- 31-07-2008 - 14:49 (462 Odwiedzin)
-Żaba ! Weż się wkoncu w garść i zrób sobie prawo jazdy , bo to kalectwo żeby nie umiec jeździć...- od lat powtarzał Miras
- Mam to gdzies! Wystarczy mi rower- odpowiadała Zaba
Potem powoooooli zaczęła dojrzewać do tego, ze to rzeczywiście wstyd nie umieć jeździć samochodem, bo to bardzo przydatna umiejtność i wygoda. Wilekorotnie musiała doginac na autobus w mroźne albo upalne dni, a auto stało w garażu nieuzywane. Pomyślała sobie, ze zbudowała dom, przezycięzyła chorobe , wiec niby dlaczego miałaby nie dac rady nauczyć isę jeździć samochodem. :roll:
W końcu zapisała się na kurs prawa jazdy :o : 8) 8)
Przerażona wsiadła do samochodu i spytała co do czego. Instruktor cierpliwie wyjasniał wszytsko, ale ona bardzo szybko zapominała. :oops: :oops:
Wieczorami dla utrwalenia wsiadała do focusa i zmieniła biegi " na sucho".
Pierwsze jazdy to była istna farsa. Zupłenie nie kumała o co chodzi z tym sprzęgłem :o :o :o i myliła pedały :oops: :oops: Spocona, sponiewierana i z lekka załamana wracała do domu i pocieszała się zimnym piwem :oops: :D
Instruktor zadwał dziwne polecnia, np. prosze wycofać w prawo, na co Żaba odpowiadła pytaniem -czyli ???? :roll: :roll: :oops: :lol: .
Wczoraj przyszła na zajęcia bardzo skoncentrowana, bo obiecała sobie, ze zadziwi instruktora swoimi umiejtnościami 8) 8) 8)
- Gosiu, prosze przygotowac się do jazdy- słyszy polecenie
Skupiona na maxa zapina pasy, ustawia fotel, lusterka, włącza światła, wciska sprzęgło , wrzuca wsteczny , prawy kierunkowskaz i z satysfakcją patrzy na instrukrota i mówi
- widzisz jaka jestem dzisiaj przygotowana 8) . Zaskoczyłam Cię co? :wink:- mówi uśmiechnięta od ucha do ucha :D
-No to jedź- odpowiada
cholera jasna , dlaczego to auto nie jedzie :roll: :roll: -mysli..
- Andrzej, chyba samochód się zepsuł :roll: :roll: , bo nie chce jechać!!!!!!!!
- bez włączonego silnika to zaden nie pojedzie- odpowiada instruktor
:o :o :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jutro Żaba ma egzamin :o :o :o
Trzymajcie za nia kciuki , co??? :roll: :oops: :wink: