Ja teraz poluję na przepisy na bloghunter.pl (http://bloghunter.pl/blogi/kulinarne/). Mam już sporo pomysłów, a tu z każdym dniem dochodzą nowe![]()
Ja teraz poluję na przepisy na bloghunter.pl (http://bloghunter.pl/blogi/kulinarne/). Mam już sporo pomysłów, a tu z każdym dniem dochodzą nowe![]()
Dostępne w wersji mobilnej
Hej, ja swoje pierniczki upiekłam już w listopadzie, a weekend udekorowałam. Co prawda jeszcze dobrze nie zmiękły, ale został jeszcze tydzień. Mam nadzieję że będą pyszne. Pachną rewelacyjnie.
Dzisiaj zamierzam się zabrać za ciasteczka korzenne, które też uwielbiam. Są łatwe w przygotowaniu i nie trzeba czekac aż zmiękną - od razu po upieczeniu są kruche i gotowe do zjedzenia.
Gdyby ktoś chciał skorzystać to wrzucam przepis:
300g mąki
200g masła
100g cukry pudru
2 żółtka
1 przyprawa do ciasteczek korzennych kamis (lub każdej innej firmy)
Wszystko dość długo zagniatamy i pieczemy w 180 stopniach 10-12 min.
Pycha!!!
Dostępne w wersji mobilnej
A tak swoją drogą: może wy byście mi pomogli. Pojutrze mam wigilię pracowniczą i tradycja u nas jest taka, że każdy przynosi coś co sam zrobił/upiekł. Tak myślałam, żeby upiec właśnie te ciasteczka korzenne, ale może macie jakiś inny lepszy pomysł? Nie musi być to przysmak typowo świąteczny, ale fajnie by było. To jest mała firma, więc nawet czasochłonne przepisy chętnie wezmę pod uwagę, w końcu dużo tego nie muszę robić. Chętnie przygotuje też coś typowo polskiego. Co mi radzicie?
Dostępne w wersji mobilnej
Marcelina, wejdz na strone www.mojewypieki.com jest tam wiele smakowitych przepisow. Pozdrawiam.
Dostępne w wersji mobilnej
W tym roku na święta planuję zrobić proste ciasteczka - piernikowe i korzenne, na przyklad takie: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/konku...eczka-korzenne. Zawsze muszę dzielić masę do ciasteczek na dwie części i do jednej dodaję dla siebie więcej przyprawy do piernika, cynamonu i pokruszonych goździków, ewentualnie ciut imbiru, bo ja lubię bardzo intensywne smaki, a dla moich bliskich to już trochę za dużo
A ma ktos dobry przepis na sernik w kąpieli wodnej? Do tej pory zawsze robiłam zwykle, ale trochę mi opadają po pieczeniu i chciałam spróbować innego sposobuWidzę, że na tych Moich Wypiekach są fajne przepisy i porady, ktoś próbował?
Dostępne w wersji mobilnej
Dostępne w wersji mobilnej