W weekend lepsza połowa wizytowała budowę. I zawyrokowała, że w łazience ma być parapet drewniany. W ostatniej chwili zmieniła wcześniejszą koncepcję, że będą płytki dookoła. I drugi dzień szukałem stolarni, co mi to zrobi od ręki. W końcu znalazłem Resztę parapetów zamówię lada moment przez net. W salonie chyba zagoszczą takie "rustykalne" ...
Updated 07-06-2018 at 22:16 by Kaizen
Dzisiaj rozpoczęły się z lekkim poślizgiem roboty związane z budową kanału sanitarnego. W ciągu tygodnia całość prac ma się zakończyć. A ja powoli (bo czasu wolnego mało) robię rozprowadzenie wody w pomieszczeniu gospodarczym i będziemy montować armaturę.
Napisał Kaizen Poprzednio jak byłem na budowie to lało. I lało mi się z rynny. Niby normalne, ale nie tu, gdzie powinno. Dzisiaj rozebrałem i okazało się, że ekipa od elewacji odwrotnie zamontowało mi kolano. A że takie kolano jest trochę dziwne, bo z jednej strony jest dwukielichowe i ma wyznaczony kierunek przepływu (jest strzałka) to trochę dziwi, ze "profesjonaliści" ...
Najbliższa przeszłość: Mamy 5 czerwca. Od ostatniego wpisu minął miesiąc. W tym czasie załatwiałem następujące tematy. 1. Jestem po wstępnej rozmowie z ekipą budowlaną. Ekipa jest sprawdzona, więc nie chcę kombinować i szukać innej. Jeśli się wyrobię z formalnościami, panowie mogą rozpocząć od lipca/sierpnia (jeden z klientów im odpadł). Cena robocizny (stan surowy otwarty - robocizna) została ustalona. 2. Podpisałem umowę z projektantem. To, o czym ...
Updated 05-06-2018 at 10:26 by rabarbar1
Po dokładnym obmierzeniu działki okazało się, że właściwa jej szerokość to 23,5 m a nie 25 m. Różnica 1,5 m całkowicie eliminuje projekt który wybraliśmy. Proces przeglądania projektów, zmiany i dopasowanie do naszego wyobrażenia idealnego domu rozpoczęliśmy od początku. Projekt który ostatecznie trafił do wniosku o pozwolenie na budowę wyglada tak: Teraz oczekiwanie, wyceny i .... może wystartujemy.