|
|
|
|
|

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 09:27 Temat postu: |
|
a teraz trochę apdejtów z misiowego pokoju
oto nasze najnowsze misiowe nabytki:
misiowe pamiątki z pięknych sklepików w cudnej Brugii:
miś w płaszczu (malż o imieniu F. kupuje):
misie ławeczkowe dostały parasolkę z tradycyjnej belgijskiej koronki (małż o imieniu F. kręci głową):
i absolutni hit! oto nasz nowy TRZYMACZ NA PIŻAMKĘ. zwracam uwagę na małe misie wystające mu z kieszeni (małż o imieniu F. lekko podłamany, ale kupujemy, bo jak tu takiego cuda nie kupic???):
poza brugijskimi misiami - nowy królik do kolekcji... królik-baletnica... nie mogłam się opanować. małż o imieniu f. nie wytrzymuje: "ty chyba już oszalałaś z tymi śpiącymi królikami! one wyglądają jak... jak... jak EMBRIONY!!!"
no i mój ostatni zakup - zasłonki na wnękę. nie znajdę już tych z Mothercare do kompletu, a kiedy zobaczyłam te, decyzja została podjęta w 0,03 sekundy...
jeszcze nie wiem właściwie, czy wykorzystam je na wnękę, czy na okno, a obecne okienne będą służyć do zasłonięcia wnęki... jak przyjdą, to przymierzę i zdecyduję.
fajna ta krateczka
poza tym zaczęłam malowanie i skrobanie kufra, krzesełka i pudełek na pamiątki... czas. czas. brakuje mi czasu... _________________ wykańczam i jestem wykańczana
wnętrze monah - moje wnętrza i inspiracje, wasze komentarze i pytania, oraz opowieści dziwnej treści  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|

betib DOMOWNIK FORUM (min. 500)

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 09:29 Temat postu: |
|
piękne zakupy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

askadz SYMPATYK FORUM (min. 10)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 09:53 Temat postu: |
|
misie piękne:)
a jeśli chodzi o sablon, to rzeczywiście drożej juz nie mogłaś trafić
trzeba było uderzyć do Waterloo na brokancik. pewnie musiałabys ciężarówkę zamówić, bo byś sie tak obkupiła. a ceny dużo niższe niż w Polsce na targach staroci:)[/code] |
|
| Powrót do góry |
|
 |

inez5 DOMOWNIK FORUM (min. 500)

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 10:00 Temat postu: |
|
| askadz napisał: | droga Monah oraz milosniczki tego watku moze wam sie bedzie chcialo pokombinowac leżąc na plaży i wspomóc mnie w wymyślaniu designerskiej zazdrostki na okno w kuchni. Sorki , że sie tak wcinam, ale zainspirowałam się koronkowymi meblami wklejonymi wyżej. Mam tylko jedno okno schowane we wnęce, więc każdy promień światła na wagę złota, ale jest umieszczone na wysokości ok 50 cm od ziemi i wysokie prawie do sufitu. Wychodzi na ulicę, wiec ludzie idący chodnikiem zaglądają mi do kuchni jak zmywam:) Muszę je więc zasłonić przynajmniej do wysokości ramion. Myślałam o jakiejś białej ażurowej naklejce. Najchętniej udającej koronkę albo jakąś ładną ludową wycinankę. coś jak ten Crochet Chair pokazany wyżej przez Monah. Może macie jakies inne fajne pomysły. Albo stronkę, z której można ściągnąć fajne wzory koronek i zanieść do drukarni, żeby mi naklejkę zrobili.
Narazie znalazłam coś takiego, nie mogę skopiowac zdjęcia, więc wklejam link
http://www.kerkira.pl/default.asp?kat=57535&pro=437423#fotka
ale to jeszcze nie to o co mi chodzi. |
Sprawdz algi na www.zoomzoom.pl _________________ WICHROWY KOMENTARZNIK
Happiness is a journey ... not a destination! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 10:32 Temat postu: |
|
dzięki, znam algi ale jakoś nie pomyslałam o nich. Moze to jest jakis pomysł. Trochę drogie, nie wiem czy jedno duze opakowanie mi wystarczy, aby mnie zasłonić skutecznie, gdy wieczorem będę w pizamce podjadac z lodówki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 10:41 Temat postu: |
|
świetne te wycinanki, ale ochraniacz na głowe mnie zabił
| askadz napisał: |
a jeśli chodzi o sablon, to rzeczywiście drożej juz nie mogłaś trafić
trzeba było uderzyć do Waterloo na brokancik. |
no wiem, wiem. ale tak jak podejrzewałam, jednak na zakupy nie było czasu. takie celowe, bo te spontaniczne się odbyły
zamierzam jednak wrócić, chociażby po to, żeby jednak dostać się do muzeum Magritte'a , więc kiedyś jeszcze trafię do Waterloo  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
wnętrze monah - moje wnętrza i inspiracje, wasze komentarze i pytania, oraz opowieści dziwnej treści  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 10:44 Temat postu: |
|
| askadz napisał: | dzięki, znam algi ale jakoś nie pomyslałam o nich. Moze to jest jakis pomysł. Trochę drogie, nie wiem czy jedno duze opakowanie mi wystarczy, aby mnie zasłonić skutecznie, gdy wieczorem będę w pizamce podjadac z lodówki  |
askadz, zadaj jednak pytanie najlepiej na "Wnetrzach", zakładając nowy wątek. tam jest jednak więcej ludzi i może podrzucą Ci więcej pomysłów... "wnętrze monah" to w końcu tylko wątek, ehm, niszowy
a najlepiej byłoby taki wzór wypiaskowac na szybie... tylko jest to rozwiązanie nieodwracalne. _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

popcarol ELITA FORUM (min. 1000)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 11:19 Temat postu: |
|
"wnętrze monah" to w końcu tylko wątek, ehm, niszowy
Ale własnie o takie niszowe pomysły mi chodzi:)
A poza tym, to pewnie nawet sie nie domyślasz ilu nieujawnionych czytelników masz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 11:20 Temat postu: |
|
| popcarol napisał: | Eh, Monah, podgladam, zazdraszczam... Cudne te Misie, fajny wyjazd...
jak Mloda zniosla podroz? Bo to w koncu kawalek drogi, chociaz z Poznania juz blizej  |
no, postanowiliśmy roztrwonić ciężko zarobione pieniądze na wakacje. a co! dębowy stół z mojej wizji poczeka
co do podróży - Bestia zniosła 1100 km wzorowo. nawet za dużo przystanków nie musieliśmy robić. spała, czytała książeczki, oglądała film. prawdziwe dziecko podróżników  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 11:32 Temat postu: |
|
a to Wy z Zuzką byliscie? Myślałam, ze sami skoczyliście na wakacje. Moja Zuzka też zawsze była dzielna, teraz za to Bartus dokazuje, ale on ma dopiero 1,5 roku, więc jeszcze mu to wybaczam:)
Nie mogę sie doczekać zdjęć kolejnych malowanych mebli. Mi jutro zjedzie druga dostawa gratów z bru, w tym ludwiczek do odnowienia, więc uprzedzam, że będę zadawać głupie pytania techniczne.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

Amor DOMOWNIK FORUM (min. 500)

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 11:55 Temat postu: |
|
Monah, Wasz pokój był inspiracją dla stworzenia u nas Misiowego pokoju, ale takich okazów jak masz u siebie to ze świecą szukać. Piękne te miski. _________________ "W życiu nie ma sytuacji bez wyjścia. Jak Bóg zamyka drzwi, to otwiera okno" |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Wto, 4 Sierpień 2009 23:30 Temat postu: |
|
| askadz napisał: | a to Wy z Zuzką byliscie?
(...)
Nie mogę sie doczekać zdjęć kolejnych malowanych mebli. |
ano z Zuzką, oczywiście! wszędzie będziemy ją targać. to specjalnie dla niej ten park Efteling, chociaż ja sama z chęcią tam wróciłam (zdarzyło mi się już tam kiedyś być i magiczne wspomnienia mam z tego miejsca)
a co do mebli... tak, ja też nie mogę się doczekać. to chyba będzie koniec malowanek meblowych, bo już wszystko, co zaplanowałam, jest. w ogóle niebawem będzie koniec prac nad misiowym pokojem... jeszcze tylko planuję literki z imieniem na ścianę, powiększone zdjęcia małej Zu oraz plakietkę na drzwi... i to wszystko, misiowy gotowy (po pół roku roboty). chociaż jak siebie znam, to dalej coś tam będę dziergać
| Amor napisał: | | Monah, Wasz pokój był inspiracją dla stworzenia u nas Misiowego pokoju, ale takich okazów jak masz u siebie to ze świecą szukać. Piękne te miski. |
witaj i cieszę się bardzo, żem zainspirowała... a misiów szukam nagminnie i podświadomie już. mam wbudowany MisioRadar chyba  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 00:04 Temat postu: |
|
ale my tu gadu-gadu, a wspomniałam o stole.
podczas intensywnych rozmyślań nad salonem wymyślił mi się stół. ma być z litego drewna, najlepiej dębowy, bardzo prosty i surowy wręcz w formie - mocne dość szerokie nogi, prosty blat. taki jak ten:
tylko chcę, żeby blat nie był cofnięty w żadnym miejscu - ma by równo z nogami, tak:
podoba mi się taka klejonka dębowa jak na tych zdjęciach. kolor najlepiej taki właśnie typowy dębowy, lekka patyna, bo ma wyglądać jak stary, rustykalnie trochę.
stoły, które znalazłam, cenowo nie są bardzo zachęcające, no ale to drewno w końcu...
gdyby TEN stół był o połowę tańszy, kupiłabym z miejsca (choć wolałabym nieco ciemniejszy):
http://www.sklep.meble.pl/p9426,stol-debowy-s-1.html
a może stolarz? tylko ja muszę cholera zobaczyć, dotknąć.
a może Wy się na coś takiego natknęliście? przyjmę porady
stół będzie stał w jadalnianej części, gdzie będą szare ściany, dwie zblazowane panie z fotografii "Cafe et cigarette" Violeta, i chcę go połączyć z ludwikowymi w formie krzesłami - ale raczej nowoczesnymi wariacjami na temat, nie typowymi ludwikami. a jeżeli już, to odnowione starocie ale np. tapicerowane płótnem w odcieniach szarych... no i koniecznie ze dwa Ghosty Starcka, nie odpuszczę (małż F. oczywiście puka się znacząco w czoło...).
podobają mi się ludwikowskie wariacje z Calligaris:
oraz zaje...tralala podobają mi się Coco z Italia Style, ale ceny, hemmm, Starckowskie, rzekłabym:
tak to sobie wykombinowałam, stare z nowym, proste ze stylowym... ale jak wszyscy wiemy, od inspiracji do realizacji droga długa i usiana trudnościami (cenowymi zwykle)  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

anja-bo FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 08:12 Temat postu: |
|
Wiesz, identyczny stół widziałam kiedyś w sklepie z meblami "indyjskimi", i kosztował faktycznie połowę tego ze stronki. Może pochodź po takich sklepach, a nuż uda ci się coś takiego znaeźć... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 09:08 Temat postu: |
|
Monah ty moja kosmiczna bliźniaczko, specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia mojego stołu, który sobie przywiozłam z port d'orient (jest chyba w deco przewodniku ) Stół jest z akacji oklejony 0,5 cm deseczką teaku. Kosztował cos koło 500 euro, nie pamiętam dokładnie. Wymiary 150x150, kwadratowy stół to taka fanaberia mojego M, ale w sumie ja tez jestem zadowolona. Moje ludwiczki (mam ich sztuk 8, bo tylko pod warunkiem, ze tyle kupię dostałam rabat) bardziej stylowe od Twoich nowoczesnych inspiracji, bo u mnie będzie chyba mniej nowocześnie niż u Ciebie. Bez wątpienia Twoje ludwiczki bardziej praktyczne przy małych dzieciach
Acha, kolor ścian też taki w szarość, ale nie taka czyta, tylko coś zbliżone do francuskiego tupe.
Popieram pomysł szukania stołu w sklepach z meblami orientalnymi.
Przy okazji zapytuję co byś dała na okna w mojej jadalni? narazie wisi materiał na zasłonki do pokoju Bartka, do tego na kawałku sznurka w roli karnisza:)
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 09:42 Temat postu: |
|
piękne krzesła i fajny stół.... ja mam na razie krzesła z "Puszczy" (jeśli wiecie co to znaczy:) po teściowej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 09:50 Temat postu: |
|
To i moj stol doloze - lity palisander, wymiar 2 metry na ok 85 (nie pamietam tego drugiego wymiaru), na allegro zaplacilam w licytacji 920 zl + transport. Mysle ze szukanie wlasnie w meblach kolonialnych to dobry pomysl, ale kolory wlasnie zblizone do mojego:
Stol byl zreszta pierwszym nowym meblem kupionym do nowego domu
Zaluje jednak ze kupilam tez komplet 6 krzesel, bo teraz kupilabym zupelnie inne  _________________ Dziennik: http://forum.muratordom.pl/post2687206.htm#2687206
Komentarze:
http://forum.muratordom.pl/post2769355.htm#2769355 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 09:52 Temat postu: |
|
| anja-bo napisał: | | Wiesz, identyczny stół widziałam kiedyś w sklepie z meblami "indyjskimi", i kosztował faktycznie połowę tego ze stronki. Może pochodź po takich sklepach, a nuż uda ci się coś takiego znaeźć... |
tak, myślałam o tym, bo tam właśnie takie formy się spotyka... tylko, że ta zwykle same egzotyki. a ja sobie ten dąb umyśliłam... ale pochodzę i poszukam.
| askadz napisał: | | Monah ty moja kosmiczna bliźniaczko, specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia mojego stołu |
askadz, Ty mnie już zaczynasz schizowac, naprawdę! to jest po prostu niemożliwe, jak bardzo nasze pomysły są zbieżne... masz piękny stół i przepiękne szare ludwiczki - wygląda to absolutnie klasycznie! jeżeli jednak zdecyduję sie na stare krzesła, to właśnie takie. ale koniecznie w połączeniu z Ghostami dla równowagi.
a na okno dałabym białe, zwiewne, długie firany, woal jakiś czy coś. wiesz, takie fru-fru, co ię przy każdym powiewie ruszają. takie mam pierwsze skojarzenie
| popcarol napisał: | | To i moj stol doloze - lity palisander, wymiar 2 metry na ok 85 (...) Mysle ze szukanie wlasnie w meblach kolonialnych to dobry pomysl, ale kolory wlasnie zblizone do mojego |
o, też masz piękny stół. tylko dla mnie trochę za ciemny. ja sobie ten mój kolor już w głowie ubzdurałam - teraz trzeba taki znaleźc! _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 10:24 Temat postu: |
|
Monah, ja właśnie widziałam w sklepie indyjskim taki stół w kolorze dębu, tzn. cały był dębowy, jasny, identyczny jak twój upatrzony. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

makak SYMPATYK FORUM (min. 10)
|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 14:12 Temat postu: |
|
| monah napisał: | stoły, które znalazłam, cenowo nie są bardzo zachęcające, no ale to drewno w końcu...
gdyby TEN stół był o połowę tańszy, kupiłabym z miejsca (choć wolałabym nieco ciemniejszy):
http://www.sklep.meble.pl/p9426,stol-debowy-s-1.html
a może stolarz? tylko ja muszę cholera zobaczyć, dotknąć.
a może Wy się na coś takiego natknęliście? przyjmę porady  |
Tu jest troszke tanszy http://www.allegro.pl/item704343966_stol_debowy_s_i.html
chyba producent
A jezeli chodzi o stolarza powinien zrobic taniej tylko zeby drewno mial odpowienio wysuszone zeby niespodzianek pozniej nie bylo.
Ja robilem komode i cena byla prawie o polowe nizsza niz ta z allegro od tego Sprzedawcy z linku powyzej ale trzeba bylo czekac cos 3 miesiace |
|
| Powrót do góry |
|
 |

iva_marti ELITA FORUM (min. 1000)
|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 18:02 Temat postu: |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

iva_marti ELITA FORUM (min. 1000)
|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 18:20 Temat postu: |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

amatlea STAŁY BYWALEC (min. 300)

|
Wysłany: Sro, 5 Sierpień 2009 19:44 Temat postu: |
|
Monah, zobaczy stoły tu:
http://www.mogaleria.com/
Moim zdaniem są suuuper
Są też wystawione na allegro - PIĘKNE STOŁY- DREWNO - I NAGRODA ELLE DECORATION
Ja bym sie nie zastanawiała, ale mi nie pasują te gatunki drewna  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 10:07 Temat postu: |
|
Hejka, kibicuję Ci w poszukiwaniu idealnego stołu Ja sie nie wtrącam bo mam stuletni 4 metrowy stól który już czeka na renowację w warsztacie , więc nie ten styl ale z krzesełek to chętnie bym przygarnęła do mojej chatynki drugi i któres z ostatniego zdjęcia Są fajowskie
A te powlekane "ceratą" widziałam na targach w Mediolanie - jeden fotel, w amarancie, stał pod lecącą wodą z prysznica A siedzi sie na nich.... ekstremalnie Podejrzewam,że w gorący dzień tyłek, po dłuższym posiedzeniu, się przykleja - nie miałam okazji tego sprawdzic, bo na stoiskach zganiali po krótkiej chwili z mebli  _________________ WICHROWY KOMENTARZNIK
|
| Powrót do góry |
|
 |

sure Lider FORUM (min. 2800)

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 10:14 Temat postu: |
|
Z netowych stołów bardzo mi się podobają te z manufaktury drewna: http://www.manufakturadrewna.pl/ , przynajmniej na zdjęciach..
Chyba piszę w Twoich komentarzach pierwszy raz (?), więc pozdrawiam!  _________________ sure
fotodziennik
skomentuj |
|
| Powrót do góry |
|
 |

Amor DOMOWNIK FORUM (min. 500)

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 11:19 Temat postu: |
|
| sure napisał: | Z netowych stołów bardzo mi się podobają te z manufaktury drewna: http://www.manufakturadrewna.pl/ , przynajmniej na zdjęciach..
Chyba piszę w Twoich komentarzach pierwszy raz (?), więc pozdrawiam!  |
też mi się one podobają ale za stół model Bali 210x95, nogi 13x13, w dębie natura, bejcowany powiedzieli mi 3 457 zł. Cena gorzka. jeszcze sie zastanawiam. _________________ "W życiu nie ma sytuacji bez wyjścia. Jak Bóg zamyka drzwi, to otwiera okno" |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 11:53 Temat postu: |
|
Ten pierwszy ludwik + kilka tych ludwików plastikowych = zestaw wymarzony przeze mnie. Monah, ja cię zabiję! Nie, to mój mąż cię zabije, bo przez te krzesła ja spać po nocach nie mogę! Ja chcę je! Te i żadne inne!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 13:50 Temat postu: |
|
wklejam stół z allegro, który mi się bardzo podoba - szczególnie kolor:
to klejonka dębowa, taki trochę rozbielony się wydaje.
mankamentem jest fakt, że a. nie mogę go zobaczyć na żywo... b. blat ma jednak trochę cofnięty, wolałabym prosty z nogami.
ten sam stół podsunęła mi popcarol
| inez5 napisał: | z krzesełek to chętnie bym przygarnęła do mojej chatynki drugi i któres z ostatniego zdjęcia Są fajowskie
A te powlekane "ceratą" widziałam na targach w Mediolanie - jeden fotel, w amarancie, stał pod lecącą wodą z prysznica A siedzi sie na nich.... ekstremalnie Podejrzewam,że w gorący dzień tyłek, po dłuższym posiedzeniu, się przykleja - nie miałam okazji tego sprawdzic, bo na stoiskach zganiali po krótkiej chwili z mebli  |
no wiesz, co za bezczele - zganiali Ciebie! pf! jak mogli? czy nie nie wiedzą, że reprezentujesz Team Muratora???
oj, ja też bym przygarnęła niektóre z tych krzesełek...
| sure napisał: | Z netowych stołów bardzo mi się podobają te z manufaktury drewna: http://www.manufakturadrewna.pl/ , przynajmniej na zdjęciach..
bardzo piękne stoły... szczególnie właśnie model Bali. ale mój budżet przewidziany na stół nie wynosi 3,5 koła
ps. chyba po raz pierwszy... zatem witaj, sure!
| anja-bo napisał: | Ten pierwszy ludwik + kilka tych ludwików plastikowych = zestaw wymarzony przeze mnie. Monah, ja cię zabiję! Nie, to mój mąż cię zabije, bo przez te krzesła ja spać po nocach nie mogę! Ja chcę je! Te i żadne inne!  |
hehhe zaglądacie tu na własną odpowiedzialnośc no fajne, fajne... ten chyba nawet pochodzi z allegro. ale cena była zabójcza raczej.
mówiąc "ludwiki plastikowe" masz na myśli Starcka? moim zdaniem fajnie wyglądałyby w pomieszaniu z klasycznymi przerobionymi formami + klasyczny masywny stół. czy ta wizja do Was przemawia? czy tylko do mnie?  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
wnętrze monah - moje wnętrza i inspiracje, wasze komentarze i pytania, oraz opowieści dziwnej treści 
Ostatnio zmieniony przez monah dnia Czw, 6 Sierpień 2009 17:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

giness FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 15:12 Temat postu: |
|
Monah no ja nie mogę do Ciebie zaglądać, bo ja później jestem chora...spać nie mogę....te Ludwiczki....och te Ludwiczki...ten pierwszy.....kocham go i pragnę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:03 Temat postu: |
|
hehehe, giness... no strasznie mi przykro, że w bezsenność wpadasz przeze mnie... mnie też się ten pierwszy podoba. za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, gdzie go znalazłam, ale chyba był na allegro i cena nie była zachęcająca...
drugi, ten paryski, na pewno pochodzi ze studioroccoco, są też na allegro.
ale na upartego można znaleźć taka tkaninę i samemu sobie takiego ludwiczka spimpowac...
ja natomiast pragnę takich foteli:
nie wiem, czy już Wam ich tu nie pokazywałam (na pewno pokazywałam w wątku "elementy wyposażenia wnętrz, o których marzycie"
to Teo Jasmin. były dostępne w Lulu Living, pytałam o cenę - ok. 2000 zł + duże koszty transportu z Paryża... odpuściłam sobie, ale ten Big Apple nadal we mnie tkwi
inne cudenka by Teo Jasmin:
no dobra, jak już jesteśmy przy ludwikowskich wariacjach, to "spalone" krzesło Baasa też bym przyjęła (nieodplatnie )
tylko mnie teraz nie zabijcie, że chorujecie na coś
 _________________ wykańczam i jestem wykańczana
wnętrze monah - moje wnętrza i inspiracje, wasze komentarze i pytania, oraz opowieści dziwnej treści 
Ostatnio zmieniony przez monah dnia Czw, 6 Sierpień 2009 16:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:06 Temat postu: |
|
No ja Ciebie proszę...........umarłam...........ta ławeczka Theo Jasmin.............
Co ja mam biedna począć teraz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:37 Temat postu: |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:38 Temat postu: |
|
Wszystko na to wskazuje w dawce forte  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:45 Temat postu: |
|
Monah, macałam taki "spalony" fotel i zyrandol i one są takie....sztuczne, takie jakies niezbyt przyjemne w dotyku, szczególnie gdy dotykasz ramy fotela ...
Choc efektowne są z cała pewnością.
Ale ten pierwszy "ludwik" i ta ławeczka "z dachami Paryża (?)" - miodzio, jak dla mnie  _________________ WICHROWY KOMENTARZNIK
|
| Powrót do góry |
|
 |

Kasiorek NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 16:50 Temat postu: |
|
| inez5 napisał: | Monah, macałam taki "spalony" fotel i zyrandol i one są takie....sztuczne, takie jakies niezbyt przyjemne w dotyku, szczególnie gdy dotykasz ramy fotela ... |
no co Ty? a to niemiła niespodzianka. sio z listy
| inez5 napisał: | ten pierwszy "ludwik" i ta ławeczka "z dachami Paryża (?)" - miodzio, jak dla mnie  |
lodzio-miodzio, jak dla mnie też...
| Kasiorek napisał: | Krzesełka rewelacyjne, zęby ostrzę sobie na te landrynkowo- kolorowe  |
fajne są, no na pewno dla odważnych  _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

Brukselka06 SYMPATYK FORUM (min. 10)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

sure Lider FORUM (min. 2800)

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 19:58 Temat postu: |
|
| monah napisał: | | sure napisał: | Z netowych stołów bardzo mi się podobają te z manufaktury drewna: http://www.manufakturadrewna.pl/ , przynajmniej na zdjęciach..
bardzo piękne stoły... szczególnie właśnie model Bali. ale mój budżet przewidziany na stół nie wynosi 3,5 koła
ps. chyba po raz pierwszy... zatem witaj, sure!
|
A to mnie zmartwiłaś, trochę drogi ten stół, a wstępnie się do niego przymierzałam. Za to ten z allegro też niczego sobie, trzeba sprawdzić  _________________ sure
fotodziennik
skomentuj |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 20:00 Temat postu: |
|
| Brukselka06 napisał: | znalazłam piękny bujak i odrazu pomyślałam o pokoiku dla Zuzki
|
dzięki, że o nas pomyślałaś
a krzesełko właśnie takie, tylko niebieskie (na dół, nie do pokoju) chciałam Zuzi kupić:
pokazywałam je na str. 1 dziennika to to samo, tylko nie z Fnaka, a ze Studio Indygo. czyli mamy te same skojarzenia
a lampy we Fnaku to już mam dawno upatrzone... eeeeeh.... ale lampy to na samym końcu będą. zresztą, tak chyba powinno być, nie?
| sure napisał: | Za to ten z allegro też niczego sobie, trzeba sprawdzić  |
sprawdzaj!!! i dawaj znać!!!
ale tak poważnie to kasa na stół jest, trzeba się zacząć rozglądać... tylko czasu na łażenie mi brakuje. szkoda, że ten z allegro aż w Iławie jest, nie wybieram się tam w najbliższym czasie... _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

vilemo DOMOWNIK FORUM (min. 500)

Dołączył: 15 Sty 2006 Posty: 696 Skąd: niestety ciągle jeszcze Warszawa :(
|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 20:18 Temat postu: |
|
| monah napisał: | a teraz trochę apdejtów z misiowego pokoju
i absolutni hit! oto nasz nowy TRZYMACZ NA PIŻAMKĘ. zwracam uwagę na małe misie wystające mu z kieszeni (małż o imieniu F. lekko podłamany, ale kupujemy, bo jak tu takiego cuda nie kupic???):
|
PIĘKNY !!!
ja też chcę taki pokój
a zmieniając temat, mam pytanko jako do ekspertki w dziedzinie skrobania i malowania
podoba mi się taka szafka i myślałam o niej w kontekście łazienki dziecinnej
ale nie podoba mi się kolor i chciałabym przerobić na białą
czy myślisz, że jest to wykonalne i co ważniejsze, czy dobrze to by wyglądało?
z góry dzięki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 20:50 Temat postu: |
|
| vilemo napisał: |
PIĘKNY !!!
ja też chcę taki pokój |
ale dla siebie? czy dla dziecka
| vilemo napisał: | a zmieniając temat, mam pytanko jako do ekspertki w dziedzinie skrobania i malowania
podoba mi się taka szafka i myślałam o niej w kontekście łazienki dziecinnej
ale nie podoba mi się kolor i chciałabym przerobić na białą
czy myślisz, że jest to wykonalne i co ważniejsze, czy dobrze to by wyglądało?
|
weź przestań z tą ekspertką!
ale wykonalne, pewno. wystarczy lekko przetrzeć papierem ścierny i pomalować białą farbą akrylową do drewna, a potem lakierem. ale jak to będzie wyglądało, to trudno powiedzieć, bo nie wiem, jaką masz resztę łazienki. _________________ wykańczam i jestem wykańczana
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 21:06 Temat postu: |
|
no to zabłysłam ale za to też znalazłam coś z serii " kupie konia, sprzedam tiko...." http://www.pchlitarg.com/category-sprzedam-sub-dom_i_ogród.html
fajne rzeczy też można nabyć jeżeli się ktoś lubuje np w starociach : )
Ja się już nie lubuje bo się pozbyć p.........ej ( chodziło mi o pięknej) jadalni na nie mogę , jedynie teraz antyki lub starocie jako dodatki . Poza ty przez te moje antyki trupiarnią mi daje w domu ( takie mam jakieś skojarzenia )
Faktycznie do lampek jeszcze daleko
No to teraz coś na pocieszenie
http://scandidecor.pl/ext/wyszukiwarka_podstawowa?slowo=szukany+produkt
no i decoupage
http://www.decoupage.art.pl/
sama tam kupiłam zestaw startowy i na tym się skonczył z braku czasu ale znalazłam fajniusie cóś do malowania i nie wiem czy nie walnąć tego na ścianę
i pociągnąć tym jakiegoś wzorku w efekcie ma być coś przypominające kamień na ścianie ale czy będzię  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 21:08 Temat postu: |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 21:11 Temat postu: |
|
odnośnie stołu - dokładnie w taki stylu chce mieć u siebie tylko mój musi być dębowy oglądalam w wielu sklepach, ale ceny były porażające... chyba jednak skuszę się na Allegro
co do krzeseł - podobają mi się i pop- artowe ludwiczki i rzecz jasna Ghoasty, tylko mój małż póka się w czoło
ehh
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 21:53 Temat postu: |
|
| monah napisał: | | vilemo napisał: |
PIĘKNY !!!
ja też chcę taki pokój |
ale dla siebie? czy dla dziecka
|
no już sama nie wiem
| monah napisał: | | vilemo napisał: | a zmieniając temat, mam pytanko jako do ekspertki w dziedzinie skrobania i malowania
|
weź przestań z tą ekspertką! |
Monah, takie cuda stworzyłaś w pokoiku Zuzi, że dla mnie jesteś ekspertką
Łazienka będzie w Organzy Opoczna - kolory - oczywiście biel i szarości.
Do tego pojechana lampa - jeszcze nie zdecydowałam, w którym kolorze
no i właśnie już mi ta szafka nie pasuje
szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć do tej łazienki. Podobała mi się biała, romatyczna z IKEI, ale niestety jest za duża do tej łazienki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

monah KRÓLOWA DESIGNU

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 22:13 Temat postu: |
|
| monah napisał: | | no to maluj na biało. pół godzinki Ci to zajmie. ja uzywam Duluxa, lakier Syntilor, albo inny też da radę. |
dzięki wielkie
jeśli się finalnie zdecyduję na ten model i efekt będzie ładny to nie omieszkam zaprezentować
PS. jakby Ci przypadkiem wpadła w oczy, jakaś fajna, niewielka biała szafka z umywalką to daj znać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

altager FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 22:41 Temat postu: |
|
| giness napisał: | Monah no ja nie mogę do Ciebie zaglądać, bo ja później jestem chora...spać nie mogę....te Ludwiczki....och te Ludwiczki...ten pierwszy.....kocham go i pragnę  |
Monah, skarbnico pomysłów widzisz co robisz z ludźmi
"giness", ktoś już tutaj to powiedział, może nawet opiekunka i muza tego wątku - tak silnym uczuciom nie należy się opierać więc ... spraw sobie takiego Ludwiczka
Monah, pozwolisz, że pozdrowię wszystkich zaglądających do Ciebie, bo od nich również czerpię przyjemność podglądania, czytania, oglądania ciekawych linków. A w efekcie to pomagacie mi się urządzać - wielkie dzięki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

altager FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
|
Wysłany: Czw, 6 Sierpień 2009 22:59 Temat postu: |
|
No właśnie! - przeczytałam to co sama przed chwilą napisałam i ... zdałam sobie sprawę, że ostatnio z uwielbieniem oddaję się w\w przyjemnościom, a pomysł na ułożenie kafli na moim parterze ciągle nie dopracowany i z dnia na dzień odkładam zamówienie . Wychodzi na to, że chyba niedługo pojedzie ze mną na urlopik - ten niedokończony pomysł oczywiście |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią, 7 Sierpień 2009 09:46 Temat postu: |
|
wlasnie mialam smieszną sytuacje z ludwiczkiem. Wczoraj dojechała druga część mojej przprowadzki, w tym pokazywany juz tu dziurawy fotel ludwiczek do pokoju mojej Zuzi. Stoi teraz w tym moim bałaganie pomiędzy kartonami. Zuzia wpadła z koleżanką po rower. Koleżanka jak zobaczyła ludwiczka, to powiedziała O! masz swój tron! to ty jeste księżniczką?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|