Dostępne w wersji mobilnej
Nie mam czasu tego czytać, ale z doświadczenia wiem, że jak jest mowa, że coś tam, bo tak wymaga Unia to po sprawdzeniu okazuje się, że g... prawda. Że w największe bagno pchają nas pomysły naszych rodzimych polityków i są one dokładnie przeciwne temu co UE zaleca.
Dla każdego zdrowo myślącego człowieka jest oczywiste, że węgiel i paliwa węglowodorowe to ślepa uliczka, z której trzeba szybko zawracać, póki nie jest za późno. No więc UE wymyśliła opłaty za emisję, żeby się alternatywy bardziej opłacały i było za co te chwilowo droższe rozwiązania wprowadzać. Nawet wprowadzili wymóg, żeby przynajmniej połowa tych pieniędzy szła na cele związane z transformacją energetyczną. A co z tym planem robią nasi zarządcy? Zamiast inwestować w nowe moce wytwórcze i dostosowanie do nich systemu, wywalają tę kasę na dopłaty do drogich paliw i energii, których ceny sami wywindowali wysoko ponad ekonomiczne uzasadnienie. Na nieudolnych przewoźników co wolą wozić dotację niż pasażerów. Na modernizacje kolejowe, które nie podnoszą prędkości ani przepustowości linii, a najważniejszym miernikiem sukcesu jest to ile pieniędzy się na nie udało wydać. Na bizantyjskie projekty infrastrukturalne i milion innych bzdur. A energetyka jądrowa w lesie. ESP w lesie. Modernizacja sieci przesyłowych leży. Ciepłownictwo w połowie leży, a w drugiej kopciuchem stoi i jeszcze generuje wydatki na onkologię. Rozumiem, że to Unia nam tak kazała?
Ostatnio edytowane przez Juan ; Wczoraj o 16:09
No, PIS tak uważa, skoro tak robi...
Czyli?
Więcej PISu !!!
Ciekawe kiedy ten naród się wreszcie ogarnie...
Adam M.
jak jestem potrzebny to: [email protected]
Nie ogarnie się, nie ma mowy. Jedyna nadzieja w tym, że jak Kaczyński umrze, albo zdziadzieje tak, że przestanie panować nad sytuacją, to walczący o władzę następcy rozpieprzą PiS w drobiazgi. Inaczej będzie nam miłościwie panował jeszcze długo.
Zawsze wracam do powiedzonka mojego taty, że nas to może uratować tylko porządny okupant. No i, pół żartem, pół serio, taki idealny okupant nam się trafił. Niestety ten żart nie uwzględnia faktu, że Polacy naprawdę dobrzy są właśnie w walce z okupantem. Realnym czy wyimaginowanym, bez różnicy. I w walce, nie w wygrywaniu. Kaczyński idealnie to wyczuł i poszczuł tę głupszą połowę narodu na Unię.
Też czarno to widzę...
Skąd wziąć następnego Kiszczaka, ale takiego oddanego TEMU krajowi?
Na razie nie widać, ale może... Jest!
Bo jak jest, to go widać nie będzie...
Adam M
jak jestem potrzebny to: [email protected]
Taki off top, bo niestety u podstaw jest już źle.... edukacja od najwcześniejszych lat. Historia Polski... ma sporo powodów do dumy.
A w szkole? Ciągle jedni nas pobili, kolejni... tamci okupowali... i tak przedstawiana jest Polska jako kraj biedy i wiecznie pokrzywdzony....
a kto chce się utożsamiać z krajem wiecznie pokrzywdzonym? No i patriotów u nas jak na lekarstwo... zwłaszcza wśród młodzieży.
I tak jest od dawna... skąd mamy brać normalnych posłów.? Za to mamy pełno p osłow...
To się nazywa bezhołowie, czyli "bezgłowie". Nasi sąsiedzi postarali się o taki stan rzeczy, bo wiedzieli jaki będzie efekt. A teraz rządzi starszyzna, ludzie których ojcowie byli chłoporobotnikami, a ich ojcowie, za przeproszeniem, srali za chałupą.
Za to elity leżą w masowych grobach. To jest właśnie polityka praktyczna, tak się wykańcza konkurencję i zagrożenia, wymuszając swoją rację i zapewniając dobry interes na dziesiątki lat do przodu.
--
Dom pasywny podpiwniczony, 230 m2
Gdynia
Kto zna te zwycięskie powstania?
https://demotywatory.pl/5056944/Oto-...-przez-Polakow
Może część coś słyszała o Powstaniu Wielkopolskim 1918-1919 .
My zostajemy w UE !!
#StopRussia !!