Czy ktoś z Was mógłby mi polecić ładne meble ogrodowe. Nie chciałabym standardu w postaci plastikowych krzesełek.
Dostępne w wersji mobilnej
W jednym z ostatnich A&D widziałem mebelki ogrodowe z kasztanowego drewna produkowane dla znudzonych tandetą przez manufakturę księcia Edwarda. Polecam, bo drewno ponoć wytrzymałe, a i design niepowtarzalny![]()
Sławek
Starą chałupę remontuję co dzień.
http://murator.com.pl/forum/viewtopi...=331494#331494
http://gps.prv.pl/murator/wroclaw.jpg
Podobno w okolicach giełdy samochodowej w Słomczynie (to niedaleko Warszawy) można dostać metalowe elementy wylewane wyglądające na kute. Daleki znajomy zrobił sobie ławki kupując te elementy i dodając deski. Niestety nie widziałam, ale jest to jakiś pomysł na niezbyt drogie meble ogrodowe inne niż plastikowe.
Jakie macie spostrzeżenia? Które są dobre. Nie bardzo mogę sobie pozwolić na takie jakie chciałabym mieć najbardziej - z egzotyku. Czy te plastikowe się sprawdzają? A może jakiś metal łączony z drewnem? Takie rustykalne drewniane z nierównych dech? Jakie polecacie? A jakich zdecydowanie nie? Proszę, poradźcie.
Regularnie konserwowane i chowane przed deszczem pod jakikolwiek daszek mogą być nawet sosnowe. Używałem takich przez 2 lata, bez problemu. Teraz mam egzotyczne, ale również je regularnie zapuszczam olejem i chowam przed obfitym deszczem.
Sąsiada egzotyczne zostawione na cały rok, jak się można domyślać, zbielały/zszarzały
Majka, o właśnie, o takich sosnowych meblach pisałem, że są ok. Widzę, że nawet kolorek mają ten sam. Jedno krzesło tylko nie przeżyło prób uczynienia z niego huśtawki.
Bylam wczoraj na targach budownictwa i widzialam swietne meble do ogrodu - giete![]()
Hamaki, fotele-hustwki, tradycyjne hustawki, stoliki - cudo![]()
Nie wiem, czy jest do kupienia gdzies poza Podhalem, ale jak sie w koncu wybuduje to takie sobie kupie.
Strona producenta:
www.bm.nowytarg.pl
renjul