Witam
Jestem na etapie rozpoczęcia fundamentów.Bardzo prosze o podanie ceny betonu z gruchy B20 .Budowac bede w okolicach Gizycka.Ile płaciliście za robociznę stanu zero?![]()
Dostępne w wersji mobilnej
Beton: brutto 270 zł.
Robocizna 50 000 za stan SO; budynek ok. 140 m kw pow użytkowej, całkowicie podpiwniczony. Dużo...?![]()
Ostatnio edytowane przez evitare ; 05-05-2011 o 12:55
'...jeszcze by można rzekę w oddali i cień od dłoni, i woń konwalii dziką;
ławkę przy murze, a mur przy sadzie i taką drogę, która prowadzi donikąd...'
Tak właśnie myślę, że dużo...Na Śląsku u siostry postawiliby w tej cenie dwa takie budynki. Niestety, na naszych terenach ceny są niebotyczne - wykonawcy zostali "rozbestwieni" przez napływowych warszawiaków :/
Te 50 tys to i tak po tzw. "znajomości"... No cóż, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. W umowie mają 3 miesiące na wykonanie, ponieważ wchodzi w termin czas schnięcia dwóch lanych stropów. Pozdrawiam.
Nasi wykonawcy mają w umowie 50000 za SO. Ale kiedy szukaliśmy jeszcze przed rozpoczęciem budowy, to ceny wahały się od 50000 - do (!) 75000... I niekoniecznie nawet były to firmy budowlane z prawdziwego zdarzenia, szukaliśmy także zwyczajnych ekip znających się na robocie po prostu. Niestety jak juz wyżej pisałam mieszkańcy napływowi, którzy w ostatnich latach w jakiś dziwny sposób "umiłowali" sobie nasz region - znacznie zawyżyli ceny robót budowlanych. Przynajmniej ja myślę, że to jest główny powód- bo jeśli 100 km dalej ceny zaczynają spadać na łeb na szyję w dół, to jakiś diabeł musi w tym tkwić. pozdrawiam
![]()