dostępne w wersji mobilnej muratordom.pl na Facebooku muratordom.pl na Google+
Strona 183 z 258
Pokaż wyniki od 3.641 do 3.660 z 5150

Temat: KULINARIA

  1. #3641
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    ... ieeetam ... nie masz cielęcych parówek, ani jagnięcych kiełbasek
    unde venis et quo tendis

  2. #3642
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Uwaga ... będzie o "koloryzowaniu" (przykład "pierwszy z brzegu")

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    ...
    Jaja przepiórcze z kurkami jedne z szalotką drugie bez.



    Faszerowana żółta papryka mięsem mielonym pół na pół łopatka i cielęcina
    ryż,natka pietruszki,pieczarki,szalotka.
    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    ...

    Faszerowana papryczka z wspomnianym mięskiem i sałata lodowa we włoskim sosie.





    ...
    Na powyższych zdjęciach prezentowana "szalotka" jakoś bardzo przypomina młodą, białą cebulę ... chyba, że jest to jakaś nowa odmiana czosnku askalońskiego (popularna, polska nazwa szalotka) znana tylko Miszczowi, który uprawia takową tylko dla własnych potrzeb Nigdzie indziej na świecie bowiem taka odmiana (jak na fotografiach), nie jest nikomu znana
    ... o "przepiórczych jajkach" (zapewne również własnych) i "cielęcinie" nawet chyba tutaj wspominać nie warto
    ... jak się robi "sos włoski" ? jakaś tajemna receptura ? ...

    ps - kolega (ten z wędkowania) to jakiś arabski wojownik ?
    Ostatnio edytowane przez Chef Paul ; 18-10-2018 o 23:13 Powód: ps
    unde venis et quo tendis

  3. #3643

    Domyślnie

    W tej waszej hameryce wszystko macie EKO, tylko dlaczego naród tak obrzydliwie spasiony?
    Dom E-143, 140 m2 użytk, (210 m2 po podłodze), Porotherm 25 P+W, podłogówka 100%, kocioł Immergas Victrix X TT 12 2 ERP, kominek z PW Unico Nemo 2 TopEco, klima LG ArtCool Slim 3,5 kW (na letnie upały), podłoga 20cm EPS-100, elewacja 16cm grafit 0,033, dach 15cm styro + 10 cm wełny, okna Winergetic Premium, dachowe Velux MK10 Standard Plus.

  4. #3644
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    W tej waszej hameryce wszystko macie EKO, tylko dlaczego naród tak obrzydliwie spasiony?
    no nie tylko w "hameryce"
    https://gazetawroclawska.pl/epidemia...ge/ar/12639580
    ... za dużo parówek żrą (nawet tych "cielęcych")
    unde venis et quo tendis

  5. #3645
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał wg39070 Zobacz post
    W tej waszej hameryce wszystko macie EKO, tylko dlaczego naród tak obrzydliwie spasiony?
    Daj im spokój to zamorska patologia.Jak pisze ,że szalotka to on pisze ,że słodka cebula, jak pisze ,że cielęcina to to jest wołowina, Facet w moro to nie Polak na rybach tylko arabski wojownik. Połączyli się w chorobie.Powiadasz dlaczego naród taki spasiony bo nie jedzą tylko pasą się co zresztą mówią.Jeden za drugim lata jak opętany gdy się pojawiam.Prawdziwy Polak - patriota tak się nie zachowuje.Ciekawi mnie na kogo zagłosują. Siemanella.

  6. #3646
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Nie tylko w Polsce. Fastfoodowy syf ich dopada codziennie, żrą na potęgę
    https://www.polskieradio.pl/42/273/A...demia-otylosci

  7. #3647
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    wg39070...........ciekawe co paulek powie.



    babeczka taka prawie "ham-erykańska".

    Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; 19-10-2018 o 15:10

  8. #3648
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Rura z bitą śmietana ale niestety w cieście francuskim bo nie było takich.






  9. #3649
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Głęboka marynata bez szalotki (choć ponoć można dodać)i cielęciny ,a potem tylko konsumpcja.





    Popróbuje pierogów z krewetkami tylko obiorę pancerze i zamknę pieroga.

  10. #3650
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,128077,8.html

    Jutro wkleję coś po "ham-erykańsku".Będzie czadowo i na żółto i czerwono.Do jutra.

  11. #3651
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie


    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gf-Q1rm-yBtm-BrN1_szalotka-cebula-wlasciwosci-odzywcze-664x442-nocrop.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	54,0 KB
ID:	420400
    powyżej widzimy szalotkę

    poniżej specjalna odmiana "szalotki" znana tylko jednej osobie na świecie (nazywana również cebulą białą)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ecc89e372c091f09.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	82,2 KB
ID:	420401

    unde venis et quo tendis

  12. #3652
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    ... Facet w moro to nie Polak na rybach tylko arabski wojownik...
    ....Jeden za drugim lata jak opętany gdy się pojawiam...
    "facet na rybach" z naszywkami na rękawie po arabsku

    ... gdy tylko "się pojawiasz" dostarczasz doskonałej zabawy w kulinariach
    ... np takim "rewolucyjnym" połączeniem smaków
    Załącznik 420402

    unde venis et quo tendis

  13. #3653

    Domyślnie

    Cytat Napisał Władca Przysmaków Zobacz post
    Bredzisz jak idiota, czy udajesz? Improwizujesz cebulą i twierdzisz , że to szalotka. Tak jak "cielęcina" itp. Co do faceta w moro, ryba to nie sarna, kozica, dzik itp.
    https://www.orvis.com/fishing-apparel

    Otyłość? Biedni latynosi i afroamerykanie tak zyją. Zaopatrują się w amerykanskim "macro", gdzie kupuja za godzinę swojej pracy 120 parowek i 30 litrów coli. 5 litrowe słoje majonezu za 2 dollary i olej w karnistrach, ktory sie nie miesci w kuchennych szafkach, do tego 5 kg bekonu równiez za goowniane pieniadze. Jedza byle co i byle jak , tak jak ty, tylko w mega ilosciach za goowniane pieniadze.
    ...kanistrach... analfabeto!

  14. #3654
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    https://youtu.be/vk5JE7YIR4c

    Ryba gotowana we wodzie.Bez grama tłuszczu,No i bez szalotki białej.
    Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; 19-10-2018 o 20:36

  15. #3655
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980699330.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	54,1 KB
ID:	420426
    Tutaj się łowią krewetki na moją kolację

    Takich jajek (nie przepiórczych - bo wszystkie zostały już zjedzone przez miłośnika owych, który innych nie toleruje ) - od szczęśliwych kur wolnowybiegowych - używamy do przygotowania ...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980762170.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	79,6 KB
ID:	420429
    ... takich placków ziemniaczanych
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980708050.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	60,8 KB
ID:	420430

    Tak się chłodzi wino do stosownej temperatury ...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980790669.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	53,9 KB
ID:	420431
    ... które następnie podajemy do kolacji
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539981285714.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	63,9 KB
ID:	420432
    ... do mięsa możemy podać, musztardę pełnoziarnistą, oliwki faszerowane czosnkiem i bignè croccanti

    Wszystkim życzę smacznego weekend'u
    unde venis et quo tendis

  16. #3656
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980699330.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	54,1 KB
ID:	420426
    Tutaj się łowią krewetki na moją kolację

    Takich jajek (nie przepiórczych - bo wszystkie zostały już zjedzone przez miłośnika owych, który innych nie toleruje ) - od szczęśliwych kur wolnowybiegowych - używamy do przygotowania ...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980762170.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	79,6 KB
ID:	420429
    ... takich placków ziemniaczanych
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980708050.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	60,8 KB
ID:	420430

    Tak się chłodzi wino do stosownej temperatury ...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539980790669.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	53,9 KB
ID:	420431
    ... które następnie podajemy do kolacji
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1539981285714.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	63,9 KB
ID:	420432
    ... do mięsa możemy podać, musztardę pełnoziarnistą, oliwki faszerowane czosnkiem i bignè croccanti

    Wszystkim życzę smacznego weekend'u


    Ten u góry to nie jest placek ziemniaczany to jest jego zaprzeczenie - mutacja w Kulinariach z dodatkami jakie nie powinny się na nim znaleźć.



    To jest placek ziemniaczany z cukrem i śmietana.Usmażyłem go ja.





    Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; 19-10-2018 o 22:16

  17. #3657
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Wersji placków ziemniaczanych jest tyle ile jest różnych wersji np bigosu ... ekspercie kulinarny
    ... oczywiście Twoje są "najtwojsze" i jedynie poprawne

    to nigiri, sashimi i sushi sam zrobiłeś ?
    Gratuluję, zgodnie ze sztuką i wygląda smacznie
    unde venis et quo tendis

  18. #3658
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Tak jak z szalotka , jest placek po zbójnicku ale placki ziemniaczane wedle tradycji są tylko jedyne w swoim rodzaju.
    to nigiri, sashimi i sushi sam zrobiłeś ?
    Czytanie ze zrozumieniem to jadał mój znajomy z FM w moim wątku.

  19. #3659
    Banned
    niktspecjalny

    Zarejestrowany
    Apr 2006
    Skąd
    Lublin
    Kod pocztowy
    20-247
    Dzielnica
    Konkretna
    Posty
    15.683
    Wpisy w Dziennikach Budowy
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał Chef Paul Zobacz post
    Wersji placków ziemniaczanych jest tyle ile jest różnych wersji np bigosu ... ekspercie kulinarny
    ... oczywiście Twoje są "najtwojsze" i jedynie poprawne

    to nigiri, sashimi i sushi sam zrobiłeś ?
    Gratuluję, zgodnie ze sztuką i wygląda smacznie
    Profanacji ale nie placków

    https://www.zywnosc.com.pl/historia-...iemniaczanych/

  20. #3660
    OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... FORUMOWY MISTRZ ZŁOTEJ PATELNIFORUMOWICZ WIELKI SERCEM
    Chef Paul

    Zarejestrowany
    Nov 2005
    Skąd
    Florida
    Posty
    5.472

    Domyślnie

    Cytat Napisał niktspecjalny Zobacz post
    Tak jak z szalotka , jest placek po zbójnicku ale placki ziemniaczane wedle tradycji są tylko jedyne w swoim rodzaju.

    Czytanie ze zrozumieniem to jadał mój znajomy z FM w moim wątku.
    Nie nie tak jak z Twoją "szalotką" szalotka to nie cebula
    Czy gdzieś napisałem, że to są jakieś "tradycyjne" placki ziemniaczane ? ... i z jakąkolwiek tradycją związane ? ... do placków ziemniaczanych możemy użyć wiele dodatków.
    Uważałeś, że należy się pochwalić w powyższym poście tym co jedzą Twoi znajomi ?
    unde venis et quo tendis

Strona 183 z 258

Tagi dla tego tematu

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony