Z tego co wiem Sembella ma materace z dobrych jakościowo materiałów i dodatkowo mają zdejmowany pokrowiec, który bez problemu można wyprać w pralce.
Dostępne w wersji mobilnej
Kupiłem materac z pianki termoelastycznej i zauważyłem, że rano jak się budzę warstwa pianki jest jak galareta. Po całej nocy wygrzewania zupełnie traci swoje właściwości w miejscu gdzie spałem oczywiście. Później wszystko wraca do normy ale jeżeli leży tam kołdra to potrzebuje nawet do 10 min. Nie wiem czy potrzeba całej nocy, czy może już po godzinie snu to się dzieje, ale na pewno gdzieś w nocy tracę równomierne podparcie.
Czy to jest charakterystyka pianki termoelastycznej, czy z moim materacem coś jest nie tak? Jakie są Wasze doświadczenia?
Z tego co ja się dowiedziałem, to pianka termoelastyczna zgodnie ze swoją nazwą reaguje na temperaturę. W chłodniejszym otoczeniu jest twardsza, a w cieplejszym robi się miejscowo miękka. Chodzi o to, żeby się dobrze się dopasowała do kształtu ciała. Ale pianka piance nierówna i niektóre mogą być lepszej jakości, a inne gorszej. Z tego co Ty piszesz, to wygląda na coś słabej jakości. Niektóre sklepy tak robią, żeby zaoszczędzić - tak słyszałem. Ja też szukałem termoelastycznej, trochę dzwoniłem po sklepach i wygląda na to, że jest inna pianka o właściwościach termoelastycznej, ale bez tej właściwości reagowania na temperaturę, czyli cały czas ma tą samą sprężystość, miękkośc itp. Ta pianka nazywa się. Nie wiem czy jest powszechnie dostępna, ja ją znalazłem w
. Powodzenia!
Ostatnio edytowane przez Greengaz ; 25-02-2021 o 12:36
Sami spamerzy tutaj. A ja muszę wybrać materac dla siebie (160 cm) i dla syna (140 cm). Wybralismy Senpo Barcelona, koszt. 4000-4500 zł. Termoplastyczny, bo najfajniej się uginał pod moimi barkami (a pracuję nad nimi na siłowni).
Czy macie jakiś innych producentów (oprócz Tempura, bo mnie nie stać)?? Jysk odpada, badziewie... Ikea - nie wiem, ale też czuję, że nie będzie rewelacji.
Chodzi mi o samą jakość, na którego producenta warto zwrócić uwagę, nie o twardość, komfort itd, bo sam podejde do salonu i sobie wybiorę. Nie wiem tylko kogo obecnie wareto brać pod uwagę.
Spamerzy mogą sobie darować - będę zgłaszał asów co mają dwa wpisy na koncie![]()
--
Dom pasywny podpiwniczony, 230 m2
Gdynia