Defro bio slim 10 kw do ogrzania 150m . Klimy Rotenso Imoto 2,6/ 3,5 /5,3kW .PC do CWU Gorenje 300litrów.Dom czerwona cegła 44cm +10 styro/Poddasze 30cm 0,33 /okna 3szybowe /grzejniki Purmo
Dostępne w wersji mobilnej
Dla każdego coś innegoJedemu wystarczy fusiara ze szklaneczką z koszyczka, innemu kawa będzie pasowała dopiero Kopi Luwak
Dla osób które piją kawę "która ma pasować każdemu" typu złota Lavazza, to jakikolwiek ekspres z marketu będzie ok. Kwestia nie polega na tym, który będzie najlepszy do danej kawy, tylko który będzie psuł się najmniej. Z mojego doświadczenia wynika, że najmniej psującymi się ekspresami są DeLonhgi, a w szcze©ólności z serii Dynamica - nie do zajechania![]()
Tak jak powyżej. Dobrze jest zastanowić się jakie ma się priorytety, jaką kawę się preferuje. Jak również ile kaw dziennie będzie się robiło. W sytuacji w której robimy głównie czarną kawe, nie warto jest inwestować w ekspres z systemem mlecznym, bo on zwykle jest najbardziej awaryjny.
Co było dla mnie ważne: Rurka do spieniania mleka zamiast pojemnika, możliwość zrobienia dwóch kaw na raz i to chyba by było tyle w moim przypadkukaw mam chyba 6 rodzajów a i tak zawsze robię latte.
Jeśli ekspres ma być do uzytku profesjonalnego, dobrze jest skontaktować się z firmą, która oferuje ekspresy dedykowane firmomOd siebie polecam ich.
Ostatnio edytowane przez Greengaz ; 22-03-2022 o 11:03