dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 44 z 97
Pokaż wyniki od 861 do 880 z 1932

Temat: KULINARIA

  1. #861
    DOMOWNIK FORUM (min. 500)
    Karpatka

    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Posty
    707
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    122

    Domyślnie

    Cytat Napisał izat
    Cytat Napisał joan
    Cytat Napisał Karpatka
    Wobec tego propozycja nieco bardziej wiosenna - makaron z suszonymi pomidorami:
    Potrzebny jest makaron (najlepiej kolorowe świderki), słoik suszonych pomidorów, kilka plastrów dobrej wędzonej szynki, pęczek pietruszki i 2 ząbki czosnku. Pomidory kroimy, łączymy z pokrojoną w kostkę szynką i całość (łącznie z oliwą z pomidorów) łączymy z ugotowanym makaronem. Wgniatamy czosnek i obficie posypujemy pietruchą, całość mieszając. Smacznego!
    a do tego...
    parmezan oczywiście...
    i czarne oliwki, jeśli ktoś lubi
    i zasmażka!

  2. #862

    Domyślnie

    Powiedziałam mojemu mezowi zeby przejrzal sobie gusta kulinarne na fm tego osobnika ale on powiedzial ze nie interesuje go to w ogole.

    Zrobil ostatnio na kolacje salatke:
    ser zolty,rzodkiewka,losos,szczypiorek, majonez zurawinowy .Pycha

  3. Dorsz z krewetkami Słone paluszki z ziołami Chipsy Lays z sosem salsa Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry grill węglowy
  4. #863

    Domyślnie

    Wszystkim z fm podam moj przepis na kotleciki ryzowo jablkowe z wolowina.
    Gotujemy ryz,scieramy do niego antonowke,dodajemy mielona wolowine wczesniej obsmazona.Do tej mieszaniny smakow dodajemy jajo i wyrabiamy kotlety.Obtaczamy w zmiazdzonych crunchips i smazymy na oleju z oliwek.Nalezy plac przed podaniem sosem jogurtowym z parmezanem.

  5. #864
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar DPS
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    z 44 wysp
    Posty
    31.309

    Domyślnie

    Cytat Napisał w mordke jeża
    Cytat Napisał dompodsosnami
    Może smaluszek domowy?
    Zawiozę słoik do Rrmi razem z grzybami, może trochę spróbujesz.
    Pyszności, czysty smalec ze skwarkami, bez żadnych dodatków, na targach wszyscy pytali, cośmy dodawali, a to tylko metoda wytapiania...
    Nie mam zdjęcia, ale będęmiała smaluszek w naturze, zapraszam.

    .... pewnie , ze tak. Moga byc nawet dwa, od "przepychu" glowa nie...

    Lubie dobrze zjesc.

    ps. i grzyby. Byly obiecane pierwsze....(kto daje i zabiera, ten sie.....) tak wiec, licze na ladny zestaw.
    Zestaw został już dostarczony do Rrmi. Smalec i grzybki. Mam nadzieję, że jakoś się podzielicie.
    Wysłałabym Ci bezpośrednio, ale cóż...
    Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało.
    Dziennik Komentarze Blog
    Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem, nie opowiadaj mi, że życie nie jest baśnią. Ktoś, kto jeszcze tego nie zrozumiał, być może pojmie to dopiero wtedy, gdy baśń zacznie się kończyć. /Jostein Gaarder/

    Zapraszamy do naszego ekologicznego agrogospodarstwa





  6. #865

    Domyślnie

    Kochani,

    Czy ktos moglby mi podac przepis na sprawdzone kokardki w szpinaku? Pewnie to proste i w ogole, ale ja z tych co tylko z polproduktow zyja Nie mniej od wielu miesiecy wzilo mnie na szpinak ... po prostu uwielbiam ... W jakiejs restauracji jadlam przepyszne kokardki ze szpinakiem i chetnie je powtorze w domu. Pomozecie?
    When the going gets tough, the tough get going.
    The best is yet to come ...

  7. #866
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) GRYFNY KARLUSFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar jamles
    Zarejestrowany
    Nov 2002
    Posty
    18.595

    Domyślnie

    Cytat Napisał AmberWind
    .... kokardki w szpinaku? . Pomozecie?
    ja nie, to nie może być za dobre
    na smalczyk i grzybki od DPS tobym sie skusił

  8. #867
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar joan
    Zarejestrowany
    Apr 2005
    Posty
    2.376
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    26

    Domyślnie

    ja makaron ze szpinakiem robie tak:
    szpinaku liście myjemy i osuszamy ręcznikiem...
    na podgrzane masło wrzucamy posiekany na kawałeczki czosnek, duzo czosnku (ale nie wyciśnięty), jak się podrumieni wrzucamy liście szpinaku..podsmazamy krótko ale na dosyć duzym ogniu - żeby woda ze szpinaku odparowała...solimy , pieprzymy do smaku dodajemy gałkę...
    zdejmujemy z ognia...dodajemy dużo startego parmezanu...(lub innego sera -może być śmietanowy)
    kładziemy makaron na talerzu na to masa szipnakowa i raz jeszcze dodajemy starty parmezan...i jeszcze raz świezo zmielony pieprz...
    włala trwa to kilka minut a jest przepyszne

    aha- czasem dodaję kawałek jabłka startego na tarce - dobre kwaskowate
    Czasem trzeba skoczyć z mostu zanim rozwiną się skrzydła.

  9. #868
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar DPS
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    z 44 wysp
    Posty
    31.309

    Domyślnie

    Cytat Napisał jamles
    Cytat Napisał AmberWind
    .... kokardki w szpinaku? . Pomozecie?
    ja nie, to nie może być za dobre
    na smalczyk i grzybki od DPS tobym sie skusił
    A jak przyjedziesz to i jeszcze coś w spiżarni się dla Ciebie znajdzie.
    Tylko się wreszcie zdecyduj.
    Dziennik Komentarze Blog
    Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem, nie opowiadaj mi, że życie nie jest baśnią. Ktoś, kto jeszcze tego nie zrozumiał, być może pojmie to dopiero wtedy, gdy baśń zacznie się kończyć. /Jostein Gaarder/

    Zapraszamy do naszego ekologicznego agrogospodarstwa





  10. #869

    Domyślnie

    joan,

    Dzieki za przepis Na pewno jutro wyprobuje! Cos mne ostatnio bardzo na szpinak naszlo I pomyslec, ze w przedszkolu zamiast go grzecznie konsumowac, plulam sie nim z chlopakami na stolowce

    jamles,

    Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac
    When the going gets tough, the tough get going.
    The best is yet to come ...

  11. #870
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar Zochna
    Zarejestrowany
    Sep 2004
    Skąd
    3miasto
    Posty
    5.719

    Domyślnie

    Amber - mi sie zdarza "quiche" szpinakowy robic - poczatek jak u joan
    czyli duzo szpinaku, czosnek + i inne przyprawy - do tego feta albo inny bialy ser,
    zolty ser potarty, troche soku z cytryny - (ew. cebula +pieczarki - ale nie
    obowiazkowo ) trzeba porzadnie odparowac - zeby bylo dosyc geste,
    ew dodac jajko.
    zapiekam okolo 20-30 min na ciescie francuskim ( z mrozonki )
    Acha - to ciasto najpierw z 10 min sie piecze samo - i dopiero na podpieczone
    lece ze szpinakiem.
    W wersji dla ambitnych - ciasto wykonuje sie samodzielnie. Kruche znaczy.
    Dobre
    Wegetarianie nie jedzą wprawdzie zwierząt, ale zjadają im pożywienie ...

  12. #871
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar DPS
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    z 44 wysp
    Posty
    31.309

    Domyślnie

    Cytat Napisał AmberWind
    [b]

    jamles,

    Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac
    No coś Ty...
    Dziennik Komentarze Blog
    Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem, nie opowiadaj mi, że życie nie jest baśnią. Ktoś, kto jeszcze tego nie zrozumiał, być może pojmie to dopiero wtedy, gdy baśń zacznie się kończyć. /Jostein Gaarder/

    Zapraszamy do naszego ekologicznego agrogospodarstwa





  13. #872
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) GRYFNY KARLUSFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar jamles
    Zarejestrowany
    Nov 2002
    Posty
    18.595

    Domyślnie

    Cytat Napisał dompodsosnami
    Cytat Napisał AmberWind
    [b]

    jamles,

    Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac
    No coś Ty...
    dzisaj osobiście biorę się za produkcje smalczyku , ale taki bezprzepisowy
    no chyba, że znajdę jakiś przeciek na ten depesiowy

  14. #873
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar DPS
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    z 44 wysp
    Posty
    31.309

    Domyślnie

    No prościzna...
    Topisz słoninkę i czekasz, aż skwareczki brązowe się zrobią. I gotowe!
    Przyjechać nie chcesz...
    Dziennik Komentarze Blog
    Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem, nie opowiadaj mi, że życie nie jest baśnią. Ktoś, kto jeszcze tego nie zrozumiał, być może pojmie to dopiero wtedy, gdy baśń zacznie się kończyć. /Jostein Gaarder/

    Zapraszamy do naszego ekologicznego agrogospodarstwa





  15. #874
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar Zochna
    Zarejestrowany
    Sep 2004
    Skąd
    3miasto
    Posty
    5.719

    Domyślnie

    Cytat Napisał dompodsosnami
    No prościzna.....I gotowe!

    ale Ty depsia jestes
    Wegetarianie nie jedzą wprawdzie zwierząt, ale zjadają im pożywienie ...

  16. #875
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar DPS
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    z 44 wysp
    Posty
    31.309

    Domyślnie

    Zosiu, Ty wiesz, że dla Ciebie zawsze będzie słoiczek smaluszku u mnie. Chociaż pewnie nie zechcesz przyjechać, po takich wojażach gdzie byś na wioskę jechała.
    Dziennik Komentarze Blog
    Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem, nie opowiadaj mi, że życie nie jest baśnią. Ktoś, kto jeszcze tego nie zrozumiał, być może pojmie to dopiero wtedy, gdy baśń zacznie się kończyć. /Jostein Gaarder/

    Zapraszamy do naszego ekologicznego agrogospodarstwa





  17. #876

    Domyślnie

    Zochna,

    Dzieki! Tez wyprobuje, ale wybieram wersje dla mniej ambitnych Wiesz, to francuskie hipermarketowe, wcale nie jest takie zle
    When the going gets tough, the tough get going.
    The best is yet to come ...

  18. #877
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) GRYFNY KARLUSFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar jamles
    Zarejestrowany
    Nov 2002
    Posty
    18.595

    Domyślnie

    Cytat Napisał dompodsosnami
    No prościzna...
    Topisz słoninkę i czekasz, aż skwareczki brązowe się zrobią. I gotowe!
    Przyjechać nie chcesz...
    tak zrobiłem
    a przyjechać nie nie chcesz tylko ............. i tu jest problem

  19. #878
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar joan
    Zarejestrowany
    Apr 2005
    Posty
    2.376
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    26

    Domyślnie

    odświeżam wątek..... bo chodzi za mna sałatka która jadłam z zjeździe....

    pewne jest że był w niej szpinak i parmezan w platkach (może też rukola)
    sałatka była lekko słodka i to było TO coś czego nie zidentyfikowałam....
    może znacie przepis na taka salatkę z czymś (?) słodkim w skladzie?
    Czasem trzeba skoczyć z mostu zanim rozwiną się skrzydła.

  20. #879
    STAŁY BYWALEC (min. 300) Avatar patka
    Zarejestrowany
    May 2003
    Posty
    344
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    9

    Domyślnie

    slatki na spotkaniu byly mniam mniam, w ktorejs byly migdaly

  21. #880
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    ila66

    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Posty
    15.477

Strona 44 z 97

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony