lub będziecie mieli dość zapachuDam znać jak wreszcie znajdziemy czas.![]()
lub może się przyzwyczaicie i ni będziecie czuć![]()
ja prawie się przyzwyczaiłem![]()
ale żona nie![]()
Dostępne w wersji mobilnej
Dobrałem się do zabudowy (2 szt) - wyciąłem 3 kafelki razem z płytą g-k (jak się okazało podwójną) i stwierdziłem:
1 zabudowa - przy wkładaniu rury w rurę hydraulik wypchał uszczelkę z kielicha która weszła między ścianki rur no i powodowała nieszczelność i wydobywanie się zapachu do zabudowy i jego ujście przez przyciski.
2 zabudowa - plastikowa rura kanalizacyjna wchodziła w starą stalową (chyba?) i była uszczelniona silikonem który wskutek starzenia się i ruchów rury poodlepiał się i spowodował rozszczelnienie i potem jak wyżej.
Nie tylko w miare wolnego czasu ale rowniez umiejetnosciNapisał ged
![]()
![]()
Nie wiem czy to dobrze ze nie zatrudniasz do np. takich prac fachowcowponiewaz takie rzeczy wlasnie sie zdazaja gdy zamiast fachowcow zatrudnia sie fachowcopodonych
![]()
![]()
Kiedys byly czekolady a gdy sie dokladniej czlowiek wczytal to widnial na nich napis "Wyrób Czekoladopodobny" ot i z takim wlasnie fachowcami w roznych branzach (nie tylko budowlano/wykonczeniowych) mamy do czynienia.
![]()
![]()
![]()
Zajmuję się wykończeniami wnętrz z naciskiem na układaniem kamienia, glazury oraz prac powiązanych. Więcej o mnie.
Zaobserwowałem
u mnie wydobywa sie smrodek "szambowy" jak jest zimno... latem nie ma żadnych problemów im zimniej tym gorzej...
w WC jest wentylacja grawitacyjna - kratka na scianie do komina - jak jest zimno to dobrze ciągnie i wydobywa sie smrodek z wnętrza geberita poprzez przyciski od spuszczania wody.
Smrodek nie wydobywa sie gdy szambo jest pełne - gdy rura wchodząca do szamba zalana jest wodą.
Czy da sie to naprawić bez demontażu GK i kafelek?
Doberek Mroweczki. Wlasnie "naprawiłem" podobny problem. Smrodek dobywał sie u mnie z rury przelewowej, tak jak wspominaliscie, smrodek zalezny od dnia, cisnienia i pelni ksiezyca. Ja wcisnalem tam kawalek gąbki tak zeby przelew nadal byl sprawny. Przydalaby sie jakas zastawka działająca w jedną stronę, byc moze ktos ma lepszy pomysl co zrobic z tym fantem. Rurka jest dostepna za panelem przyciskowym, nie trzeba kuć ani wzywac nalotu szpeców. W moim modelu trzeba bylo tylko wyciagnac system dzwigni do spluczki. 10 minut roboty. Powodzonka.