zamierzam wymienić garnki kuchenne. Chcę już takie "na lata". Waguję się pomiędzy firmą Berghoff a Maibach Solingen ( bo Zepter nie wchodzi w rachubę z powodu kosztów). Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie, na które się zdecydować?
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychEwuniu, nie masz racji!
Ja mam od lat garnki Fogacci, stalowe z podwojnymi sciankami (pomiedzy woda), w ktorych nic sie nie przypala, mozna robic w nich cuda. Gotowane potrawy zawsze maja 105 stopni (optimum podobno), kasza nigdy sie nie przypali, o duszonym miesie mozna zapomniec na 5 godzin, zostawiajac je na gazie, i nic sie nie stanie, jarzyny gotuje sie bez wody, dzieki czemu zachowuja mnostwo smaku... Uzywam tych garnkow na co dzien i zawsze wygladaja tak samo doskonale. Nigdy bym tych garnkow nie zamienila na inne, czasem marzy mi sie tylko jakis nowy z tej samej serii, wiekszy, mniejszy, plytszy, glebszy...
Mialam kiedys kilka stalowych "z innej parafii", zuzywaly sie, raczki odpadaly albo smierdzialy podgrzewane - rozstalam sie z nimi bez zalu, a jednak z rozterka, ze to wywalanie pieniedzy.
Zdecydowanie, garnki warto kupowac "na zycie"
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychMoje garnki byly kupowane z 10 lat temu we Wloszech, nie pamietam cen, teraz zreszta bylyby to informacje nieaktualne. Kolejne dostaje w prezencie, wiec tez cen nie znam. Trzeba poszukac w internecie. Ta firma produkuje tylko garnki z podwojnymi sciankami, o ile wiem, wiec nie ma problemu z wyborem - trzeba kupowac takie, ktore pasuja rozmiarem: plaskie do podgrzewania i do sosow, glebokie do kasz i ryzu, srednie do jarzyn i miesa, najwieksze do chilli con carne czy risotta na wielkie przyjecia dla przyjaciol...Napisał anonymus
Co do innych garnkow stalowych (inne moim zdaniem nie wchodza w ogole w rachube), to wazny jest gatunek stali, grubosc i warstwowa struktura dna, uchwyty, ktore nie parza, szczelne i dosc ciezkie pokrywy...
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychJa mam naczynia firmy Zepter i jestem bardzo zadowolona.
Nigdy mi sie w nich nic nie przypalilo.Zupy wychodza
mi rewelacyjne, miesa duszone wysmienite, a warzywa
np. na salatke jarzynowa nie sa rozgotowane i
wodniste.Mam te garnki od czterech lat i po
umyciu wygladaja jak nowe.Mysle, ze warto
zainwestowac w tego typu naczynia, zwlaszcza
gdy ktos lubi gotowac.
bonnie
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychTeż mama gary Zeptera, ale kupiłam je z powodu słabego charakteru a nie z przekonania. Korzystam z nich przeszło 10 lat i nie narzekam. Teraz przydałyby mi się jeszcze ze dwa nowe, ale już więcej nie kupię takich. Za drogie. Jola
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychJakie naloty można uznać za normalny efekt użytkowania garnka ze stali? Jaki kolor, wielkość.
To już drugi model na którym powstają dlatego pytam. Najpierw miałem chińskie w komplecie z łyżkami z czarnego winylu Tamten miał plamki małe liczne w kolorze czarnym i czerwonym.
Teraz mam Stainless Steel i po pierwszym użyciu wyszły nieliczne a większe białe z brązowym.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychraz na 2-3 lata po 10zł/szt to nie tragedia. Można zamontować zwykłe po 3złNapisał dawid73
a zestaw berghoffa polecam, praktycznie nie do zdarcia
Pozdrawiam, Tomasz
http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112423
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychA ja polecam garnki Korkmaz jak wszystkie inne są wykonane ze stali INOX 18/10 z tym wyjątkiem, że są produkowane w turci a nie w chinach jak cała reszta (Berghoff,Bohman,Peterhof,Bergner itp.) mają metalowe uchwyty nie do zdarcia i nie są polerowane od wewnątrz (są satynowe) dzięki czemu środek jest trwalszy i mniej przywiera. Nie twierdze, że garnki Berghofa są złe bo za tę cenę są super patrząc z perspektywy czasu pare lat temu jedyne garnki ze stali 18/10 to był zepter. Korkmaz w przeciwieństwie do innych firm specjalizuje się przedewszystkim w produkcji garnków i ma w ofercie wiele kompletów. Najtaniej można je kupić w sklepach internetowych i na allegro, jak kupiłam tu http://kuchlandia.pl/Gotowanie/Zestawy-garnkow/ bo było najtaniej. I niepolecam philipiaka i zeptera bo na 90% ich ceny składają się prowizje sprzedających i reklama.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych