Napisał
Chef Paul
... czy takie danie podlega pod pojęcie "piewa" ?...
PIEWA (jako nazwa potrawy) może żyć swoim życiem i mnie to nie przeszkadza. Poszła w świat i sam nie wiem co z tego wyrośnie. Każdy post coś dodaje i możliwe,
że ta najlepsza będzie bez smalcu i mięsa- zostaną same warzywa- ot taka Piewa wegetariańska, czy inna wegańska. Maszynowa, z robota kuchennego- dlaczego nie?
Twoja jest ciekawa, inna, apetyczna i o to chodzi.
Jeżeli miałbym wskazać różnice, to wersja piekarnikowa pozwala na rozdzielenie składników- można nałożyć na talerz czegoś więcej lub mniej, albo wcale- przecież nie każdy lubi, dajmy na to, marchewkę albo rozmaryn
Piewa z rozmarynem i dwoma rodzajami mięs- klopsik i móżdżek.
Składniki: Ziemniaki, marchew, cukinia, pomidory, rozmaryn.
Przepis- taki jak w pierwszym poście- z tym że cukinia, móżdżek, klopsiki- 30minut , pomidory, rozmaryn- 5.
Jadam też inne potrawy, więc trochę przerwy w temacie