-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
Zainstalowane przyłącze energetyczne a rezygnacja z budowy
Witam,
Dwa lata temu podpisałem z ZE umowę o przyłączenie do sieci w związku z planowaną budową (pozwolenie na budowę już wtedy miałem). Niedawno dostałem fakturę za przyłączenie (3 tyś) wraz z pismem informującym że prace zostały zakończone i mam w ciągu 60 dni podpisać umowę na świadczenie dystrybucji energii - przy działce jest skrzynka.
Ze względów finansowych (żona straciła pracę) budowy jeszcze nie rozpocząłem i prawdopodobnie wycofam się z niej - pozwolenie na budowę traci ważność w grudniu 2014.
Pani w BOK miłym głosem poinformowała mnie że jeśli nie podpiszę z nimi umowy na dystrybucję to mogą wystąpić o odszkodowanie z tytułu poniesionych kosztów realizacji przyłącza. Fakturę za przyłączenie zapłaciłem.
Czy mogę się jakoś wymiksować z tego odszkodowania? Do BOK chcę osobiście pojechać w przyszłym tygodniu.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
-
DOMOWNIK FORUM (min. 500)
Cięzko bedzie. Nie wiem jak u ciebie ale u nas płaci sie 25% kosztów przyłączenia skrzynki. Czyli miałbys 9000zł do zapłacenia kary. Taniej chyba wyjdzie zapłacic kare na nieterminowe podpiecie sie do skrzynki
-
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
Zastanawia mnie czy wypełnię warunki umowy jeśli podpiszę umowę na prąd budowlany a potem ją rozwiąże.
W każdym razie dziękuję za odpowiedź, pojadę do nich już jutro.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia