Bardzo mi sie marzy piec do pizzy , ale nie wiem czy w domowej kuchni da sie coś takiego zainstalować , wieadomo że nie opalany drewnem tylko jakiś ekektryczny- taki "lepszy" niż piekarnik
ma ktoś coś takiego? domowego?
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychA co ma piec do pizzy takiego, czego nie miałby współczesny piekarnik?
Dom w Lesie - Dziennik Budowy
Nie tylko Dom w Lesie - moja strona
Zasadzić dom, spłodzić drzewo i wybudować syna... czy jakoś tak...
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychOK, dzięki za informację, nie bylem świadom
Dom w Lesie - Dziennik Budowy
Nie tylko Dom w Lesie - moja strona
Zasadzić dom, spłodzić drzewo i wybudować syna... czy jakoś tak...
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychW domu można zamontować piec na pizzę bez większego problemu. Siła raczej byłaby tu atutem, ale istnieją piecyki na 230V. Taki domowy piecyk byłby raczej na 1 pizzę 25-30 cm średnicy. Tak btw, widziałem kiedyś na necie szamoty kominkowe ze stelażem.
Jak interesuje Cię piecyk to sprawdź ofertę na Gastromi.pl, w razie czego zawsze możesz zadzwonić i zapytać.
Pozdrawiam
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychPolacam domowy piec do pizzy Optima Electra Pizza Express Napoli. Jest produkowany we Włoszech, osiąga temperaturę 470 st. C i ma kamienny blat. Jest to tak naprawdę jedyny sposób na prawdziwą włoską pizzę w domu, bez inwestowania w duży profesjonalny piec. No i zajmuje mniej miejsca i wygląda fajnie
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychA ja od pół roku używam kamienia do pizzy w zwykłym piekarniku. Robię na cienkim cieście. Niby temperatura tylko 250C ale pizza w końcu wychodzi genialna. Z wyrośniętymi brzegami, wypieczona. Wada- długi czas nagrzewania. Piekarnik z kamieniem nagrzewam ok 30-40 minut.
Lekko się chwaląc, moja żona i dzieciaki, już nie chcą chodzić do zwykłej pizzerni. Uważają że ta domowa jest najlepsza.
Stara chałupa 1936r , z odzysku:
- mury - cegła 50cm+20cm styro,
- podłoga 15 cm styrobeton + 20 cm styro + 5,5 cm wylewka anhydrytowa
- dach 40 cm wełny + 10kW PV
- ogrzewanie 100% podłoga, bufor 1000l, grzałki 2x12 kW + 6kW
Sezon 2014/2015 - 13.189 kWh
Jak dach z paneli powstawał
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych
Stara chałupa 1936r , z odzysku:
- mury - cegła 50cm+20cm styro,
- podłoga 15 cm styrobeton + 20 cm styro + 5,5 cm wylewka anhydrytowa
- dach 40 cm wełny + 10kW PV
- ogrzewanie 100% podłoga, bufor 1000l, grzałki 2x12 kW + 6kW
Sezon 2014/2015 - 13.189 kWh
Jak dach z paneli powstawał
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychZ pewnością piec do pizzy w domu znacznie ułatwi jej przygotowywanie. Ja polecam do tego celu następujące urządzenie: Jest ono niewielkie i bez problemu zmieści się w każdej kuchni. Dzięki takiemu piecowy można mieć dobrze wypieczoną, chrupiącą pizzę, jak w pizzerii. Ważne jest również to, że cena tego urządzenia nie jest wysoka, tym bardziej warto taki piec zakupić.
Ostatnio edytowane przez Greengaz ; 25-11-2018 o 05:46
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychJa sobie kupiłem taki domowy, przenośny piec do pizzy firmy . Rewelacyjny sprzęt. Pizza ze zwykłego piekarnika to przy tym słabizna. Ciasto nie przywiera, idelanie się wypieka. Pizza jest pyszna. Poza tym, mało prądu cinie. Można go przenieśc w dowolne miejsce.
Ostatnio edytowane przez finlandia ; 08-07-2019 o 11:00 Powód: Reklama
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychMnie też interesuje piec do pizzy tylko zastanawiam się jak go umieścić. Czy ktoś ma takie piec w meblach tak jak np. piekarnik???
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychChcesz mieć piec do pizzy zamiast piekarnika? Taki w kuchni. Autor topiku 5 lat temu marzył o piecu ale nie opalanym drewnem. Zapewne odradzałbym taka niepotrzebna inwestycje bo w normalnym piekarniku ,który w swej funkcji ma 300 stC pizza wychodzi równie smaczna . Chcąc jednak szukać inspiracji i innych smaków postawiłbym piec chlebowy do pizzy do grillowania ,wędzenia , takie ogrodowe combo.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychNie napisałem że nie chce piekarnika chodziło mi o to czy ktoś ma piekarnik a np. nad albo pod nim piec do pizzy elektryczny taki jak w pizzeriach. Odnośnie pizzy z piekarnika a z pieca do jest różnica gdyż byłem pizzerem i wiem jak smakuje. A głównie mi chodziło o meble czy po prostu ktoś ma w meblach taki piec tak jak piekarnik w zabudowie.
Piec opalany to sobie zrobię w ogrodzie np. przy altanie razem z wędzokiem.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych