Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychPrzyszła pora na stekora
Chodzil za mna od jakiegos czasu taki DOBRY ale prawdziwie dobry stek.
Ostatnio byla okazja spotkac sie z moim dobrym znajomym z Crazy Butcher, wiec poprosilem go, aby wybral mi jakis dobry kawalek mieska na steka. On wie co lubie, wiec zdalem sie na niego.
Oto efekt:
Ciecie:
Dalej.. pakowanie i do kasy:
W ten sposob moze nie tani, ale swietnie wygladajacy surowiec na steka zmierzal juz w moja strone.
Rozpakowac, swiezo mielony gruby pieprz i na grill-a bez tluszczu - samo miesko ma tu na tyle tluszczyku, ze nie potrzeba psuc smaku zewnetrznym czymkolwiek
no to smazymy:
tu nastapily modly o to, aby tylko nie przesmazyc... 1/3 steki mi wychodzi... wiec oby to byl ten...
no i udalo sie, stek odpoczal na desce i trzeba zajrzec do srodka. Oto efekt:
forumowicze w okolicach 2020 roku praktycznie opuscilem to forum.
Pomimo braku aktywnosci czesc z Was w sprawach elewacji się odzywa do mnie.
pisanie PW nie ma sensu - zagladam raz na rok. Jestem na FB a jesli moj platny profil jeszcze dziala (nie odnawiam go) to numer tel znajdziecie wlasnie w nim.
Dzialam dzialam caly czas w tych moich kochanych elewacjach tylko ze nie tutaj
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychw sumie chyba to najlepszy komplement
pierwsze 2 zdjecia : ciecie i pakowanie w sklepie - zrobione przez Grzegorz "Falcon" (moj znajomy z Crazy Butcher)
smazenie i przekrojone to juz efekt mojej dzialalnosci "tymi rencami"
udalo sie jak malo kiedy a smak... hmmm najlepsze okreslenie to: "grzeszny"
Ostatnio edytowane przez fighter1983 ; 17-02-2018 o 09:43
forumowicze w okolicach 2020 roku praktycznie opuscilem to forum.
Pomimo braku aktywnosci czesc z Was w sprawach elewacji się odzywa do mnie.
pisanie PW nie ma sensu - zagladam raz na rok. Jestem na FB a jesli moj platny profil jeszcze dziala (nie odnawiam go) to numer tel znajdziecie wlasnie w nim.
Dzialam dzialam caly czas w tych moich kochanych elewacjach tylko ze nie tutaj
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychNa rzadkich zakupach w Lidlu, wśród wielu innych, wpadły mi w ręce steki z antrykotu, którym kończył się termin za 2 dni. Na oko ładnie wysezonowane, piękny marmurek, ale by nie było tak słodko... cieniutkie. I ogólnie tłuste. Takie ostatnie i niechciane, grzech było nie wziąć.
Miałem problem z usmażeniem. Wziąłem poprawkę, celowałem w medium, 2 minuty z jednej strony i 1,5 minuty z drugiej. Niestety, okazało się za długo, wyszedł well done. Mięso pyszne, aromatyczne jak nigdy, ale zbyt długie smażenie zrobiło swoje. Był po prostu zbyt twardy, choć bez problemu z pogryzieniem.
Czasem można trafić rodzynek i w Lidlu. Prawie wszystkie pozostałe, były zupełnie z innego sortu, tłuszcz tylko na obrzeżu i białe-jakieś niewysezonowane. Aha, dostawca "Rzeźnik", ale producent PPHU "MARK'S" Sp.z.o.o., Sokolniki. Z jakiej rasy-nie podano, ale smak wyjątkowy.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychPolecam kupowac tylko takie mięso, które jest z certyfikatem QAFP. Masz pewność, że zawsze jest świeże, zdrowe i bardzo smaczne! Polecam zajrzeć na ich stronę , bo jest mapka ze sklepami, w których kupisz takie mięso. Warto postawić na jakość naprawdę.
Ostatnio edytowane przez Greengaz ; 30-10-2021 o 16:04
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDB
BK,Płyta czy ławy, PC, Kable, Darmowe poddasze, Bezwładność podłogówki, EU, EP, FLIRtuję, ERV, Opłacalność i regulacja WM, Covid.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych