70% kosztów wymiany dopłacają we Francji do wymiany starego kominka na nowy z Ekoprojektem.
Dostępne w wersji mobilnej
Gdzie nam do Francji w ktorej smog widzieli tylko w telewizji jak puszczali program o Europie wschodniej... tam energetyka to atom, nie ma smrodu i wiekszych ograniczen na palenie w domach. Zresztą ile oni tam potrzebują tego ciepła jak większość kraju leży w o wiele cieplejszym klimacie.
,
mam kominek na węgiel. Serio. No, kozę nie kominek ale taką kominkową. Jak ją kupowałam 15 lat temu, to specjalnie taką, z myślą, że czasem drewna może nie byćOwszem, kilka razy paliliśmy w niej węglem na samym początku, żeby szybciej dom wysuszyć. Ciepło z węgla a z drzewa to inna bajka. Od tamtego czasu już nie. Ale drewnem palimy co dzień, dla klimatu, bo ogrzewanie jest gazowe.
DB
BK,Płyta czy ławy, PC, Kable, Darmowe poddasze, Bezwładność podłogówki, EU, EP, FLIRtuję, ERV, Opłacalność i regulacja WM, Covid.
Dla Kowalskiego nie ma znaczenia, bo i tak do chałupy przychodzi polski strażnik, jak kiedyś Milicja. Chodziło mi o to, czy nasz rząd znów dodał od siebie i dokręcił śrubę unijną.
To jesteś drugą osobą, z którą mam przyjemność rozmawiać o paleniu węglem w kominku. Przyznasz, że to raczej rzadkość. Czasem w starych chałupach pali się węglem, ale to raczej w piecach kuchennych.
Można wiedzieć dlaczego przestaliście palić węglem, skoro ciepło z niego to taki miód i orzeszki?
--
Dom pasywny podpiwniczony, 230 m2
Gdynia
DB
BK,Płyta czy ławy, PC, Kable, Darmowe poddasze, Bezwładność podłogówki, EU, EP, FLIRtuję, ERV, Opłacalność i regulacja WM, Covid.