No wlasnie ile placiliście za ocieplenie poddasza welna 20+5 do tego płyta na stelazu... ?? Czy cena 50 zł/m2 to dużo ?? Wiem ze bylo ale konkretow nie znalazlamBede wdzieczna za odpowiedz
![]()
No wlasnie ile placiliście za ocieplenie poddasza welna 20+5 do tego płyta na stelazu... ?? Czy cena 50 zł/m2 to dużo ?? Wiem ze bylo ale konkretow nie znalazlamBede wdzieczna za odpowiedz
![]()
Nasze pomyłki są konieczne i pożyteczne... Sprawiają przecież wielką radość innym...
Dostępne w wersji mobilnej
dawaj namiary - będzie miał u mnie wikt i opierunekNapisał Petroniusz
...35-45zł/m2.....
"Szukajcie a znajdziecie"
Okna połaciowe: Album z fotkami
Inne fotki: Różne fotki budowlane
Przestroga dla wszystkich którzy chcą mieć tanio: Nietypowa fasada - pomocy!
Nieistotne, cena 20 zł/m2 jest tak samo abstrakcyjna jak elektrycy po 25 zl czy gładzie gipsowe po 8 zł. I podejrzewam, że tak samo prawdziwa.
To jedynie powoduje szkody dla Was - inwestorów - bo naczytacie się takich głupot jak w niektórych wątkach tego podforum, a potem przy zetknięciu z realnymi cenami obowiązującymi na rynku, macie wrażenie że każdy chce Was orżnąć, okraść, itp. itd.
best regards
kakaowy
A dlaczego nie może być taka cena?Nieistotne, cena 20 zł/m2 jest tak samo abstrakcyjna jak elektrycy po 25 zl czy gładzie gipsowe po 8 zł. I podejrzewam, że tak samo prawdziwa.
To jedynie powoduje szkody dla Was - inwestorów - bo naczytacie się takich głupot jak w niektórych wątkach tego podforum, a potem przy zetknięciu z realnymi cenami obowiązującymi na rynku, macie wrażenie że każdy chce Was orżnąć, okraść, itp. itd.Cena zależy od regionu /z reguły również od miejsca gdzie jest budowa tzn. jeśli ktoś buduje się w dzielnicy uznawanej za bardzo drogą to robotnicy odpowiednio "dostosowują" swoje ceny do miejsca pracy/ i od czasami przerostu ambicji majstra a także od desperacji samego inwestora.
Co do elektryków to mnie założenie 95 puszek w ścianach /nie licze kabli wystających ze ścian do lamp/ w tym kilka wyłączników schodkowych, jeden krzyżowy i wmurowanie rozdzielni bez podłączenia kosztowało 2300 zł.
i nie wiem jak się liczy tzw. punkt bo majster liczył wg. stawki godzinowej i się przy tym sprężał w pracy.
JA za m2 dachu z obróbką płaciłem 25 zł netto a można było znaleźć ekipe za 20 zł i za 35 zł.
Cena 20 zł to oczywiście sama robocizna ,wszystko jest ułożone poprawnie ,wełna też jest.....na swoim miejscu. Najwyższa cena za usługę nie zawsze świadczy o najwyższej jakości. Najważniejsze jest bywanie często na budowie i doglądanie systematyczne roboty, i to najczęściej jak się da .Ja bywałem w domu kilka razy w ciągu dnia i uważam że nie było możliwości czegokolwiek przeoczenia. A facet robi w miarę tanio bo robi sam ,ma doświadczenie i robi sprawnie czyli szybko.
Zbudować dom i.......nie zwariować...?????
Zwariowałem, zbudowałem ,a teraz leżę do góry ...kołami .