Efektem wcześniej wymienionych założeń był następujący szkic projektu: Parter: Piętro: Zaczęliśmy od rozkładu pomieszczeń i w następnym kroku przeszliśmy do ubrania budynku w elewacje
Krótka wizyta na placu budowy aby sprawdzić czy w ogóle coś się dzieje i takie oto widok ściany, która była już poprawiana Normalnie, mam wrażenie, że ktoś się uwziął na mnie i robi mi specjalnie pod górkę. Bo niby nic a kolejne odłamki ceramiki irytują.
To będzie nasz pierwszy dom Założenia projektu: Wybudować prosty i minimalistyczny budynek o następujących parametrach: Parterowy z poddaszem użytkowym dla rodziny 2+2 a docelowo 2+3 .Garaż wbudowany w bryłę.Część dzienna i użytkowa zlokalizowana po stronie południowej.Od strony północnej pokój, który za kilka lat będzie można przekształcić w mały gabinet usługowy.Plan zagospodarowania działki umożliwiający za parę lat oddzielenie ...
Napisał Kaizen W innym wątku pisałem, że istotną wadą klimatyzatorów w porównaniu do PC "pełną gębą" jest brak programatora. Przynajmniej żadna z moich czterech klim nie potrafiła zmieniać z harmonogramu temperatur w ciągu doby i tylko jedno okienko grzania z jedną temperaturą daje się zaprogramować. Niby można włączyć, ustawić temperaturę i zapomnieć... Ale przecież można oszczędzać na prądzie spore kwoty przy G12 czy G13. I w sumie jest to tanie bo wystarczy Broadlink ...
Oj, nie było łatwo Po ponad miesiącu pierwotnie brakujące i uszkodzone elementy były gotowe do montażu. Termin wskazany przez nas, czyli sobota. W piątek pod wieczór jeszcze telefon do firmy, czy termin aktualny. Tak. A rano SMS, że jednak nie. Bo magazyn nie wydał ościeżnic. Wkrótce wyjaśniło się, że nie magazyn nie wydał, tylko ktoś zapomniał wydać zlecenia na wydanie... Przekładamy montaż na poniedziałek i tym razem wszystko trafia na miejsce. I tylko drzwi ...
Updated 05-12-2019 at 10:05 by juwicz