dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 142 z 258
Pokaż wyniki od 2.821 do 2.840 z 5150

Temat: KULINARIA

  1. #2821
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Lemoniada dobra tylko procent ma troszkę mało jak na mój gust. Dzikiego łososia jeszcze nie jadłem. Miałem okazję, można powiedzieć ale w knajpie w której mi go zaoferowano łosoś podejrzanie mocno pachniał.... rybą.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  2. #2822
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    ...
    Jeden "gryz", usta umaczane w lemoniadzie ze złotego mango i kiwi...aaaaaaaaaaaaaah ohhhhhhh mnian mniam, i strzał...
    A jakąś sąsiadkę upolowałeś? Jak smakowała?
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  3. #2823
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.

  4. #2824
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.
    Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  5. #2825
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny.
    Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp.
    Ostatnio edytowane przez Władca Przysmaków ; 18-06-2016 o 16:32

  6. #2826
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp.
    Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  7. #2827
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać.
    Innym razem był Dzień Ojca.


    Kulinarnie powtórka, bo było tylko z innym serem. Hamburger indyczy z 3 letnim cheddarem. Tak więc to sam jak kiedyś, tylko zmiana sera.



    ps indyk z własnego leśnego "zbioru"

  8. #2828
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Na letnie, ciepłe dni ... lemoniada pasuje idealnie


    ... ilość "prądu", uzależniamy od temperatury zewnętrznej


    ... jeżeli prócz pragnienia, odczuwamy lekki głód, ... proponuję skromną deseczkę serów


    ... ten, jest zapewne jednym z ulubionych Władcy


    Miłego, smakowitego dnia, życzę
    unde venis et quo tendis

  9. #2829
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Nie samym "płynem" człowiek jednak żyje

    Jeżeli macie ochotę na łososia, proponuję nafaszerować go posiekanymi krewetkami i mięsem z kraba


    ... ładnie wygląda, podany w bambusowym "łyku"


    Smacznego
    unde venis et quo tendis

  10. #2830
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Chefie, mniam mniam i więcej lemoniady.

  11. #2831
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Mamy oficjalnie lato, więc coś typowo letniego. Dzisiaj od strony jeziora, a co. Pyszności zbierane rano od strony zatoki, czyli super świeże jedzonko.







    Organiczna swojska lemoniada z pradem.

  12. #2832
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni

  13. #2833
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni
    Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One.

  14. #2834
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One.
    Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole?
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  15. #2835
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole?
    Eeeeee tam... ale rozpocznę od składników klasycznej letniej przekąski. 454g prosciutto, 454g mazzarelli, bazylia, pomidory, pieprz, sól i oliwka dziewicza.



    Znany popularny klasyk, więc na tym można zaprzestać(zdjęcia). Przejdzmy do lemoniady, bo budzi kontrowersje...
    Ostatnio edytowane przez Władca Przysmaków ; 22-06-2016 o 19:52

  16. #2836
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Zapewniam że prąd jest dobrze zagospodarowany, bez strat dla licznika. Mamy dwie wersje wykonania lemoniady. Wycisnąć sok z 5 arbuzów lub dla leniwych można użyć sok wyciskany na zimno. Praktycznie jedno i to samo. Bez dodatków, wody itp. Cytryny organiczne, jak wygladają wiadomo(pomijamy).




  17. #2837
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Można śmiało zastosować prąd ziemniaczany, oczywiście dobrze schłodzony jak to widać. W ilości z elektrowni atomowej potrzeba 2l soku z arbuza i 1l soku z "ziemniaka". Cytryny i odrobina miódu. Palce lizać , mniam mniam w ilości Czarnobyl!







    Polecam na zabicie letniego leniwego czasu...
    Ostatnio edytowane przez Władca Przysmaków ; 22-06-2016 o 19:48

  18. #2838
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole?
    Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości

    ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika

    ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę
    Ostatnio edytowane przez Chef Paul ; 22-06-2016 o 22:35 Powód: ps2
    unde venis et quo tendis

  19. #2839
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości

    ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika

    ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę

    Prąd to bardzo ważny wynalazek w dziejach ludzkości.

    No to cyk!


  20. #2840
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar G.N.
    Zarejestrowany
    Jun 2005
    Skąd
    Kraków trochę Królówka
    Posty
    1.403

    Domyślnie

    Jako że wakacje tuż tuż, mam pytanie czy ktoś ma sprawdzony przepis na kałamarnice? Bo mi zawsze twarda wychodzi. Niby w internecie jest wszystko, ale większość autorów nie rozróżnia kalmara od kałamarnicy i twierdzą że można stosować ten sam przepis
    Kalmarek po 3 minutach na oliwie z czosnkiem jest pyszny i mięciutki, z kałamarnicy po takiej obróbce to można uszczelki robić.
    Obieranie ze skóry te sprawy to wiem, ale co jeszcze żeby nie wychodziła guma.
    Przemrozić i obgotować przed smażeniem jak ośmiornice? Czy po prostu długo dusić, jeśli tak to circa jak długo? A może jest jeszcze jakiś myk o którym trzeba wiedzieć?

Strona 142 z 258

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony