-
WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania
Kupiłem budynek i pragnę położyć izolację przeciwwilgotną na fundamentach. Niestety okazało się, że w większości wykonane są one z kamienia w wyniku czego są bardzo nierówne. Ponad to nie ma ławy fundamentowej. Z czego i jak wykonać izolację?
-
-
Może trzeba je wyrównać warstwą betonu a potem izolacja.
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Chyba musisz zrobić tzw.podcinkę(wybijasz 1m ściany na wys.3warstw cegły równasz betonem,izolujesz,zamurowywujesz i tak dalej na około)Mario
-
Może jest jakiś inny sposób, bo wybijanie nie wchodzi w rachubę gdyż to trwało by bo końca życia i pochłonęło by masę pieniędzy.
Fundamenty mają 150 centymetrów wysokości a budynek jest długi na 25 metrów i szeroki na 10.
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Są inne sposoby(elektroiniekcja,na pewno są preparaty chemiczne)ale to dopiero jest drogie.Podcinkę robi się dość szybko i wcale nie jest taka kosztowna jak Ci się zdaje.Mario
-
Bede remontowal niewielki budnek caly z piaskowca wiec chyba mam podobny dylemat, tyle ze u mnie wszystko z kamienia - sciana na pól metra. Jak robic ta podcinke ?
-
Czy to musi byc az 1 metr sciany ?
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Ok.1m na długość ściany,nie więcej bo się budynek posypie.Otwór na 3 warstwy bo łatwiej położyć izolację.Po zamurowaniu wybijasz następny metr i tak dalej aż do końca.Mario
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia