https://www.facebook.com/bistromasal...6204091201702/
To twój osobisty przepis na Barburka ?
Ja się nie znam ale co to jest Barburka ?
https://www.facebook.com/bistromasal...6204091201702/
To twój osobisty przepis na Barburka ?
Ja się nie znam ale co to jest Barburka ?
My zostajemy w UE !!
#StopRussia !!
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychKuźwa wszystko trzeba mu napisać. Wujek Google nieznany.Ech.
https://www.facebook.com/bistromasala/photos/no-to-barburka-ros%C3%B3%C5%82-ze-spalon%C4%85-na-w%C4%99giel-cebul%C4%85-kapu%C5%9Bniak-czarny-od-skwarek-kas/1256204091201702/
Na face.... można go spytać. Żaden problem.człowiek racjonalny, rozsądny, inteligentny jest w stanie z przekonaniem gadać albo nawet robić kompletne bzdury ...
Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; 18-06-2019 o 09:20
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychKuźwa ale ciężko i pod górę.Facet na fejsie wkleił swoja wypowiedź odnośnie spalenizny na czarno .Żartobliwie to ujął by Barbórki jako święta górników nie ośmieszać to tak napisał.Ten będzie się w kulinariach doświadczał.Co to kuźwa Barburka przez "u". otwarte.Padam.Ale odpowiem choć ja zacytowałem ale tego nie napisałem.Np. Barburka (pisane przez "u" ) ,to córka płetwonurka.albo Barburka to spalona na szaszłyku cebulka.Boże.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychNasz Dziennik
"Z logiką jest tak, że gdy ktoś jej nie rozumie, to zwykle też nie rozumie że jej nie rozumie"
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychNo pięknie! Aż łza się w oku kręci. Zaleciało mi, jak nic, standardową kreacją kulinarną, godną okresu głębokiego PRL-u z wczasów FWP.
W przedszkolu tak wykwintnie serwowane dania, nosiły nazwę " Mały żniwiarz".
Jak tylko który nie chciał żreć, to pani Krysia z całej zawartości robiła widelcem zgrabnie jednolitą papkę i marudzącego delikwenta napychała niczym gęś wytypowaną na foie gras.
A i talerzyki finezyjnie dobrałeś od różnych kompletów. Kolorystycznie ch..nia z grzybnią, artysta nie dał rady, ale prezentacja Ci wyszła na bogato.
"Stara" pewnie też dostała swoją porcję, albo może Ty wcinasz na dwie ręce? Słusznie! Chłop musi mieć czym beknąć.
Porcelit masz chyba z Tułowic lub z samego miasta Wałbrzycha ? Taka tam delikatna klasyka wzornictwa.
Gdybyś jeszcze tylko zapodał "kumpot" w musztardówce z wyszczerbionym brzegiem, to by mi się już całkiem geesowską jadłodajnią odbiło.
Mam nadzieje , że kalafiorek Ci wyszedł al dente, bo ziemniaczki wyglądają cacy. Co prawda nie są to słynne podkarpackie maślanką bryzgane, ale przynajmniej z koperkiem i zwinnie polukrowane ceresem.
Czekam na deser, może być nawet kisiel z Winiar.
Ostatnio edytowane przez 2112wojtek ; 19-06-2019 o 00:42
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychMnie się również podoba
... choć do "gulaszu" (zapewne z cielęciny) nigdy nie dodałbym "sosu z proszku"
Rewolucyjne połączenie kalafiora pod tartą bułką (z chleba własnego ?) z "mizerią", przyprawić może o orgazm kubków smakowych tak znamienitych smakoszy jak np "wg"
ps - i doceń Wojtku proszę, ten artystyczny, brązowy akcent na ogórkach pod śmietaną
ps - chyba recenzja była "nie po myśli"
Ostatnio edytowane przez Chef Paul ; 19-06-2019 o 15:13 Powód: ps
unde venis et quo tendis
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDoceniam, doceniam.
Świerzy był, to Mu się i hlusło na odlew z warząchwi.
Zresztą, jakie to ma znaczenie, kiedy przed zżarciem i tak całość rozbebła się na miazgę widelcem.
A ja, jak ten głupi o teksturę jeszcze się martwiłem tego wyśmienitego boeuf bourguignonne a'la polski trep na poligonie w Trzebieniu.
Dostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionychDostępne w wersji mobilnej
Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych