+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 6
Pokaż wyniki od 61 do 120 z 343

Temat: A może trochę o łazienkach ?

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar emild

Domyślnie

Anna-1997 właśnie o Twoją mi chodziło
    Zasugerowałem się tą fotą:
    Cytat Napisał Anna-1997

Domyślnie

Anna-1997 właśnie o Twoją mi chodziło
    Zasugerowałem się tą fotą:

A to jest ubikacja. W miejscu pokazanym na zdjeciu beda szafki i umywalka nablatowa

3. Kolory wnętrz: salon w kolorze niebieskim i turkusowym Dekoracja okna. Co lepsze: rolety, zasłony, żaluzje? Białe sypialnie: jak zastosować biały kolor w sypialni Aranżacja salonu: salon w stylu klasycznym
    FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar poziomka_a

Domyślnie

poziomka_a

Domyślnie

poziomka_a

Domyślnie

Umywalka w dolnej łazience :
    poziomka_a

Domyślnie

a tak wygląda górna ukończona :
    poziomka_a

Domyślnie

A czy ktoś ma umywalke na stelazu tzw wyspe? Jak to można rozwiazac?

ELITA FORUM (min. 1000) Avatar monikaa13
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    58

Domyślnie

proszę pokażcie swoje łazienki, tyle jest kuchni a łazienek tak mało

Domyślnie

Witam forumowiczów!
    Przeglądając forum muratora odnoszę wrażenie ,że produkowane są tylko płytki w brązach i beżu.
    Czy nikt nie robił łazienki w innym kolorze. Dla mnie łazienka w takim kolorze jest za mało przytulna. Może ktoś się pochwali.

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar anna-maria3
    171

Domyślnie

Cytat Napisał agata39
    Witam forumowiczów!
    Przeglądając forum muratora odnoszę wrażenie ,że produkowane są tylko płytki w brązach i beżu.
    Czy nikt nie robił łazienki w innym kolorze. Dla mnie łazienka w takim kolorze jest za mało przytulna. Może ktoś się pochwali.
    Zapraszam do dziennika...
    W łazienkach biel i bordo (mała) oraz szarości i czerwień (duża)

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar GGGosik
    33

Domyślnie

A to nasza łazienka (jeszcze nie zamieszkana i nie wykończona
    brak oświetlenia):

i łazienka dzieci (też jeszcze w powijakach):

Żyj, jakby nigdy nie było jutra...
    Dziennik GGGosika
    Komentarze do Dziennika

Domyślnie

Łazienki niezłe.Chociaż nie w moim typie.Szukam płytek w kolorze malinowym,bordowy.Nie wiem czy uda mi się coś znależć.Już teraz wiem że będę miała kłopot na co się zdecydować.Nie podobają mi się łazienki robione w stylu nowoczesnym .Lubie klasyke z nutą romantyzmu (oczywiście nie za dużo)
    pozdrawiam
    A jakie meble łazienkowe planujecie do płytek innych niż odcienie brązu.Bo w sprzedaży są głównie w różnych kolorach drewnopodobnych.

Domyślnie

My zamowilismy do małej łazienki płytki paradyż osaka ochra i beige http://www.paradyz.com.pl/index.php?...D=125&scID=395
    Do wiekszej lazienki pomaranczwo kremowe ale nie pamietam ich nazwy We wtorek mają zawiezc na budowe- jak zostaną położone- zrobie fotki!

Domyślnie

Nie wiem czy płytki na zdjęciu odzwierciedlają kolor w rzeczywistości, ale zainteresował mni kolor osaka ochra mozaika cięta.Musze je zobaczyć na żywo.
    Irvier'sChętnie obejrzę fotki

Domyślnie

Cytat Napisał agata39
    Łazienki niezłe.Chociaż nie w moim typie.Szukam płytek w kolorze malinowym,bordowy.Nie wiem czy uda mi się coś znależć.Już teraz wiem że będę miała kłopot na co się zdecydować.Nie podobają mi się łazienki robione w stylu nowoczesnym .Lubie klasyke z nutą romantyzmu (oczywiście nie za dużo)
    pozdrawiam
    A jakie meble łazienkowe planujecie do płytek innych niż odcienie brązu.Bo w sprzedaży są głównie w różnych kolorach drewnopodobnych.
    Honorka ma piękną łazienkę( piękna ciemna czerwień może i to malina ) no ale chyba to też nie jest klasyka z nutką romantyzmu , a bardziej nowoczesna
    http://forum.muratordom.pl/domek-hon...,t80552-60.htm

Domyślnie

agata39 Płytki zamowilismy w sklepie w ktorym ogladnelismy je na żywo i kolor rzeczywiscie jest troche inny- bardziej intenswny. Szkoda ze bedą w b. małej łazience- wlasciwie to w wc - wiec nie bedzie ich widac w pelnej krasie.
    Nie mogę sie doczekac kiedy zostaną polożone!!

SYMPATYK FORUM (min. 10) Avatar Malgoska i Gabe
    34

Domyślnie

GGGosik, czy mnie oczy zwodza, czy masz biale plytki z czekoladowymi/czarnymi wstawkami?? Bo ja choruje na klasyczna lazienke. Biel z jakimis kolorkami- w zasadzie bialo-czarna. Wymyslelismy sobie z mezem wiktorianska wanne na nozkach z pasujacymi umywalka, toaleta i bidetem.Bedziemy mieli tez dwie dodatkowe lazienki z prysznicami i tam zaszaleje z kolorkiem. Zwlaszcza, ze lazienki beda miniaturki .
    Czy ktos jeszcze urzadza lazienki w bieli?

Domyślnie

Z tego co pamiętam firma dado ma piękne białe płytki i co najważniejsze duży wybór, różne style . W ogóle są super, ale też drogie bynajmniej dla mnie .
    http://www.dadoceramica.it/

Widziałam łazienkę z tej płytki (oczywiście nie ta co na zdjęciu). Naprawdę fajna. Na poniższym zdjęciu wyszło to tak sobie.

SYMPATYK FORUM (min. 10) Avatar Malgoska i Gabe
    34

Domyślnie

Im wiecej mysle o bialej lazience, tym bardziej chce.Dzieki wielkie za podpowiedzi.
    ))))
    Niech tylko dom sie wybuduje

DOMOWNIK FORUM (min. 500) Avatar GGGosik
    33

Domyślnie

Cytat Napisał Malgoska i Gabe
    GGGosik, czy mnie oczy zwodza, czy masz biale plytki z czekoladowymi/czarnymi wstawkami?? Bo ja choruje na klasyczna lazienke. Biel z jakimis kolorkami- w zasadzie bialo-czarna. Wymyslelismy sobie z mezem wiktorianska wanne na nozkach z pasujacymi umywalka, toaleta i bidetem.Bedziemy mieli tez dwie dodatkowe lazienki z prysznicami i tam zaszaleje z kolorkiem. Zwlaszcza, ze lazienki beda miniaturki .
    Czy ktos jeszcze urzadza lazienki w bieli?
    To bardziej beż - Travena beige i brąz - Mogano brown Paradyż
    Żyj, jakby nigdy nie było jutra...
    Dziennik GGGosika
    Komentarze do Dziennika

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar edi!

Domyślnie

Cytat Napisał Marzanna Guzikowska
    To nasza. Płytki Minimal z Tubądzina.

Marzanna- dzięki za zdjęcia, tez wybrałam ta ceramikę, ale podobno trzeba na nią długo czekać, przynajmniej w Bydgoszczy Ale jutro jadę ja zamówić
    Ale upewniłam sie że dobry wybór
    Lagerfeld- Twoja po prostu piękna....
    pozdrawiam
    E.
    Proton II- już mieszkamy

http://picasaweb.google.pl/fotoalbum310/NaszaBudowa

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... ENCYKLOPEDIA LINKÓW Avatar cieszynianka

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... SPOSTRZEGAWCZY DUCH FORUM Avatar magpie101
    322

Domyślnie

To jest moj minimal, ciezko bylo zrobic zdjecia, bo lazienka ma 1,70 na 2,80. Przed polozeniem plytek wydawala sie malenka lecz te plytki sprawily, ze powiekszyla sie optycznie i to bardzo. Plytki sa latwe w utrzymaniu czystosci.

Domyślnie

magpie101 widzę, że masz baterię wannową 3 otworową - czy nie jest uciążliwe wsuwanie przewodu od słuchawki ? bo rozumiem, ze ta słuchawka nie jest na stałe przytwierdzona i się normalnie wyjmuje?
    I jeszcze jedno - po co słuchawka przy baterii skoro masz prysznic jeszcze na gorze? hmm do np przemycia wanny po kapieli?

Domyślnie

a to moja łazienka i wc, paradyż-dalia/izolda/wood

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... SPOSTRZEGAWCZY DUCH FORUM Avatar magpie101
    322

Domyślnie

Cytat Napisał emild
    magpie101 widzę, że masz baterię wannową 3 otworową - czy nie jest uciążliwe wsuwanie przewodu od słuchawki ? bo rozumiem, ze ta słuchawka nie jest na stałe przytwierdzona i się normalnie wyjmuje?
    I jeszcze jedno - po co słuchawka przy baterii skoro masz prysznic jeszcze na gorze? hmm do np przemycia wanny po kapieli?
    Sluchawki uzywam do oplukiwania wanny po kapieli i splukiwania wlosow gdy sie kapie (jestem za leniwa zeby wstac i splukac pod prysznicem)
    Wyjmowanie sluchawki nie jest uciazliwe, lekko wszystko chodzi. Zrobilismy ja jednak z 10 cm za daleko (przeszkadza parawan nawannowy) i musze sie niezle wyciagnac zeby ja siegnac. Gdy montowalismy baterie przy kladzeniu plytek to balam sie przesunac ja w prawo myslac, ze bedzie za blisko twarzy podczas kapieli, okazalo sie ze wanna jest szeroka i sluchawka bardziej po prawej stronie by nie przeszkadzala. Moja kuzynka ma wylewke i mieszacz tak jak ja, a sluchawke w samym rogu (tu gdzie u mnie lezy gabka) i wtedy wygodniej sie splukuje wlosy. No ale ja u niej zobaczylam to rozwiazanie tydzien po zamontowaniu u mnie bateri .

DOMOWNIK FORUM (min. 500)
    Dagi31

118

Domyślnie

mam Wc w kolorze czerwono- czarnym:

Jak widzisz malutka..a na gorze mam łazienke 14m2 w skosie i wanna w podłodze:

i dwa z czasow wykonczeniówki:

dziennik budowy
    KOMENTARZE
    http://foto.onet.pl/fv5p4 -nowe zdjecia

juz 2 lata na swoim....

58

Domyślnie

zawsze marzyłam o wannie w podłodze, myślałam że na poddaszu jest to nie możliwe!
    Czy możesz napisać jak jest to zrobione i jaki jest koszt takiego luksusu i czy to w ogóle jest wygodne ?

Z góry wielkie dzięki.

Dagi31

118

Domyślnie

niestety problem polega tylko na tym,ze o wannie trzeba było pomyslec zanim wylalismy strop na pietro.tam musiała zostac dziura, ktora od dołu wychodzi do kotłowni.
    Potem ten, co robił łazienke na gorze dał zabezpieczenie, jakies metalowe rury, wylał drugi stron nizszy.Koszt??Hehe..tyle co materiał, bo robota to 300zł. Potem zakup wanny, obudowanie cegła pełna i płytkami.tyle.
    Wygodna jest tym bardziej,ze mam skosy.Spokojnie wstane w niej, myje sie tez dobrze, ale trzeba miec jednak 20 cm schodek- wtedy jest wygodniej.U nas ten schodek wyszedł pozniej..najpierw bardzo upierałam sie na całkiem wpuszczoną.
    dziennik budowy
    KOMENTARZE

juz 2 lata na swoim....

58

Domyślnie

dziękuję bardzo za odpowiedź, czyli u nas nici z tego, bo mamy łazienkę nad kuchnią

Domyślnie

Kurcze Dagi31 takie foty, az się prosi o WIEKSZE

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... Avatar anjamen
    330

Domyślnie

Cytat Napisał Dagi31
    niestety problem polega tylko na tym,ze o wannie trzeba było pomyslec zanim wylalismy strop na pietro.tam musiała zostac dziura, ktora od dołu wychodzi do kotłowni.
    Potem ten, co robił łazienke na gorze dał zabezpieczenie, jakies metalowe rury, wylał drugi stron nizszy.Koszt??Hehe..tyle co materiał, bo robota to 300zł. Potem zakup wanny, obudowanie cegła pełna i płytkami.tyle.
    Wygodna jest tym bardziej,ze mam skosy.Spokojnie wstane w niej, myje sie tez dobrze, ale trzeba miec jednak 20 cm schodek- wtedy jest wygodniej.U nas ten schodek wyszedł pozniej..najpierw bardzo upierałam sie na całkiem wpuszczoną.
    Dagi piękna ta Twoja wanna, mam tylko pytanie co na to kierbud?
    u nas na poddaszu tez takie rozwiazanie ale nas to kosztowola dodatkowo kilka tysięcy, dodatkowe wzmocnienia, kilka podciagów,kupę stali- generalnie zmiany w stropie, konstruktor-wyliczanie wytrzymałości stropu i inne skomplikowane działania
    wygląda to tak

Dagi31

118

Domyślnie

u nas to prosciej wyglądało..a co do zdjec- sa wieksze w galerii, tam mozna oglądac....

Mysmy mieli problem za to ze schodami- wyliczenia, zbrojenie...
    Ale u was ładniej wyglada ta dziura, u nas okropnie od dołu, bo musi byc dosjcie do wanny i baterii, wiec nie mamy zalanego w całosci stropu, tylko dól i bok, a jedna syrona jest z dziura,zeby łapke mozna było włozyc i naprawic...
    dziennik budowy
    KOMENTARZE

juz 2 lata na swoim....

Domyślnie

Cytat Napisał magpie101
    Cytat Napisał emild
    Wyjmowanie sluchawki nie jest uciazliwe, lekko wszystko chodzi.
    i nie skręca się wąż 'w środku' w obudowie wanny? kurde jak sie jakoś dziwnie zawinie to co wtedy
    Chociaż sporo osób kupuje tego typu baterię i chyba nikt nie zgłaszał takich problemów/wątpliwości.
    dzięki za info
    pozdr.

Dagi31

118

Domyślnie

własnie jakby sie skrecił- mam dojscie od kotłowni.... od dołu widze 1/3 wanny i to od tej strony gdzie jest bateria.Musi byc dojscie!!!
    dziennik budowy
    KOMENTARZE

juz 2 lata na swoim....

322

Domyślnie

Kazda czesc bateri pod wanna mamy odgrodzona bloczkami z suporeksu tzn. waz od bateri jest w takim tunelu z bloczkow, rurki do wody od wylewki tez sa osobno i mieszacz rowniez. Robilismy tak wlasnie dlatego zeby waz nie zaplatal sie w rurki od wylewki. Jedynie jak cos szczeli (odpukac) to za lazienka mamy pokoj biurowy i tam by trzeba rozwalac kawalek sciany. Zabudowujac wanne i baterie bralam taka mozliwosc pod uwage ale mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba rozwalac sciany w przyszlosci.

Domyślnie

ogłoszenia i reklamy ... to nie ten dział

ELITA FORUM (min. 1000) Avatar chopinetka

Domyślnie

Witam

Czy można prosić jeszcze o zdjęcia. 20 maja zaczyna u mnie robotę glazurnik. Kafelki juz wybrane a propos czy ktoś ma może łazienkę w kaflach hiszpańskiej firmy Venus kolekcja Africa Eden?

pozdrawiam
    zdolność opierania się pokusom jest miarą charakteru
    "Ostateczna walka rozegra się między złodziejami pamięci a okradanymi z niej narodami" - G.Herling-Grudziński

Domyślnie

Witam

Halo - mówi się czy naprawdę nikt nie robił łazienki z tych kafli
    To ja mam być pierwsza?
    "Ostateczna walka rozegra się między złodziejami pamięci a okradanymi z niej narodami" - G.Herling-Grudziński

Domyślnie

mamy już położone płytki (ale bez fug) w WC na dole
    kolor w rzeczywistości jest zupelnie inny.

i w łazience u góry

Generalnie jesteśmy b. zadowoleni z wyboru A zwlaszcza z tych pomaranczowo kremowych płytek u góry- z wysokim polyskiem. Przerażają mnie jedynie fugi jakie wybralismy bo są prawie białe...

Lider FORUM (min. 2800) Avatar ms.
    322

Domyślnie

Właśnie przeżywam mękę pt. Nie mam pomysłu na łazienkę.

Po dwóch miesiącach oswajania się z problemem stwierdziłam, że
    - muszę polubić duże płytki, bo taka jest oferta rynku
    - podoba mi się płytki układane poziomo
    - coraz bardziej skłaniam się do białej łazienki

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    Czarnulka23

Domyślnie

Ja od miesiąca szukam płytek do swoich łazienek. Na dół wybrałam taką kolekcję:

To aleksandria opoczna

Na górę chciałam coś z kolorem ale wszystko co mi się podobało w necie w realu wyglądało jakoś tak marnie.

W koncu nastapiło olśnienie i zakochałam się w takich płyteczkach

Pobiegłam do sklepu a tam...Niestety płytki te dostępne sa jedynie w drugim gatunku!!!!!!!Nosz kurza stopka, ja to mam farta

Domyślnie

Witam
    Jak około miesiąca to jesteś niezła. Chyba ze mną jest coś nie w porządku bo ja z łazienką bujam sie już 4 miesiąc. Ale już zapłaciłam więc nie ma odwrotu

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
    Misiomaciej

Domyślnie

Obejrzyjcie sobie tą łazienkę
    http://www.picasaweb.google.com/msbud1

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... OGRODNICZKA CZARODZIEJKA Avatar Sonika

Domyślnie

Cytat Napisał chopinetka
    Witam

Halo - mówi się czy naprawdę nikt nie robił łazienki z tych kafli
    To ja mam być pierwsza?
    Ja mam, ale bambusy chopinetko.

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    Czarnulka23

Domyślnie

Cytat Napisał Misiomaciej
    Obejrzyjcie sobie tą łazienkę
    http://www.picasaweb.google.com/msbud1
    fajna
    tez miałam na uwadze te płyteczki swojego czasu

Domyślnie

A mnie się nie podoba. Przerost formy nad treścią, za dużo i za mocne kolory. Prysznic na postumencie? Ogólnie wszystkiego za dużo.
    ---------------------------------------
    mój dom http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90007

Domyślnie

Cytat Napisał dżordż5
    A mnie się nie podoba. Przerost formy nad treścią, za dużo i za mocne kolory. Prysznic na postumencie? Ogólnie wszystkiego za dużo.
    Mi też się niestety nie podoba Płytki same w sobie są ładne ale w tej łazience zgromadzono zbyt wiele dekorów i innych "ozdobników", które spowodowały, że pomieszczenie jest przeładowane. Trudno tę łazienkę nazwać elegancką. Ale wszystko jest oczywiście kwestią gustu i znam parę osób, które byłyby skłonne się nią zachwycić.

Domyślnie

Ja mam bardzo jasne kafle - ecru ułożone poziomo, na zdjęciu wyglądają na beżowe a w rzeczywistości prawie białe:

Jestem z nich bardzo zadowolona.

Domyślnie

my mamy taki pomysł na naszą mikro łazieneczkę

mam nadzieję, że będzie wygodna w użytkowaniu

Domyślnie

anamurekk, jeśli łązienka jest taka mala odradzam Ci taki projekt. Po pierwsze - ciiemno, po drugie dekory i pionowe pasy sprawią, ze wnętrze będzie przypominało komin. Moi rodzice położyli w małym WC nawet jasne plytki, ale ponieważ dekor dali przy suficie prawie już jest klaustrofobicznie. Tutaj zastosowalas nowoczesne płytki ale one zepsują już i tak nieciekawe proporcje wnętrza.

Domyślnie

a jakie płytki byś nam doradziła?
    szczerze mówiąc obawiam się tego ciemnego brązu (ale straaaasznie podobają mi sie te płytki, więc ciężko mi wybrać coś innego)

Domyślnie

Witam

Onna ma rację - ja zrezygnowałabym z tych ciemnych. Moja mała łazienka jest właśnie w robocie. Żadnych ciemnych kolorów. Dekor dałam na górze i dole lustra. Jeszcze nie wiem ale mam ochotę na jeszcze jedno lustro po przeciwnej stronie.

pozdrawiam

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE Avatar OK

Domyślnie

Ja tak mam w małej łazience - lustro nad wanną i vis a vis lustro w drzwiach. I te dublujące się lustra, to jest to
    Poza tym jasne płytki poziomo i kolorowe poziome pasy.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 6

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia