ja tez jutro pieke magpie101.dam znac jak wyjda A moze ktos ma sprawdzony sposób na jakis dobry lukier
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychJa w tym roku pierwszy raz nie bede robic z lukrem, ktory po jakims czasie peka. Zrobie z polewa biala i czekoladowa, jadlam ostatnio u kogos z mojego przepisu pierniki z polewami i bardzo mi smakowaly. Polewy kupie gotowe takie do podgrzania w cieplej wodzie.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychmagpie - a mój lukier nie pęka. znaczy nie zauważyłamNapisał magpie101
ja robię z samej cytryny i cukru pudru - a na koniec ucierania dodaje jeszcze trochę miekkiego masła. Z masłem jest taki gładki i fajnie się błyszczy
No i ma dodatkowy milion kalorii
Wegetarianie nie jedzą wprawdzie zwierząt, ale zjadają im pożywienie ...
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychA ja robie z wody i cukru pudru i pewnie dlatego peka.Napisał Zochna
Jak dajesz cytryne to wody juz nie dodajesz?
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychJa nie dodaję oliwy. Robię z soku z cytryny i cukru pudru i nie pęka. Ja więc widać daje się zrobić bez oliwy.Napisał pati25
Na świecie nie ma innych zjawisk, poza zjawiskami fizycznymi...
Dziennik na forum :: Dziennik ze zdjęciami :: blog
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychKtore to, ktore, ja tez chce?Napisał pati25
Te?
Pierniki:
-1 kg maki
-2 jaja
-4 lyzeczki sody
-1/2 szklanki mleka
-20 dkg cukru
-50 dkg miodu plynnego
-1 kostka masla prawdziwego
-30 g przyprawy do piernika
-1 plaska lyzka kakao
Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow.
Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka tygodni (jak sie ktos spozni to kilka dni tez moze byc).
Walkujemy ciasto ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ruszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie.
Przestudzone ozdabiamy i chowamy (ja chowam w plastikowych pojemnikach ze szczelna pokrywka zeby nie wyschly).
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychŚledź w pomidorach
Matjasy zamaczamy w wodzie żeby wypłukać z nich trochę soli na około 2-3 godziny. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka na dużej ilości oleju. Po zeszkleniu cebuli dodajemy przecier pomidorowy ( ja na 3-4 cebule daję ok. 2 łyżki). Dorzucamy namoczone wcześniej rodzynki (na tę ilość niecała paczka, z reguły daję te duże rodzynki). Wszystko mieszamy żeby się ładnie połączyło, zostawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu układamy w miscze warstwę śledzi pokrojonych w małe paseczki, i na to warstwa sosu, znów śledzie i znów sos... I tak aż do wyczerpania składników. Zostawiamy do przegryzienia. U nas jest to hit już od kilku ładnych lat.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychW związku z jutrzejszą imprezą rodzinną ( urodziny mojej córeczki ) zrobiłam dziś dwie sałatki. Może ktoś skorzysta z przepisu.
1. Sałatka z makaronem, szynka, serem, kukurydzą i groszkiem. Wszystko wymieszane z majonezem i przyprawami.
2. Sałatka z jajkami, marynowanymi pieczarkami i ogórkiem konserwowym, wszystko wymieszane z majonezem i przyprawami.
Życie jest zbyt poważne, by o nim poważnie mówić.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych