dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 37 z 130
Pokaż wyniki od 721 do 740 z 2590
  1. #721
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Zapomniałem o śniadaniu, czas się zabrać...


  2. #722
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Pate robię widelcem z dodatkami jak widać. Śledź małosolny w oleju. Moskaliki z octem jabłkowym. Prosto, bardzo skromnie, bardzo szybko i ze smakiem.


  3. #723
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Mniam mniam...



    Palce lizać! Co za smak! Co za zapach!

  4. #724

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    Dodatkiem będzie sos jogurtowo-koperkowy. Jogurt z pełnego mleka. Zawsze z odkładającym sie kremem na powierzchni.

    A ten "krem" to czasem nie jest po polsku śmietanka? ;>

  5. #725

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    Wielkopolska, powiat gnieźnieński, sklepy firmowe "Bystry".
    Dlaczego kłamiesz ?

  6. #726

    Domyślnie

    Cytat Napisał Alfa1 Zobacz post
    Dlaczego kłamiesz ?
    Dlaczego tak twierdzisz?

  7. #727
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    Dlaczego tak twierdzisz?
    Siemka , z krótkim także nie wchodź w dyskusję to tylko 8 postów "0" wiarygodności.

  8. #728
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    niezłe wariacje
    Potrafisz zaprezentować coś innego niż wołowina? Wszędzie tylko steki i steki. Jednak nie myliłem się pisząc, że Ameryka ma prymitywną kuchnię z krótką i marna historią. Ale cóż, pozostała wołowina z hodowli bo bizony już wytłukli i zeżarli.

    Przecież ostatnio cały czas prezentuję opiekanie barana ...
    ... "wytłuczone i zeżarte" bizony zastąpić można będzie teraz parą baranów
    unde venis et quo tendis

  9. #729
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Stary już bez honoru ubliża na całego ale widać w tym kierunku się starzeje mówię to ja prawdziwy ChefpaulNiktspecjalny , a to małe co nieco z drobnym opisem..

  10. #730
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne wariacje,takie zdrowe inaczej.To podpucha..


    placki ziemniaczane z młodych chyba greckich i sos gulaszowy po węgiersku.Kapucha kiszona na dokładkę.

    dla przypomnienia



    Ruszyło z kopyta.

    cielęca ze szpinakiem i gorgonzolą



    nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że
    1. z młodych nie naszych
    2.pomidor nasz szklarniowy
    3.szczypior nasz szklarniowy
    4.bez ketchupu ale coś innego do polania
    5.wyciskany sok z tego pomidora
    6.taka zdrowa natura

    wariacja kulinarna,upiększanie tarasu,wariacja ,taras itd........

    wszystko budzi się do życia.

    po wiejsku z rukolą taka fajna wariacja



    pulpeciki cielęce w sosie koperkowym winnym(białe wino z Mołdawii, półwytrawne.

    kąpanie skrzydełek w oleju kokosowym


    moje oczko w głowie,moje ukochane wnuczę,moja najdoższa dziewczynka pięknie je pizzę

    stek syfiasty to nie owoc (syfiastego steka jadam dwa razy w miesiącu)


    XXXL "Baltazar i Margarita "



    sadzone z papką z suszonych borowików

    korniszony i żytni chlebek regionalny

    ten człenio pilnuje wariacji ma chrapkę na dwóch za tych baranów.

    CDN.............
    Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; 30-04-2018 o 07:09

  11. #731
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał hun19 Zobacz post
    A ten "krem" to czasem nie jest po polsku śmietanka? ;>
    Tak i nie, ale więcej na tak. Czyli śmietna w kremowym odcieniu bieli. Kocham ten jorurt! Jedzonko Bogów!

  12. #732
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne wariacje,takie zdrowe inaczej.To podpucha..


    placki ziemniaczane z młodych chyba greckich i sos gulaszowy po węgiersku.Kapucha kiszona na dokładkę.

    dla przypomnienia



    Ruszyło z kopyta.

    cielęca ze szpinakiem i gorgonzolą



    nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że
    1. z młodych nie naszych
    2.pomidor nasz szklarniowy
    3.szczypior nasz szklarniowy
    4.bez ketchupu ale coś innego do polania
    5.wyciskany sok z tego pomidora
    6.taka zdrowa natura

    wariacja kulinarna,upiększanie tarasu,wariacja ,taras itd........

    wszystko budzi się do życia.

    po wiejsku z rukolą taka fajna wariacja



    pulpeciki cielęce w sosie koperkowym winnym(białe wino z Mołdawii, półwytrawne.

    kąpanie skrzydełek w oleju kokosowym


    moje oczko w głowie,moje ukochane wnuczę,moja najdoższa dziewczynka pięknie je pizzę

    stek syfiasty to nie owoc (syfiastego steka jadam dwa razy w miesiącu)


    XXXL "Baltazar i Margarita "



    sadzone z papką z suszonych borowików

    korniszony i żytni chlebek regionalny

    ten człenio pilnuje wariacji ma chrapkę na dwóch za tych baranów.

    CDN.............
    wskocz do piekarnika, bo jak widać nie jesteś jeszcze gotowy .


    Szkoda mi tego małego dziecka, co z tego chłopca wyrośnie jak będziesz go tak karmił?

  13. #733

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    wskocz do piekarnika, bo jak widać nie jesteś jeszcze gotowy .


    Szkoda mi tego małego dziecka, co z tego chłopca wyrośnie jak będziesz go tak karmił?
    Co wyrośnie? Na pewno będzie to ogarnięty człowiek, bo nie je tej waszej zmodyfikowanej amerykańskiej wołowiny. Tak na marginesie, ten chłopiec to ...dziewczynka.
    Dom E-143, 140 m2 użytk, (210 m2 po podłodze), Porotherm 25 P+W, podłogówka 100%, kocioł Immergas Victrix X TT 12 2 ERP, kominek z PW Unico Nemo 2 TopEco, klima LG ArtCool Slim 3,5 kW (na letnie upały), podłoga 20cm EPS-100, elewacja 16cm grafit 0,033, dach 15cm styro + 10 cm wełny, okna Winergetic Premium, dachowe Velux MK10 Standard Plus.

  14. #734
    ELITA FORUM (min. 1000) Avatar Władca Przysmaków
    Zarejestrowany
    Aug 2015
    Skąd
    warszawa
    Kod pocztowy
    01-376
    Posty
    1.060

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    Co wyrośnie? Na pewno będzie to ogarnięty człowiek, bo nie je tej waszej zmodyfikowanej amerykańskiej wołowiny. Tak na marginesie, ten chłopiec to ...dziewczynka.
    Ty będziesz mnie uczył jak zdrowo karmi się dziecko?! Jesteś widocznie przytruty niespecjalnym chłamem spożywczym jak ten chłopiec, który jest dziewczynką. Przeczytałem opis i już wiem że to dziewczynka. Czytanie w tym temacie zawsze pomijam, szkoda mojego cennego czasu. Wystarczą mi zdjęcia chłamu...

  15. #735
    REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE
    sSiwy12

    Zarejestrowany
    Mar 2006
    Skąd
    vel bajbaga
    Posty
    10.842

    Domyślnie

    Byłem pewien że pisałem w kulinarich - przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez sSiwy12 ; 30-04-2018 o 14:25
    Jeśli w tym co napisałem, są jakieś błędy, to przepraszam. Nie wynikają one z chęci obrażania kogokolwiek.

    Uwaga - oświadczam, że nie posiadam zgody autorów, na wklejone w tym poście cytaty i (lub) zdjęcia - tak więc moderator może usunąć ten post.

  16. #736
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał sSiwy12 Zobacz post
    PROTESTUJĘ - wiem, że akurat na tym Forum to sobie mogę .............

    Bez zdania racji wykreślono posty (w tym moje) o tematyce ściśle kulinarnej

    Nadgorliwcowi (moderatorowi) wyjaśniam, że szparag to nie jest przekleństwo, ani obrażanie, tylko roślina spożywcza na którą jest teraz sezon.
    Także rozmowa. o temperaturze doskonałej dla steków, jest ściśle kulinarna i faktycznie starożytni o tym wiedzieli.
    Informacja, że gotowy, dobrze przyrządzony, stek ma mniej tłuszczu niż schabowy panierowany, jest prawdziwa.

    Żądam przywrócenia moich wpisów - tak żądam a nie proszę, bo to są działania (moderatora) niezgodne z Regulaminem.
    Ty pomyliłeś watki.To mój watek kulinarny w który opisuje swoje wariacje kulinarne.Ty nic nie możesz żądać.Załóż sobie topik o szparagach ,jako temat nazwij "szparagi sSiwy12............jego sposoby i tam sobie protestuj.po co włazisz tu do mnie.Nie chcę twoich szparagów.Pisz w kulinariach ,a nie tu wklejasz jakieś roszczenia.

  17. #737
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Witam.
    Kilka fotek dla rilaks.



    To są moje kuźwa kurki i podgrzybki.Będę je smażył na maśle klarowanym by potem posypać po schabowym.



    Takie małe bez ryb i steków.

  18. #738
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Kolejne.


    To jest Polskie śniadanie barani....e.Naucz się z tym starcem ,że wy nie jesteście Polakami.Takie gnid...y co uciekły z Polski i mają zawsze dużo do powiedzenia.Pan Kuroń ŚP.Wielki szacun. Miał charakter i osobowość.Był człowiekiem.Wielki ukłon w jego stronę.

  19. #739
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie



    Przypomnienie by duch w Narodzie był.Bez patafianów zza wielkiej wody.

  20. #740
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne
    ....

    nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że
    1. z młodych nie naszych
    2.pomidor nasz szklarniowy
    3.szczypior nasz szklarniowy
    4.bez ketchupu ale coś innego do polania
    5.wyciskany sok z tego pomidora
    6.taka zdrowa natura
    ...
    CDN.............
    Po pierwsze "primo": frytek nigdy nie robi się z młodych ziemniaków (a ty prezentujesz tutaj "gotowca z torebki")
    Po drugie "primo": ogórki są niedopieczone (o których nawet nie wspominasz w składnikach tego "dania)
    ... CDN
    Ostatnio edytowane przez Chef Paul ; 05-05-2018 o 14:26 Powód: był :)
    unde venis et quo tendis

Strona 37 z 130

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony