dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 6 z 50
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 987
  1. #101
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    Jednak mnie wkręciłeś ,ale nic to.Zjedliśmy zajebistego steka z Macro z mojego kamienia ,z pomidorami w naszej przyprawie.i topionym wędzonym z polędwicą łososiową.Wychodzę z topiku tak jak chciałeś ale fotki obiecane wkleję.Teraz nie bo zmykam na mecza....................
    Nie wkręciłem. Ma Greengaz problem z tobą, rozwiązanie jest proste.
    Ten stek z czego? Napisz bliżej, tym bardziej jak był smaczny i dał się pogryźć. Taki cel tego wątku.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  2. #102
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Nie wkręciłem. Ma Greengaz problem z tobą, rozwiązanie jest proste.
    Ten stek z czego? Napisz bliżej, tym bardziej jak był smaczny i dał się pogryźć. Taki cel tego wątku.
    Wkleiłem fotki w moim topiku by tego nie zaśmiecać i nie drażnić P. greengaz.To ja mam z nim problem ale on nie słucha moich próśb.

  3. #103
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    Wkleiłem fotki w moim topiku by tego nie zaśmiecać i nie drażnić P. greengaz.To ja mam z nim problem ale on nie słucha moich próśb.
    Ojej! O stekach wklejaj tutaj. Po to ten topic. QMP Dobra Wołowina. Piszesz, że dobra? Trzeba spróbować. Iskierka nadziei.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  4. #104
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    ... steak'owych wynurzeń,odcinek kolejny (mogę tak dość długo, wiec kiedy Wam się znudzi to proszę mnie zatrzymać )

    Do pieczenia steak'ów bardzo użytecznym narzędziem jest tzw iron griddle (czyli gruba żeliwna płyta - znacznie grubsza niż patelnia, więc tym samym lepiej utrzymująca temperaturę).

    Dla prawdziwego stekożercy, na tą kolację potrzebne są tylko cztery składniki: steak "ribeye", sól, pieprz i butelka wina, (na jedną dorosłą osobę) ... żadnych więcej dodatków nie potrzeba ... prócz oczywiście dobrych biesiadników i ulubionej muzyki (mogą być odgłosy natury)

    - mięso:

    ... wspomniany wyżej "ribeye" koniecznie z kością

    - temperatura:

    niech Was nie przeraża ... to nie piec hutniczy ... w Celsjuszach to trochę ponad 300*

    - griddle ... z jednej strony "żebrowany" (używamy tej strony do steak'ów, z drugiej płaski, do innych potraw ale o tym w innym temacie)

    ... smarujemy lekko olejem by nam mięso nie przywarło ... pieczemy jedną stronę trzy minuty a drugą dwie minuty (ZAWSZE ODWRACAMY MIĘSO TYLKO JEDEN RAZ) ... steak grubości około 3 cm

    - mój ulubiony stopień wypieczenia:

    ...à point ... "medium rare" - temp wewnętrzna mięsa około 57*C ... "odpoczynek" po pieczeniu 5 minut, (przyprawy: grubo mielona sól morska i grubo mielony pieprz ziołowy)

    - dodatki uzupełniające:

    ... nic nam więcej nie potrzeba ... prócz butelki wina ... w mym przypadku sprawdza się kalifornijski Pinot Noir

    smaczności życzę
    unde venis et quo tendis

  5. #105
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    ... steak'owych wynurzeń,odcinek kolejny (mogę tak dość długo, wiec kiedy Wam się znudzi to proszę mnie zatrzymać )

    ...
    Znudzi? Chyba żartujesz.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  6. #106
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    Znudzi? Chyba żartujesz.
    ... o żarciu to ja mogę ględzić bez końca, ale ... całkiem niedawno jedna z forumowiczek przypisała mi "narcyzm" (że niby się zbyt wymądrzam w temacie w mej chacie) więc chyba czas na jakąś małą przerwę
    unde venis et quo tendis

  7. #107
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... WSZECHOBECNANAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZEFORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃFORUMOWICZ WIELKI SERCEM Avatar anSi
    Zarejestrowany
    Feb 2005
    Skąd
    3City
    Posty
    7.745

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    . ... całkiem niedawno jedna z forumowiczek przypisała mi "narcyzm" (że niby się zbyt wymądrzam w temacie w mej chacie) więc chyba czas na jakąś małą przerwę
    Jeśli przerwa, to tylko na wino. Może być kalifornijskie


  8. #108
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał anSi Zobacz post
    Jeśli przerwa, to tylko na wino. Może być kalifornijskie
    dość sporo tego wypijam, więc szykuje mnie się dłuższa przerwa
    unde venis et quo tendis

  9. #109
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Czas na "QMP, dobra wołowina". Jak zawsze spróbowałem dwa razy kupując z różnych partii. Antrykot oraz rumsztyk, bo to było na pólkach. Rozczarowałem się, krótko mówiąc kolejny raz, choć w tym przypadku był to produkt, być może nie najwyższych lotów ale zdecydowanie konsumpcyjny. Opakowanie próżniowe sugerowało kolejną katastrofę wątróbkową. Na szczęście, w tym przypadku wołowina najwyraźniej nie zawierała tyle wilgoci, by na dobre skisnąć, choć delikatny kwaskowy posmak pozostał. Nie powiem bym był zachwycony smakiem. Takie nie wiadomo co. Trochę podobnie jak w przypadku wyrobów Beefmaster bez wyrazu. Twardawe były oba rodzaje. Do kruchości było im bardzo daleko.
    Niestety, wszystko wskazuje na to, że dobrego steka w sklepie nie kupimy. Wszelkie te pakowane i reklamowane to pic na wodę i fotomontaż. Szkoda pieniędzy. "Beefmaster" i "QMP, Dobra Wołowina" oferują wprawdzie coś co można zjeść ale zachwycić się tym już nie zachwycimy. Jeżeli jednak chcemy koniecznie stek a nic innego w sklepie nie ma to można zaryzykować.

    Jeszcze dwa słowa o kupionych przeze mnie stekach z górnej krzyżowej z InterMarche. Jeden usmażyłem od razu, drugi odłożyłem, by skruszał. Usmażony powędrował do kosza, widelca nie szło wbić. Ten drugi najpierw osuszyłem, potem trzymałem na kratce 10 dni w temperaturze około 1 st. Potem go usmażyłem i wyrzuciłem. Jak to kiedyś było w Szwejku, można nim było kroić szkło. Tyle tytułem eksperymentu.
    Ostatnio edytowane przez perm ; 26-09-2014 o 20:13
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  10. #110
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Steki smażę na czymś takim:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	patelnia-zeliwna-26x26-cm-indukcja-peterhof-grill-4470776379.jpg
Wyświetleń:	39
Rozmiar:	60,5 KB
ID:	281801
    Bardzo ciężka, praktyczna, bo rączka składana no i żebra są wysokie i stosunkowo ostre więc nic się nie przykleja nawet bez smarowania. Problem jest z myciem, bo między żebrami trzeba szorować ale rozwiązałem ten problem nie myjąc jej wcale. Obskrobuję stalową szczotką i tyle. Trzyma temperaturę co jest przy stekach bardzo ważne. Ta akurat nie kosztuje dużo, jakieś 50 zł ale to akurat nie miało znaczenia. Szukałem ciężkiej i wysokich żeber. Sprawdza się, pewnie podobne będą równie dobre. Poprzednio miałem ceramiczną ale z ceramiki przypalony tłuszcz za cholerę nie chce zejść, Teflon przy temperaturach rzędu 300 st za to z czasem zlezie.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  11. #111
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar qubic
    Zarejestrowany
    May 2011
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    2.520

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    Ja to bym chętnie zobaczył jak właśnie smażysz na niej w domu te steki fotki.
    W moim wątku wesprę hodowców wołowiny polskiej ale zacznę dzisiaj w nim od steków bo jadę ich szukać.Zapraszam do mojego wątku o wołowinie czyli obiad z dwóch dań..............
    ej NS nie podkradaj nam steków
    sezon 2014/15 DEVI 1162 kWh PC JULA 2679/7738 kWh(zużycie/produkcja)
    sezon 2015/16 DEVI 2390 kWh PC JULA 2260 kWh

    We wszystkim trzeba zachować umiar.
    Z umiarem włącznie.

  12. #112
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Stek z Sokołowa dostał drugą szansę. Poprzedni kupowałem w Biedronce, ten zobaczyłem w Almie. Inaczej opakowane (z Biedronki nazywał się "kruchy", inne zdecydowanie mięso. Antrykot z Sokolowa z Almy poprzerastany tłuszczykiem prawie jak na zdjęciach Paula. Głównie to zachęciło mnie do kupna. Co ciekawe, był też Sokołów - rostbef ale prawie bez mamurka. Dlatego nie kupiłem. Tym razem się na steku nie zawiodłem. . Szkoda, że nie podają z jakiego to bydlątka. Angus to nie był, jak na moje wyczucie lecz niewiele mu brakowało. Smaczny, soczysty i kruchy w końcu. Kruchy na tyle, by dało się go bez problemu pogryźć. Może jeszcze nie ideał ale da się zjeść. . Smak za to naprawdę niezły. Jak na razie, bez konkurencji. Polecam ale z marmurkiem i nie ten z Biedronki. Hurra!

    Tak wygląda stek z antrykotu z Sokołowa:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	antrykot z Sokołowa.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	97,7 KB
ID:	281841
    Od razu widać, że tłuszczyku jest sporo. Jedyny na razie, który z czystym sumieniem mogę polecić. Spróbuję też rostbefu z tej samej firmy. Wprawdzie brak marmurka nie wróży dobrze ale zobaczymy. Stek jest dosyć gruby (3 cm), smażyłem go 4 min z każdej strony i wyszedł medium. Trochę za długo, jak dla mnie bo wolę medium rare. Następnym razem będzie 3 min. Patelnia baaaardzo gorąca. Ja sprawdzam temperaturę zbliżając dłoń na jakieś 5 cm. Jeżeli utrzymam dłoń maksymalnie sekundę to znaczy, że jest ok.
    Ostatnio edytowane przez perm ; 27-09-2014 o 17:29
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  13. #113
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar qubic
    Zarejestrowany
    May 2011
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    2.520

    Domyślnie

    poszukiwania zakończone sukcesem. jutro może pojadę do Almy.
    sezon 2014/15 DEVI 1162 kWh PC JULA 2679/7738 kWh(zużycie/produkcja)
    sezon 2015/16 DEVI 2390 kWh PC JULA 2260 kWh

    We wszystkim trzeba zachować umiar.
    Z umiarem włącznie.

  14. #114
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał anSi Zobacz post
    ...

    PS. Byłam w Sfinksie na Długiej, rzeczywiście stek dość smaczny, kruchy.
    Jak ktoś nie ma doświadczenia ze stekami to warto pójść spróbować. Będzie jakiś punkt odniesienia.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  15. #115
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Dziś na rozkładzie steki z Auchan. Produkcja Polska, pochodzenie Polska, rozbiór Polska, pakowanie Auchan. Dojrzewający. Soczyste, kruche, aromatyczne. Te wszystkie informacje z naklejki. Niewiele to mówi. Antrykot i rostbef.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2014-09-28-0399.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	92,4 KB
ID:	281928
    Antrykot ładnie poprzerastany, rostbef mniej marmurkowaty.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2014-09-28-0400.jpg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	99,0 KB
ID:	281929
    Zdjęcia zamieszczam, bo... steki były udane! Kruche wystarczająco, soczyste i smaczne. Z antrykotu trochę bardziej soczysty ale z rostbefu tez do zaakceptowania. Grubość jakieś 2,5 cm. 3 min z każdej strony na medium rare. To już druga firma która sprzedaje steki, nie coś co stek udaje. Z zastrzeżeniem, że moja opinia dotyczy, podobnie jak w przypadku steków z Sokołowa konkretnego wyrobu.
    Ostatnio edytowane przez perm ; 28-09-2014 o 16:21
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  16. #116
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Coś jeszcze muszę dodać. Piszę, że stek był smaczny. Niewiele to znaczy ale nie wiem jak inaczej oddać odczucie przy jedzeniu. Każdy z tych które próbowałem smakuje trochę inaczej. Steki z Angusa są dosyć delikatne w smaku, pozostałe różnie. Pozostanę jednak przy tych prostych określeniach "smaczne", "dosyć smaczne", bo trochę brakuje mi takich określeń do opisu smaku steku które oddawałyby go w sposób jednoznaczny. I tak liczy się przyjemność mniejsza czy większa.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  17. #117
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Perm, może dla oddawania smaku w Twoich steak'owych doświadczeniach zastosujesz jakąś skalę np od 1 do 10

    Grube patelnie żeliwne są doskonałym rozwiązaniem do pieczenia steak'ów, (dobrze utrzymują równą temperaturę, można je bardzo mocno rozgrzewać i łatwo utrzymać w czystości, - po dokładnym umyciu smarując olejem jadalnym i ponownym nagrzaniu, zapobiegając rdzewieniu).
    Moim zdaniem, jest również wygodne, używać małych indywidualnych patelni do każdego steak'a (mieści się na niej z powodzeniem półkilogramowy kawał mięcha)


    ... przy okazji ... wczorajszy T-Bone


    temperatury i czas jak poprzednio (grubość mięsa około 3cm, temp ponad 300*C, 4 minuty jedna strona i 3 druga)


    smacznego



    ... dodatkiem butelka wina Merlot (bez obrazka tym razem, by nie zaśmiecać)
    unde venis et quo tendis

  18. #118
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    Perm, może dla oddawania smaku w Twoich steak'owych doświadczeniach zastosujesz jakąś skalę np od 1 do 10
    Może faktycznie. Będzie to mimo wszystko bardzo subiektywne. Najpierw jednak zamówię trochę steków z wyższej półki. Po nich spróbuję zrobić jakąś gradację. Problem też w tym, że smakują mi wszystkie. Każdy ma trochę inny smak ale trudno mi określić który smaczniejszy.

    Patelnia żeliwna to super sprawa. Ta której używam, firmy Peterhof raz, że kosztuje grosze, dwa, że jest, dzięki składanej rączce praktyczna, trzy, gruba i ciężka, dobrze trzymająca temperaturę. Nie umywają się żadne ceramiczne czy teflonowe.

    Tak przy okazji Paul. Są w sprzedaży grille elektryczne ale profesjonalne. Np takie coś:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grill.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	38,6 KB
ID:	282054
    Da się w tym zrobić dobrego steka?
    Ostatnio edytowane przez perm ; 29-09-2014 o 17:34
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  19. #119
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)
    perm

    Zarejestrowany
    Apr 2009
    Skąd
    Szczecin
    Dzielnica
    prawobrzeże, na wylocie
    Posty
    11.766

    Domyślnie

    Prośba do wszystkich którzy natknęli się na gotowe steki, nie wymienione i spróbowane w tym topicu o informacje o nich. Wystarczy gdzie kupić, sprawdzę na własnym języku.
    Andrzej Friszke:
    Tyle historia. Warto się ku niej zwracać, by wyciągać wnioski. Na przykład gdy jedna partia jest ważniejsza od instytucji państwa, a stanowisko partyjne jest ważniejsze niż stanowiska państwowe. Wódz partii może wszystko, a partia zrobi wszystko, żeby on był zadowolony. Można mieć wolną ekonomię, a w kategoriach narracji o tym, kto zasługuje na miano obywatela i prawdziwego Polaka, cofnąć się w przeszłość.

  20. #120
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał perm Zobacz post
    ...

    ...

    Tak przy okazji Paul. Są w sprzedaży grille elektryczne ale profesjonalne. Np takie coś:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grill.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	38,6 KB
ID:	282054
    Da się w tym zrobić dobrego steka?
    Wszystko zależy od zdolności grzewczej ... minimalna temperatura płyty nie może być mniejsza niż 300*C (optymalna 350*C).
    Wysoka temperatura to krótszy czas pieczenia, pozwalająca zachować soczystość i strukturę mięsa.
    smakowicie pozdrawiam
    unde venis et quo tendis

Strona 6 z 50

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony