko na tym, że ja ją uważnie przeczytałam przed podpisaniem !!!
    POLECAM TE DRZWI - SĄ SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Vafel
    92

Domyślnie Re: DRZWI DRIMS SĄ SUPER !!!

Cytat Napisał niutka03
    Dziwią mnie bardzo kometarze moich przedmówców.
    Ludzie , ja właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką drzwi Drims i mam zupełnie inne odczucia. Drzwi są poprostu cudowne !!! Mają to cos czego od dawna szukałam na rynku a nigdzie nie znalazłam. Obsługa była bardzo profesjonalna i szczerze powiem, jeżeli każda firma , która zajmuje się budowlanką tak doradzałaby klientom, to wierzcie mi , wiele osób z nas miałoby dużo mniej problemów przy wykończeniach naszych domów ))
    ps. A dla Kolegi z przed roku informacJa - umowę maja dalej taką samą - różnica polega tylko na tym, że ja ją uważnie przeczytałam przed podpisaniem !!!
    POLECAM TE DRZWI - SĄ SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zarejestrowałaś się na forum tylko po to, żeby bronić dobrego imienia firmy DRIMS?

Zupełnie niechcący nasuwają się podejrzenia, że może masz coś wspólnego z Tą firmą... ?

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
    zbigmor

Domyślnie

Najciekawsze jest to, że pierwszy krytykujący firmę post jest sprzed 3 lat i bez szczegułów, czyli na dobrą sprawę nie wiadomo czy i co firma robi źle (oprócz problemów z przyjmowaniem reklamacji) następny opisuje problemy z dostawą bez informacji czy jest to problem z firmową umową, czy z dotrzymaniem jej warunków.
    No i jeden pochwalny też nic nie wnoszący (poza zachwytem nad towarem).
    Dobrze wiedzieć, że taka firma jest, ale wątek jak na razie do niczego nie prowadzi.

Domyślnie

Witam.
    To może i ja o tych drzwiach.
    Sprawa sprzed kilku lat, i szczegółów mogę nie pamiętać:
    - drzwi piękne i solidne, ale i drogie, takie same widziałem w jakimś supermarkecie, miały tę samą cenę,
    - reklamowałem usługę montażu, płaciłem po (za montaż)
    Montaż był zrobiony niechlujnie:
    - wystające z futryny gwoździe,
    - szyldy porysowane wkrętakiem, okazało się że wkręcali wiertarką!!!!
    - duże szpary pomiędzy częściami futryny, zostały wypełnione silikonem,

- zostały dziury po starych futrynach i listwy przypodłogowe nie zostały docięte, dopasowane, firma twierdziła że te uzupełnienia nie były w cenie montażu i ostatecznie się z tym zgodziłem. Lecz w umowie nie było nic na ten temat. Miało być na gotowo.
    Nie chcieli poprawiać, ale trzymałem ich zapłatą za usługę, niechętnie, z wielką łaską, ale poprawili!!!!
    Na koniec utargowałem trochę z ceny, ale usłyszałem też "nie będzie gwarancji".
    W międzyczasie straszono mnie brakiem gwarancji, jeżeli nie zapłacę za usługę?!. Uważam, że jeżeli bym zapłacił, nie byłoby żadnych poprawek.
    Trudno mi polecać tę firmę, ale jestem zadowolony z drzwi, trzeba tylko dokładnie ich pilnować i żadnych przed wpłat.
    Po kilku latach drzwi przesuwne opuściły się (poluzowało się mocowanie szyny na której wisiały). Aby to naprawić musiałem zdemontować osłonę szyny, była ona zamocowana (przyklejona pianką montażową i przybita sztyftami) nie rozbieralnie i uszkodziłem ją. Według mnie można było to zrobić lepiej (rozbieralnie), no cóż.
    To byłoby na tyle.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Napisał DAREK KARCZ
    JUZ SAMA NAZWA BRZMI PODEJRZANIE
    Dlaczego?
    Juz Abba śpiewała "Aj hew e DRIM"
    http://www.youtube.com/watch?v=qFHbw...layer_embedded

krzychu-wawa

Domyślnie

Witam,

Kilka dni temu montowałem drzwi korzystając z usług firmy Drims:
    1) z drzwi wystają malutkie gwoździki, sprawa może drobna, ale mamy małe dziecko, które może się przecież podrapać czy pokaleczyć,
    2) przy montażu naładowano mnóstwo pianki i silikonu, miejscami zanieczyszczając drzwi,
    3) jedna klamka odpadła, a druga została zamontowana na tzw. luzie,
    4) wystawiono faktury z błędnymi danymi, pomimo że informowałem pracownika firmy o tym fakcie.
    Składam reklamację i napiszę o sposobie jej zaqłatwienia.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Witam,

ciekawa jestem jaki finał będzie miała ta reklamacja. Ja co prawda zakupiłam drzwi DRIMS jakis czas temu i nie mogę narzekać. Szybko i sprawnie mnie obsłużyli, z jakości jestem też zadowolona. Miałam do wymiany jedną listewkę, ale to też sprawnie załatwiono. Więc z czystym sumieniem mogę polecać.

Teraz zmagam się z resztą "wyposażenia wnętrz" ... mam wrażenie że to syzyfowa praca.

Domyślnie

Witam
    To może i ja dorzucę parę groszy 3 lata temu robiłam remont w mieszkaniu i wybór padł na drzwi firmy Drims z Ząbek. Przejechałam ładnych parę salonów sprzedaży i jakoś najbardziej wpadły mi w oko. Fachowa obsługa, montaż też ok nie mam na co narzekać. Nawet muszę powiedziec, że przeżyłam zalanie przez sąsiadów z góry i drzwi są całe i zdrowe.Tylko warunki sprzedaży trochę kiepskie tj. zaliczka 40% jak już drzwi mają na magazynie 50 % i po montazu reszta być może teraz się zmieniłło bo jak wspomniałam drzwi zakupiłam 3 lata temu. Teraz na wiosnę planuję budowę domu i w pierwszej kolejności wybiorę się do Ząbek do Drimsa a co z tego wyjdzie to się okarze Ogólnie polecam

Domyślnie

Cytat Napisał bedziowniki
    Teraz na wiosnę planuję budowę domu i w pierwszej kolejności wybiorę się do Ząbek do Drimsa a co z tego wyjdzie to się okarze Ogólnie polecam
    Ja to bym najpierw sobie cegły kupił i cementu

Browar
    "Bądźmy wdzięczni idiotom. Gdyby nie oni, reszta nigdy nie osiągnęłaby sukcesu." MT

johna2

Domyślnie drzwi

Ja zaczynając budowę kupila bym kominek i telewizor.

ELITA FORUM (min. 1000)
    perm

Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie

Domyślnie

Wy się nie znacie! Drzwi są najważniejsze! I zasmażka!
    Jestem w otulinie a nie byłem. Ch.. by to! Ja tylko chcę się wybudować!

Domyślnie

Oj baby tak mają a mężczyźni jakoś muszą z nami żyć mąż kupi cegły i co tam jeszcze będzie trzeba a my zajmiemy się wyposażeniem wnętrza

Domyślnie

A czy ja powiedziałam, że najpierw kupię drzwi????

Lider FORUM (min. 2800) Avatar EZS
    157

Domyślnie

no popatrz, a ja właśnie od drzwi zaczęłam
    poszłam kupić drzwi do bloku a kupiłam zewnętrzne do domu. Mina męża bezcenna. Dwa lata czekały na zamontowanie... u sprzedawcy

Acha, to nie ma nic wspólnego z ww firmą

krzychu-wawa

Domyślnie do finału reklamacji jeszcze chyba daleko

Witam,

Do finału reklamacji usług firmy Drims - Studio jeszcze chyba daleko.
    W poniedziałek 25.01 wysłałem maila z reklamacją. Zero odpowiedzi!
    W środę 27.01 zadzwoniłem. Mieli przyjechać wieczorem. O umówionej godzinie zadzwonili i przełożyli na czwartek.
    W czwartek ani nie przyjechali ani nie zadzwonili ...
    cdn
    Pozdrawiam

Domyślnie

Z tego co wiem i pamiętam to Drims-Studio to zupełnie inna firma, tzn drzwi mają z Drimsa ale im nie podlegają ( chyba, że coś się zmieniło).

krzychu-wawa

Domyślnie

Witam,

Wracając do tematu reklamacji złożonej w firmie Drims - Studio
    wczoraj przyjechali i dokonali poprawek.
    Pozdrawiam

AGABA2

Domyślnie

Firma Drims to nie sen to koszmar
    Odradzam drzwi firmy DRIMS z Ząbek. Drzwi fornirowane w salonie wystawowym bardzo nam się podobały. Umowa podpisana i miała nastąpić realizacja. Zamiast snów jak obiecywała firma zaczął się nasz koszmar. Drzwi przyjechały do montażu porysowane a plafony miały braki w fornirze na narożnikach. Współpraca z Panią odnośnie jakości jedna wielka klapa. Firma nie potrafi się przyznać do błędów w realizacji umowy. Próbowano nam wmówić , że co złego by się nie działo to i tak nasza wina. Montaż miał być w styczniu br. a mamy koniec marca a końca nie widać.

AGABA2

Domyślnie

stanowczo odradzam

Domyślnie

Cytat Napisał AGABA2 Zobacz post
    stanowczo odradzam
    Zawsze są dwie strony medalu, ja akurat jestem zadowolona z ich obsługi.

+ Odpowiedz na ten temat

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia